Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Το ΚΤΕΛ απαντά σε καταγγελία φοιτητών


Στην καταγγελία φοιτητών απαντά με την παρακάτω ανακοίνωση ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Φλώρινας, Σ.Γεωργακόπουλος:

«Εθνικό συμφέρον» και ανακρίβειες


Οι δημοκρατίες στηρίζονται στη διαρθρωτική λειτουργία των πολιτικών κομμάτων
Πολλοί και πολύ πιπίλισαν το «εθνικό συμφέρον» στη διάρκεια του κωμικοτραγικού Σαββατοκύριακου όπου άπασα η Ελλάς αγωνιούσε για τον νέο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του - ακόμη και οι κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές μεταφέρθηκαν μετά τα μεσάνυχτα. «Είναι στο αξιακό σύστημα της ΝΔ να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό», δήλωσε ένας βουλευτής, μια βουλευτής διαβεβαίωνε ότι «στο ΠΑΣΟΚ βάζουν πάνω απ' όλα το συμφέρον της χώρας». Παρόμοιες δηλώσεις είναι ανακριβείς.

Η κατάσταση στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της Φλώρινας


Tα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες με πρόσχημα την οικονομική κρίση δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο συνολικά και τα κόμματά του. Αυξάνεται η ανεργία και οι απολύσεις. Με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, με τα χαράτσια, την αύξηση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με την ακρίβεια στα είδη αυτά, στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ χειροτερεύει δραματικά το

Η τελευταία μας ευκαιρία…


Όσοι κατέχουν δημόσια αξιώματα είναι δέσμιοι του δημοσίου συμφέροντος. Άλλωστε, η άσκηση της εξουσίας ενέχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: δίνει την ευχέρεια της εκτεταμένης εφαρμογής του καλού.
Στις μέρες μας, η χώρα μας διέρχεται πρωτοφανή κρίση που δοκιμάζει τις συνειδήσεις και τις ικανότητες των πολιτικών ηγεσιών της, όπως επίσης και την υπευθυνότητα των πολιτών της.

Επιστολή του Γ.Χαραλαμπίδη στην Υπουργό Παιδείας για τη διάκριση ΑΕΙ και ΤΕΙ



Συχνά το Υπουργείο Παιδείας σε επίσημα έγγραφα διαχωρίζει τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, χαρακτηρίζοντας τα μεν πρώτα ΑΕΙ τα δε Τεχνολογικά Ιδρύματα, ΤΕΙ. Με αφορμή πρόσφατο εγκύκλιο του υπουργείου που κάνει αυτή την διάκριση ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου την ακόλουθη επιστολή:

Ο εύμορφος άνθρωπος: Σχεδιάζοντας περίκλειστα την ανθρώπινη μορφή


"Δεν βλέπουμε αυτό που θέλουμε"
Βάτσουγκ Ρεπμόλφ
Η ευμορφία ως κατασταλαγμένο γούστο αποτελεί μια αυστηρώς εσωτερική κατανόηση της θέασης και

Επίδειξη κατασκευών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Αμύνταιο


Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμυνταίου, το 2ο Δημοτικό Αμυνταίου και η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αμυνταίου διοργανώνουν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αμυνταίου μια επίδειξη των κατασκευών των ομάδων Δημοτικού και ΕΠΑ.Λ., λίγες μέρες 

Σύνταξη Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Αμυνταίου


Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της σύνταξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Αμυνταίου 2011 – 2014, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν.3852/10 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης - Πρόγραµµα Καλλικράτης» δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες και στους φορείς του Δήμου Αμυνταίου για ενεργή συμμετοχή και συνδιαμόρφωση της στρατηγικής ανάπτυξης του Δήμου με 

Κυκλοφορεί το τρίτο τεύχος του "4 Seasons of Florina"



Κυκλοφόρησε το τρίτο (Φθινοπωρινό) τεύχος του «Four Seasons of Florina» (Τέσσερις εποχές της Φλώρινας), του μοναδικού πολιτιστικού περιοδικού της πόλης μας, με πολλά άρθρα αλλά κυρίως πλούσια Φωτορεπορτάζ, από όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την εποχή που μας πέρασε στη Φλώρινα. Το «πολιτιστικό ημερολόγιο» της Φλώρινας, στις 68 σελίδες του, παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα φεστιβάλ που έλαβαν χώρα στη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή (Πολιτιστικά Δρώμενα, Πρέσπεια κ.α.), κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (για όσους θέλουν να αναπολήσουν αυτές τις πολύ όμορφες βραδιές) και θα βρίσκεται στα ράφια των περιπτέρων για τους επόμενους τρεις μήνες.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου  στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: