Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ματαίωση των ανασκαφικών εργασιών για αύριο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι αύριο Τετάρτη 30/01/2016 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εργασία στις

Με καθυστέρηση ΑΥΡΙΟ τα σχολεία στο Αμύνταιο

Τα σχολεία  Α ́ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου, θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη  30 Νοεμβρίου 2016,

Με καθυστέρηση ΑΥΡΙΟ τα σχολεία στις Πρέσπες

H ώρα έναρξης των μαθημάτων σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών την Τετάρτη

Κλειστά ΑΥΡΙΟ τα σχολεία στη Φλώρινα

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, λόγω

H κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας

Ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:

Ο Αριστοτέλης για τη Δημοκρατία

Το 2016 έκλεισαν 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη (384-322 π.Χ.) και το γεγονός τιμήθηκε στην Ελλάδα με πανεπιστημιακά διεθνή συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις. Παρουσιάσθηκε μάλιστα ο μεγάλος φιλόσοφος ως ο «θεμελιωτής της δημοκρατικής πολιτείας», άποψη που δεν ισχύει για πολλούς λόγους. 

Φλώρινα: Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Ξεκίνησε η κακοκαιρία στην Φλώρινα με το χιόνι να ντύνει στα λευκά τόσο τα ορεινά όσο και το κέντρο της πόλης της πόλης χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.
Η Τροχαία Φλώρινας συνιστά στους οδηγούς να μετακινούνται με προσοχή

Προσλήψεις Τεχνικού Προσωπικού

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Εταιρεία BONATTI-J&P-ΑΒΑΞ S.r.l., που έχει αναλάβει την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) από Καβάλα μέχρι Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη μέχρι Καστοριά, προτίθεται να προσλάβει προσωπικό, ώστε να καλύψει τις προσωρινές ανάγκες της κατασκευής.
Η Εταιρεία ψάχνει ανθρώπους με την παρακάτω ειδικότητα και προσόντα:

Θέσεις εργασίας στα Lidl στη Φλώρινα

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν ανοιχτές θέσεις για προσλήψεις προσωπικού στα Lidl στη Φλώρινα.
Οι θέσεις είναι Πωλητής-τρια/ Ταμίας όπου αναλαμβάνετε ποικίλες εργασίες στο κατάστημα, όπως τη λειτουργία του ταμείου, τον ανεφοδιασμό των ραφιών, την τακτοποίηση της

Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας στο 1ο κύπελο Δυτικής Μακεδονίας LEVELII

Στο 1ο κύπελο Δυτικής Μακεδονίας  LEVELII οκτώ σταδίων που συνδιοργανώθηκε από τον Σ.Ο.Κοζάνης και την Σ.Α.Λ.Φλώρινας την 27-11-2016 στο σκοπευτήριο Νικόπολης Κοζάνης συμμετείχαν οι αθλητές της Σκοπευτικής Αθλητικής Λέσχης Φλώρινας, με εξαιρετική

Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Β. Ελλάδας Γυναικών.

Στα φιλόξενα Ιωάννινα συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο το Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Β. Ελλάδας Γυναικών. Η Φλώρινα εκπροσωπείται στο πρωτάθλημα αυτό με τον ΟΕΑ, στον οποίο αγωνίζονται νεαρά κορίτσια της

Στο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Β΄Τοπικού Βορ. Ελλάδος, η ΟΑΕ Φλώρινας

Το πρωτάθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Β΄Τοπικού Βορ. Ελλάδος, συνεχίστηκε την Κυριακή 27 Νοε 2016, με τρεις (3) αγωνιστικές 7η, 8η και 9η, οι οποίες έγιναν στην Θεσσαλονίκη και στις οποίες η ομάδα μας ΟΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, πέτυχε και πάλι

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Πολυτέκνων στους βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας

Θέμα: Απαράδεκτη και Αντισυνταγματική η μείωση από 20% στο 15% στις προλήψεις του Ν. 2190/1994, με το άρθρο 25 του σχεδίου νόμου «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και λοιπές διατάξεις».

Σύλληψη 57χρονου για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση ποινικού δικαστηρίου

Την Κυριακή (27-11-2016) το μεσημέρι στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας συνέλαβαν 57χρονο ημεδαπό για μεταφορά μη νόμιμης μετανάστριας. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φλώρινας

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι (Γονείς ή Κηδεμόνες)  επιθυμούν να εγγράψουν τα νήπιά τους στη δύναμη των Παιδικών Σταθμών του Νομικού Προσώπου για το σχολικό έτος 2017, θα πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις εγγραφής των νηπίων τους.
Στο Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Φλώρινας λειτουργούν οι παρακάτω Παιδικοί Σταθμοί:

Συναντήσεις Κ.Σέλτσα με υπηρεσιακούς παράγοντες για την τηλεθέρμανση της Μελίτης

Την Παρασκευή 25/11/2016 ο Βουλευτής του Νομού Φλώρινας κ.Σέλτσας Κωνσταντίνος πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις αναφορικά με το ζήτημα της τηλεθέρμανσης της Μελίτης.
Συγκεκριμένα συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών και με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Βερροιόπουλο Μιχάλη.
Στις συζητήσεις αυτές αναζητήθηκε ο τρόπος

"νικοτιανή": Εικαστική έκθεση στη Πινακοθήκη Γόννων, Δήμου Τεμπών

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 στη Πινακοθήκη Γόννων του Δήμου Τεμπών θα εγκαινιαστεί η εικαστική έκθεση "νικοτιανή" των έντεκα νέων καλλιτεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, με αφορμή το έργο του καλλιτέχνη Πάνου Χαραλάμπους το οποίο μας παραχώρησε για να εκτεθεί στην παρούσα έκθεση. 
Ο Πάνος Χαραλάμπους είναι διακεκριμένος

Συλλυπητήρια επιστολή του Ε.Σ. "Αμύντας"

Με  λύπη πληροφορηθήκαμε τον ξαφνικό χαμό του Σωκράτη Γιώσκου, πατέρα του προπονητή του Συλλόγου μας Νίκου Γιώσκου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο , τα μέλη του συλλόγου, οι αθλητές και οι προπονητές μας εκφράζουν τα θερμά

Συλλυπητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Σωκράτη Γιώσκου, τέως ταμία και μέλος του συλλόγου μας επί σειρά ετών.
Ο Σωκράτης Γιώσκος υπηρέτησε με συνέπεια τον Εμπορικό Σύλλογο