Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε!

Τα δρώμενα του Δήμου Αμυνταίου


Ένας χρόνος πλησιάζει, από τότε που ανέλαβε η Νέα Δημοτική Αρχή. Και όποιος πάει στις Συνεδριάσεις, νοιώθει έντονα την απογοήτευση, τη δυσαρέσκεια και την απραξία. Δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μαλώνουν. Στον Αετό, στο Φιλώτα, στο Νυμφαίο, στις 7-10-2011 ημέρα Πέμπτη στο Αμύνταιο επίπεδο κάτω του μετρίου. Οι επικεφαλείς των παρατάξεων, ταμπουρωμένοι πίσω από τις προσωπικές τους απόψεις και όχι απόψεις και θέσεις, για το συμφέρον του διευρυμένου Δήμου, όπου τα προβλήματα και οι ανάγκες είναι

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Φλωρίνης για την οικονομική κρίση


Πρός τόν ἱερό κλῆρο
τίς μοναστικές ἀδελφότητες
καί τόν εὐσεβῆ λαό
τῆς Μητροπολιτικῆς περιφερείας μας.
Ἀγαπητά μου πνευματικά παιδιά,
Κατά τό ἔτος 2011 ἡ μικρή μας πατρίδα εἰσῆλθε σέ μιά ἀπό τίς κρισιμότερες φάσεις τοῦ νεώτερου βίου της. Κρίση οἰκονομική ἐνέσκυψε, ἡ ὁποία δημιούργησε τεράστια κοινωνικά προβλήματα μέ­ τραγικές συνέπειες. Ἡ Ἑλλάδα μας, ἐξαιτίας αὐτῆς τῆς κρίσης, ἔγινε περίγελως τῆς διεθνοῦς κοι­νότητος.

Τα παράπονα στο Δήμαρχο...

Η Αλβανία προσφέρει καταφύγιο στη σπάνια αγελάδα-νάνο των Πρεσπών


Η βραχυκερατική αγελάδα των Πρεσπών, μια καθαρόαιμη και σπάνια ντόπια ράτσα, μπορεί να ελπίζει ότι θα γλιτώσει την εξαφάνιση χάρη στη συνεργασία μιας ελβετικής περιβαλλοντικής οργάνωσης με κοινότητες της Αλβανίας.
Σήμερα, οι χαριτωμένες αγελάδες-νάνοι ζουν μόνο στο ελληνικό χωριό Ψαράδες και στο αλβανικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας. 

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας


Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

Johnny English: Η Επιστροφή
(Johnny English Reborn)

Συνάντηση παραγωγών αραβόσιτου στο Αμύνταιο


Η Ομάδα Παραγωγών Δημητριακών – Αραβόσιτου και Χονδροειδών Ζωοτροφών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, καλεί τους παραγωγούς αραβόσιτου σε συνέλευση, ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 12:30 μ.μ στα γραφεία της Συνεταιριστικής Οργάνωσης με θέμα: 

Διεθνοποίηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Με τρεις επιτυχίες στις αποσκευές της επέστρεψε από το Plovdiv (Φιλιππούπολη)  η επίσημη αντιπροσωπεία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που την αποτελούσαν ο Πρόεδρος του ΤΕΙ  Δρ.Γ.Χαραλαμπίδης, η Δ/ντρια της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας Αν.Καθηγήτρια Παρ.Μητλιάγκα, ο Αν.Προϊστάμενος του Τμήματος  Διοίκησης Επιχειρήσεων Αν.Καθηγητής  Π.Σερδάρης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Αν.Κωνσταντινίδου, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Plovdiv  Georgi Valchev.

Εφ. "ΕΘΝΟΣ" - Πρωτοσέλιδο