Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τοποθετήσεις της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημ.Συμβούλιο Φλώρινας



1. ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ως δημοτική παράταξη, ως Έλληνες πολίτες και ως Φλωρινιώτες είμαστε κάθετα αρνητικοί στο όποιο ενδεχόμενο πώλησης των Λιγνιτικών Μονάδων της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων του νομού Φλώρινας, που θα έχει ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες για την οικονομική κατάσταση των πολυάριθμων εργαζομένων στη Δ.Ε.Η., θα επιφέρει ευρύτερες κοινωνικές

συνέπειες στην τοπική οικονομία και θα είναι η οριστική «ταφόπλακα» για την ακριτική περιοχή μας. Οι Λιγνιτικές Μονάδες του νομού μας, που στηρίζουν για δεκαετίες την οικονομία της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας, όπως και τα φυσικά αποθέματα λιγνίτη, που είναι η πολύτιμη περιουσία αυτού του τόπου, ανήκουν σε όλο τον ελληνικό λαό και κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης της Δ.Ε.Η. είναι σε βάρος όλης της οικονομίας της χώρας.
Αρνούμαστε σθεναρά να δεχτούμε ότι ο νομός Φλώρινας θα χάσει τον μέγιστο πυλώνα της ανάπτυξής του και είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε όποια παρόμοια εξέλιξη. Δεν είναι δυνατόν το κεντρικό κράτος να είναι τόσο αδιάφορο και εχθρικό απέναντι στον ακρογωνιαίο λίθο του, τον νομό της Φλώρινας, και να σχεδιάζει να μας δώσει και τη «χαριστική βολή» απογυμνώνοντας την περιοχή μας από τη μόνη σχεδόν οικονομική διέξοδο που υπάρχει για τους πολίτες. Χρόνια τώρα έχουμε υποστεί ως νομός τις παρενέργειες μιας ανεξέλεγκτης ενεργειακής πολιτικής, που αφήνει πίσω της άφθονη ατμοσφαιρική ρύπανση, σεληνιακά τοπία, ερημοποιημένες άνυδρες εκτάσεις, μολυσμένες λίμνες και πολλές ασθένειες, χάριν των κάποιων θέσεων εργασίας για εμάς τους ακρίτες της χώρας, ώστε να μπορούμε να μείνουμε στον τόπο μας. Ποτέ η περιοχή δεν πήρε τα ανάλογα ανταποδοτικά οφέλη και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι με την όποια ιδιωτικοποίηση όλα τα παραπάνω θα πολλαπλασιαστούν.
Μαζί με όλους τους φορείς και τους κατοίκους του νομού μας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε σθεναρά στο ενδεχόμενο της πώλησης των Λιγνιτικών Μονάδων της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων του νομού μας και προτείνουμε δυναμικές μορφές αγώνα με κλείσιμο συνόρων, αποκλεισμό εισόδου στο νομό, κάθοδο αντιπροσωπείας και πλήθους πολιτών στην Αθήνα, στο γραφείο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Περιβάλλοντος, ακόμα και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμβολικές πράξεις κατάληψης, και οτιδήποτε άλλο αποφασίσει η Επιτροπή Αγώνα που θα συγκροτηθεί με ευθύνη του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.
2. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ» ΤΗΣ Δ.Ε.Η.
Συναισθανόμενοι τις σοβαρές δυσκολίες πληρωμής από τους συμπολίτες μας του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών, που μετονομάστηκε σε «χαράτσι της Δ.Ε.Η.», και εκτιμώντας ότι ο φόρος αυτός αντίκειται στην αξιοπρέπεια όλων μας, εφόσον αυθαίρετα συνδέει την πληρωμή ενός κοινωνικού αγαθού, του ρεύματος, με την υποχρέωση φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, θεωρούμε ότι πρέπει και ο Δήμος μας να εκφράσει την αντίθεσή του στην κυβερνητική αυτή επιλογή, που θα έχει ως συνέπεια να πληγούν θανάσιμα τα χαμηλά οικονομικά στρώματα της χώρας, να ζητήσουμε την άμεση κατάργησή του συγκεκριμένου φόρου και να εκδηλώσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας ως Δήμος σε όποιον αδυνατεί να πληρώσει (νομική και πρακτική κάλυψη).
3. ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.
Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα στέγασης του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φλώρινας, ώστε τα νέα παιδιά να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ειδική επαγγελματική τους εκπαίδευση και κατάρτιση, σύμφωνα με την επιθυμία τους στο Δημοτικό Σχολείο του Σίμου Ιωαννίδη. Η δυναμική πρωτοβουλία του γονέα, κ. Σπύρου Καραντζούλη, να μεταβεί με ποδήλατο στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μας ευαισθητοποιήσει στο θέμα, είναι μια γενναία πράξη ενός ενεργού πολίτη που μας συνεγείρει στο χρέος μας και μας φέρνει προ των ευθυνών μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία και γενικότερα απέναντι στις πιο ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας. Τα θέματα αυτά που μας αγγίζουν όλους, δεν προσφέρονται για λαϊκισμούς και αντιπαραθέσεις και ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση του χρόνιου ζητήματος από μέρους της σημερινής Δημοτικής αρχής.
4. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, περιοχές της περιφέρειας, όπως ο Δήμος Φλώρινας, που πλήττονται από την ανεργία και την ένδεια, μαστίζονται από τη μέγιστη φτώχια και την έλλειψη ακόμα και της καθημερινής διατροφής, ο Δήμος της Φλώρινας, αξιοποιώντας όλες τις εθελοντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από συλλογικές οργανώσεις στην κατεύθυνση σίτισης απόρων πολιτών, οφείλει να στηρίξει οικονομικά και πρακτικά την Ι. Μητρόπολη Φλώρινας στο διαχρονικό, διακριτικό και ουσιαστικό φιλανθρωπικό της έργο και, κυρίως, στην προσφορά δωρεάν μερίδων ζεστού και φρέσκου φαγητού σε όσους το χρειάζονται.
5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Κ. ΚΩΣΤΑ ΡΟΖΑ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Άξιοι επαίνων και συγχαρητηρίων είναι ο Πρόεδρος, κ. Κώστας Ρόζας, και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, οι οποίοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «αναγνωρίζοντας την αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης και έχοντας επίγνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας και της πόλης», προχώρησαν στην πρώτη εθελοντική τους δράση, και προβαίνουν στη συγκέντρωση ειδών άμεσης ανάγκης, προκειμένου αυτά να μοιραστούν σε ιδρύματα και συλλόγους για να καλύψουν βασικές ανάγκες συνδημοτών μας. Οφείλουμε όλοι μας, και κυρίως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να πρωτοστατήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια και να προσφέρουμε, όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, ό,τι περισσότερο μπορούμε, από το υστέρημά μας σε υλικά αγαθά και από το περίσσευμα της αγάπης μας, ώστε να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη στον Δήμο μας.

Η Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δήμου Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Σαχινίδης Γιώργος
Πετκάνης Τραϊανός

Σταύρου Γιώργος

1 σχόλιο: