Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η κατάσταση στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της Φλώρινας


Tα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες με πρόσχημα την οικονομική κρίση δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο συνολικά και τα κόμματά του. Αυξάνεται η ανεργία και οι απολύσεις. Με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, με τα χαράτσια, την αύξηση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, με την ακρίβεια στα είδη αυτά, στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ χειροτερεύει δραματικά το
επίπεδο ζωής του εργαζόμενου λαού. Υποβαθμίζονται οι κοινωνικές υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει το κράτος  και καλούμαστε να βάλουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται διαχρονικά και επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια λόγω των δραστικών περικοπών των κρατικών χρηματοδοτήσεων από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και από τους αιρετούς που στηρίζουν στην Τοπική Διοίκηση, πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την οικογένεια των νέων ζευγαριών από τα λαϊκά στρώματα.
Η κατάσταση στην Παιδεία πάει από το κακό στο χειρότερο. Έκλεισαν σχολεία, έμειναν παιδιά χωρίς δασκάλους, χωρίς βιβλία. Οι μειωμένες χρηματοδοτήσεις των σχολικών επιτροπών δε φτάνουν ούτε για τη θέρμανση. Σε λίγο θα μας πουν να πληρώσουμε για το πετρέλαιο, τις επισκευές, για το μισθό των εκπαιδευτικών και τελειωμό δε θα έχει.
Στην δύσκολη έως ανυπόφορη οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων,  έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών, με την καθοριστική ευθύνη και των δημοτικών αρχών που πρόσκεινται στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ήδη εδώ και πολλούς μήνες η σίτιση των νηπίων στην περιοχή της Φλώρινας, αλλά και όχι μόνο, έχει σταματήσει ή περιορίζεται σε ένα κουλούρι ή μια τυρόπιτα, επιβαρύνοντας με έναν ακόμη τρόπο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς τα παιδιά χρειάζεται να φέρουν φαγητό από το σπίτι. Υπάρχει πρόβλημα στη στελέχωση των σταθμών με το απαραίτητο προσωπικό (βρεφονηπιοκόμοι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες) ώστε  να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους.
Η Δημοτική Αρχή της Φλώρινας, σχεδιάζει το κλείσιμο παιδικών σταθμών, «για να τα βγάλει πέρα», με μοναδικό κριτήριο της εξοικονόμηση χρημάτων, αδιαφορώντας πώς οι οικογένειες θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την προσχολική αγωγή των παιδιών τους.
Εμείς οι γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, φτωχές αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες διεκδικούμε :
  • Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν, Ενιαία Παιδεία για όλα τα παιδιά με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση.
  • Αποκλειστικά Κρατικούς - Δημόσιους - Δωρεάν - Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού. Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με  ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα. Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.
  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός.
  • Καμία πληρωμή από τους γονείς. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας,
Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

1 σχόλιο:

  1. βγάλτε και κανα δελτιο τύπου για το κεφαλικο χαράτσι του πασοκ που πληρώνουμε στον λογαρισμό της ΔΕΗ νινας α σας παραδεχθούμε αμαζόνες της φλώρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή