Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Προκρούστης, όχι Αθηνά!


Στο μυθικό τέρας του Προκρούστη αντί για τη θεά της Σοφίας θα έπρεπε να ανατρέξουν για το όνομα οι εμπνευστές του σχεδίου "αναδιάρθρωσης" της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ένα σχέδιο που έχει φέρει πρωτοφανή αναστάτωση και ανασφάλεια 

στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχει διαταράξει την ομαλή ακαδημαϊκή ζωή και έχει φέρει σε θέση μάχης τις τοπικές κοινωνίες με το Υπουργείο Παιδείας.
Μετά το "καρότο" με τον αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό της τελευταίας στιγμής από το Υπουργείο Παιδείας  για Συνομοσπονδιακό ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το τελευταίο χτύπημα έρχεται με τη νέα απόφαση για το ίδρυμα ένταξης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Η προτεινόμενη ένταξή του στο Πα.Μακ. μόνο ανησυχία, αγανάκτηση και απορία προκαλεί σε όλους μας, ενώ σε συνδυασμό με τη τελεσίδικη μεταφορά του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στο Πα.Μακ αποτελεί τεράστια αρνητική εξέλιξη για τη Φλώρινα.
Ταυτόχρονα αποκαλύπτει την ανεπάρκεια, την ανοργανωσιά και την έλλειψη διορατικότητας των φιλοκυβερνητικών παραγόντων της Φλώρινας  (βουλευτή, δήμαρχου κλπ..). 
Μήπως τελικά ήρθε η ώρα για τις παραιτήσεις; 
Ή ταν ή επί τας!
Οδοιπόρος

3 σχόλια:

  1. Παραιτήσεις;; Aπό ποιους;; Αυτοί τώρα χαίρονται που ήρθαν έτσι τα πράγματα και λεν πως εξαιτίας τους παρέμειναν οι σχολές αυτές, γίναν και ήρωες τώρα, πολύ βολικά τους ήρθαν, μάλλον θα πρεπε να γινόταν διαφορετικά μπας και ησυχάζαμε από αυτούς !!!Τώρα υπομονή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ,ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ,ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή