Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση πρώτων υποψηφίων των "Ανοιχτών Οριζόντων"

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Τοπικός Πόρος: μια δημόσια διαβούλευση που δεν έγινε ποτέ

Χρήστος Ι. Κολοβός (*)
Με το Ν.3852/2010, (σχέδιο «Καλλικράτης»), σε κάθε Περιφέρεια συστάθηκε Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης. Είναι ένα γνωμοδοτικό όργανο, στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας, φορείς, οργανώσεις και πολίτες. Συμμετέχω ως πολίτης στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, η οποία δυστυχώς δεν συγκλήθηκε παρά μόνο δυο

Το 1ο εργαστήριο Ζωγραφικής του ΤΕΕΤ Φλώρινας διοργανώνει ομαδική έκθεση με τίτλο « Ψυχής Κραυγές»

Η Ανθρώπινη ύπαρξη στο διάβα της πορεύεται μέσα από Συμπληγάδες Πέτρες, ακροβατεί στο φόβο και την ελευθερία της ψυχής, στέκεται έκθαμβη μπροστά στο αίνιγμα της ζωής.
Τέσσερις νέοι καλλιτέχνες προσπαθούν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, να αποτυπώσουν στον καμβά συναισθήματα και σκέψεις που γεννά η ίδια η ύπαρξή μας.
Η μαγεία της τέχνης είναι πως μπορεί να εκφράσει αισθήματα χωρίς να χρησιμοποιήσει ούτε μια λέξη.
Συμμετέχουν οι:

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Φωτογραφίας «εικόνες της Φλώρινας στις γιορτές»

Από το Φωτογραφικό Εργαστήρι του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» γίνεται γνωστό ότι τα αποτελέσματα του 1ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας με τίτλο «εικόνες της Φλώρινας στις γιορτές» είναι τα εξής: 

Υποβολή Ετήσιων Μητρώων Αρρένων γεννηθέντων κατά το έτος 2010

Από  την  31η   του  μηνός  Μαρτίου  2014  μέχρι την   30η   του  μηνός  Απριλίου 2014 θα  βρίσκονται  σε  δημοσιότητα  στο  Δημοτικό κατάστημα  οι Στρατολογικοί Πίνακες  των  αγοριών  που  γεννήθηκαν  το  έτος 1998  κλάσης 2019.
Καλούνται  οι  ενδιαφερόμενοι  να 

Εκτεταμένη Αστυνομική Επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ελέγχθηκαν συνολικά (3.435) άτομα και  (2.406)  οχήματα ,συνελήφθησαν (29) άτομα και βεβαιώθηκαν (146) παραβάσεις
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε Αστυνομική

O Αριστοτέλης ευχαριστεί το Γρ.Χατζηλάμπρου

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Γρηγόρη Χατζηλάμπρου, για τη δωρεά δεκαεννέα (19) καβαλέτων, προς το Εικαστικό Τμήμα του Συλλόγου μας. 
Η δωρεά του κ. Χατζηλάμπρου, παλαιού μέλους του Αριστοτέλη και επί πολλά χρόνια ενεργού μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μας, με την ανήσυχη καλλιτεχνική του ματιά και τη μεγάλη του προσφορά στα εικαστικά της πόλης μας, εκτός του ότι αποτελεί

Συγχαρητήριο της 'Ενωσης Φιλολόγων Φλώρινας

Η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας συγχαίρει θερμά την εκλεκτή συνάδερφο Ζωή Γοδόση, ενεργό μέλος του Συλλόγου, για το διορισμό της ως Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στο γνωστικό

Ευχαριστήριο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας ευχαριστεί την κυρία Μούσιου Αγγελική του Βασιλείου για τη δωρεά

Απόφαση για απεργία του Σωματείου Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Το ΔΣ του Σωματείου  Εμπορικών Ιδιωτικών Υπαλλήλων  και  Υπαλλήλων σε  Επιχειρήσεις Προσφοράς Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας μέλος ΠΑΜΕ , πήρε απόφαση για συμμετοχή στην 24ωρη  Πανεργατική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την τετάρτη 9 Απριλίου. 

Τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών και μαθητριών και η προσφώνηση του προέδρου του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης» κατά τη «Χρηστίδειο Τελετή 2014»

Η «Χρηστίδειος Τελετή», κάθε χρόνο, αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση βράβευσης των «πρώτων των αρίστων» μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων των διευρυμένων Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών και, ταυτόχρονα εκδήλωση τιμής και ύμνου προς τα αγαθά της «παιδείας» με την ευρύτερη έννοια του όρου, όπως την οριοθετεί η ίδια η πολιτεία: «Η Πολιτεία, έχει χρέος να ασφαλίζει και να ελέγχει την πορεία και τη συνέχεια της ζωής της. Το κατορθώνει με τη σταθερότητα των θεσμών, αλλά προπαντός με τη διάπλαση και την καθοδήγηση των επερχόμενων

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Σήμερα Τρίτη, 1 Απριλίου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας



Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 1 Απριλίου  στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: