Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Δύο πυρκαγιές στην περιοχή Αμυνταίου (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Δύο δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου.

Ο Γ.Στρατάκης εφ' όλης της ύλης...

Και η Θέμις να βάλει το χέρι της...

Μ.Σουλιώτης: "Ο προς ψήφιση Νόμος για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν είναι μεγαλόπνοος"

Επήλυδες πρυτάνεις κατά των σαμουράι
Στις μεσημβρινές ειδήσεις του Σκάι ο κύριος Πορτοσάλτε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε, μεταξύ άλλων πολύ ενδιαφερόντων σχολίων και κρίσεών του, πως οι πρυτάνεις αντιδρούν στον επείσακτο πρύτανη, όπως τον προδιαγράφει ο προς ψήφιση νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, επειδή φοβούνται ότι μπορεί με την εφαρμογή του να διακοπεί η τρέχουσα θητεία τους. Αυτό δεν ευσταθεί γιατί πιθανότατα ο νέος τρόπος ανάδειξης του Συμβουλίου Διοίκησης και του πρύτανη θα ισχύσει άμα τη λήξει της θητείας των σημερινών πρυτάνεων, οι οποίοι έτσι ή αλλιώς και με τα ισχύοντα δεν δικαιούνται να ξαναθέσουν υποψηφιότητα. Μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε εξερχόμενος πως στον νέο νόμο «αντιδρούν οι βολεμένοι», διαπίστωση ελάχιστα ακριβής ωστόσο, γιατί η συντριπτική πλειονότητα των αντιδρώντων είναι ακριβώς οι «αβόλευτοι» και μη μόνιμοι λέκτορες, οι επίκουροι και οι ποικίλοι συμβασιούχοι των ΑΕΙ.

Για τα κολονάκια...Γράφει ο Σπ.Αλεξίδης

"Ιου-Λιανός ο αποστάτης!"

Πηγή: Εφ. "ΗΧΩ"

Αλλαγές και συγχωνεύσεις στα Νοσοκομεία Δυτ.Μακεδονίας


Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία αναφορικά με τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για τις συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία.

Ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης ανήκει στους Αγέννητους


Έχω γράψει επανειλημμένα για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις διαχείρισης και αξιοποίησης με συνέπεια να αισθάνομαι ιδιαίτερα γραφικός στην περίπτωση που θα ξανά-επιχειρούσα μια τεχνική προσέγγιση του ζητήματος. Δεν μπορώ όμως να μην επικοινωνήσω κάποιες μη τεχνοκρατικές προτάσεις εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης:

Ξεκινά ΣΗΜΕΡΑ το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Φλώρινας


Το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Φλώρινας ξεκινά ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. 

Εφ. "ΕΘΝΟΣ"

ΚΚΕ Φλώρινας: Υπάρχει και άλλος δρόμος!


Οι εργαζόμενοι βομβαρδίζονται καθημερινά από την κυρίαρχη προπαγάνδα για τις μορφές διαχείρισης του χρέους, που θα σώσουν δήθεν τη χώρα από τη χρεοκοπία, θα δώσουν ανάσα στην οικονομία και ώθηση για την ανάκαμψή της. Όλες οι προτεινόμενες παραλλαγές των μορφών διαχείρισης παραπέμπουν στην ελεγχόμενη χρεοκοπία (για τη οποία το ΚΚΕ είχε μιλήσει εδώ και πολλούς μήνες). Δηλαδή, στην καταστροφή μέρους του κεφαλαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελός του. Αυτή η προπαγάνδα αποσπά την προσοχή του λαού από το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η ίδια η καπιταλιστική κρίση και, βεβαίως, από τη διέξοδο προς όφελός του. Στο όνομα της μη χρεοκοπίας εφαρμόζουν μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του, καταστρέφουν τους εργαζόμενους ως το πρωταρχικό μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου.