Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ο ακρωτηριασμός της λίμνης και της λογικής.!

Η Ιστορία της λίμνης Βεγορίτιδας , είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Είναι η ιστορία ενός υδάτινου συνόλου που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Και η ευθύνη-είναι γνωστό-βαραίνει την κεντρική διοίκηση, την αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία. Καθένας από τους 3 πόλους έπαιρνε αυθαίρετα ένα κομμάτι της, νερό ή εδάφη, για ίδιον όφελος.

«ΛΑΞΕΥΤΑ ΙΙ-ανίχνευση λόγου» στο Αμύνταιο

Η Βιβλιοθήκη Αμυνταίου και ο συγγραφέας κ. Ρηγίνος Μέσσιος σας προσκαλούν την Τετάρτη  6 Δεκεμβρίου στις 18:00μ.μ. στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «ΛΑΞΕΥΤΑ ΙΙ-ανίχνευση λόγου» , αποτελούμενο από εκατό αυτοτελή γραφήματα. Κατά την εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να

Διακρίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τον ΟΞΙΦ

Εξαιρετική εμφάνιση από τις αγωνιστικές ομάδες του ΟΞΙΦ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα το σαββατοκύριακο που πέρασε. Συνολικά περισσότεροι από 40 ξιφομάχοι μας αγωνίστηκαν στις παράλληλες αγωνιστικές εκδηλώσεις:

Νεκρή αρκούδα πυροβολημένη με κυνηγετικό όπλο

Μία νεκρή θηλυκή αρκούδα νεαρής ηλικίας εντοπίστηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Κοζάνης κοντά στη διασταύρωση Δροσοπηγής. 
Οι αστυνομικές αρχές που εντόπισαν το άτυχο ζώο ενημέρωσαν το Δασαρχείο Κόνιτσας άνθρωποι του οποίου μετέβησαν στο σημείο και μαζί

Ανακοίνωση για το Ξύλινο Χωριό

Από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 έως και το Σάββατο 06 Ιανουαρίου 2018, θα λειτουργήσει στην πλατεία Γ. Μόδη, εντελώς δωρεάν, το «Ξύλινο Χωριό». 
Ο Δήμος Φλώρινας καλεί, όσους

Θέσεις ΣΥΝ.Ε.Κ. για την απεργία στις 14/12

Σύσκεψη για την "Αγία Όλγα"

Σύσκεψη για το ζήτημα της ανακατασκευής του κτιρίου της Αγίας Όλγας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.