Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Προκρούστης, όχι Αθηνά!


Στο μυθικό τέρας του Προκρούστη αντί για τη θεά της Σοφίας θα έπρεπε να ανατρέξουν για το όνομα οι εμπνευστές του σχεδίου "αναδιάρθρωσης" της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ένα σχέδιο που έχει φέρει πρωτοφανή αναστάτωση και ανασφάλεια 

Μεγάλες αλλαγές για τα ΚΤΕΛ


Την απελευθέρωση των υπεραστικών οδικών μεταφορών (ΚΤΕΛ) από το 2015 προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας χθες το σχετικό οργανόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αλλαγές 

H σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας


Η σύνθεση του νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας, που προέκυψε από τις εκλογές της 27ης Μαρτίου 2013, έχει ως εξής:

Επιστολή – καταγγελία του ΕΚΦ προς το Διοικητή του ΙΚΑ


Κύριε Διοικητά
Με την επιστολή μας με αριθ. πρωτ. 10/11.01.2012 σας είχαμε ενημερώσει για τους λόγους της παραμονής του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αμυνταίου, της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας.
Η απόφαση σας να καταργήσετε το συγκεκριμένο υποκατάστημα σε μια ευαίσθητη περιοχή με πολλά ειδικά προβλήματα λόγο των μεγάλων αποστάσεων των δημοτικών διαμερισμάτων της περιοχής, χωρίς καν να 

Ο Μίσα, δεν ξύπνησε…


Και ενώ η Άνοιξη ήρθε για τα καλά, οι αρκούδες ξύπνησαν και κυκλοφορούν πάλι κανονικά στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας –μέχρι και ο Ανδρέας ο γηραιότερος αρκούδος του κόσμου- ο Μίσα δεν βγήκε ποτέ από τη φωλιά του.
Οι φροντιστές και οι βιολόγοι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που επιβλέπουν τη 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας


Δημιουργία νέων τμημάτων από "Το Σπίτι της Γυναίκας"


Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στην Π.Ε. Φλώρινας


Με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Απριλίου 2013, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δημητρίου Ηλιάδη, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
Στη συνεδρίαση, που είχε ως στόχο 

Κάλεσμα της ΚΝΕ ενόψει των φοιτητικών εκλογών στις 17 Απρίλη


Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη
Η αποκαλούμενη σύνδεση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ με την καπιταλιστική αγορά, "η σύνδεση του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας με τον αναπτυξιακό" σημαίνει: Αντί 

Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη παραγωγή σακχαροτεύτλων


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Φλώρινας ανακοινώνεται η 2η Πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος  της Δράσης 2.3 (Β) «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη παραγωγή σακχαροτεύτλων»  του Μέτρου 214 «ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ» του Προγράμματος 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα Τετάρτη, 3 Απριλίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης: