Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Ταξίδι προς την ελευθερία»


Θεσσαλονίκη…Φλώρινα…Πρέσπες…
αυτό ήταν το ταξίδι του νυκτόβιου αρπακτικού Bubo bubo, γνωστό σε όλους μας ως μπούφος ή αλλιώς Βύας ο γνήσιος, για να φωλιάσει και πάλι στις σκοτεινές σπηλιές, στα απόκρημνα βράχια και στις κουφάλες υπερήλικων δέντρων του Πάρκου Πρεσπών.

Η Φλώρινα κοιμάται!!!


Χωρίς τυμπανοκρουσίες και με μεθοδικότητα οι τοπικοί παράγοντες της Κοζάνης κατάφεραν να βρουν μια οικονομικά συμφέρουσα λύση για την συνδυασμένη μεταφορά με λεωφορείο και τραίνο, την ίδια στιγμή που το σύνολο των τοπικών πολιτικών παραγόντων της Φλώρινας έχει ήδη ξεχάσει το θέμα. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Προσοχή τάφρος!!!


Που νομίζετε ότι βρίσκεται αυτή η επικίνδυνη τάφρος?

Τι συμβαίνει στο Ωδείο?

Τα παιδιά περιμένουν...

Δημόσιες σχέσεις και εκκοσμίκευση....



Ένα ιδιαίτερα επικριτικό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας έκδοσης της πανελλήνιας ορθοδόξου ενώσεως «Ορθόδοξος Τύπος» για τους Μητροπολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα για αυτούς της Φλώρινας, της Καστοριάς και της Κοζάνης που αναμένεται να συζητηθεί. Διαβάστε το:

Άνοιξαν οι κάλπες στο Επιμελητήριο


Στην τελική ευθεία μπαίνουν σήμερα οι επιμελητηριακές εκλογές που θα  που θα αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Φλώρινας.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 το πρωί (θα συνεχιστεί και αύριο)  με τις κάλπες να σφραγίζονται στις 7 το βράδυ στο κτίριο του Επιμελητηρίου.  Από νωρίς το πρωί, οπότε άνοιξαν οι κάλπες στη Φλώρινα, δεκάδες υποψήφιοι και από τους δύο συνδυασμούς έχουν συγκεντρωθεί κάτω από τα γραφεία του Επιμελητηρίου διεκδικώντας την ψήφο των συμπολιτών τους. Παρακάτω σας υπενθυμίζουμε τους υποψηφίους ανά συνδυασμό:

Σύλληψη ανηλίκου για φθορά σε μνημείο στη Φλώρινα


Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στη Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, 17χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία για

Εφ. "ΕΘΝΟΣ" - Πρωτοσέλιδο

Νέο πρόστιμο επέβαλε ο Γ.Δακής στη ΔΕΗ για παραβάσεις Περιβαλλοντικών όρων


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ.Δακής, επέβαλε στη ΔΕΗ Α.Ε. πρόστιμο ύψους 30.000 €, για παραβάσεις εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών όρων του ορυχείου 

Τοποθετήσεις της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημ.Συμβούλιο Φλώρινας



1. ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ως δημοτική παράταξη, ως Έλληνες πολίτες και ως Φλωρινιώτες είμαστε κάθετα αρνητικοί στο όποιο ενδεχόμενο πώλησης των Λιγνιτικών Μονάδων της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων του νομού Φλώρινας, που θα έχει ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες για την οικονομική κατάσταση των πολυάριθμων εργαζομένων στη Δ.Ε.Η., θα επιφέρει ευρύτερες κοινωνικές

Παιδί & Τιμωρία


Κάποιοι γονείς χρησιμοποιούν τη σωματική τιμωρία ως βασικό μέσο επιβολής, ενώ άλλοι θεωρούν ότι τα παιδιά χρειάζονται το «ξύλο» τους, αλλά μόνο σε περιπτώσεις που δεν έχουν καρποφορήσει άλλες μέθοδοι. Υπάρχουν άλλοι που προτιμούν να στερούν κάτι από το παιδί αντί να το χτυπούν, ενώ για κάποιους άλλους ο όρος τιμωρία δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιό τους.

Αστυνομικά Νέα



Μηνιαία δραστηριότητα, υφισταμένων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.