Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η Συμμετοχή!


Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη xώρα και στο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που βιώνουμε όλοι μας, η επιλογή της έμπρακτης συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα και ακόμη περισσότερο η διεκδίκηση της εμπιστοσύνης των πολιτών φαντάζει και είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα πως οι νέοι άνθρωποι όχι μόνο δεν πρέπει 

να κάμπτονται από τις δυσκολίες αλλά αντίθετα να τις αντιμετωπίζουν ως πρόκληση για να αναδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Γι’ αυτό επέλεξα να απευθυνθώ σε όλους εσάς που συμμερίζονται την αγωνιστική, θαρραλέα και διεκδικητική ορμή που πρέπει να διακρίνει τη γενιά μας, προκειμένου να συμπορευτούμε σε έναν δρόμο δύσβατο και ιδιαιτέρως απαιτητικό. Με πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας και της ισότητας και με αδιαπραγμάτευτες αξίες την εντιμότητα και τη συνέπεια, μέσα από την υπεύθυνη κεντροαριστερά, μπορούμε όλοι μαζί να υπερβούμε τις δυσκολίες και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους εαυτούς μας και τη χώρα. Ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά όχι αδιέξοδος. Αρκεί να θέσουμε ως επίκεντρο των πολιτικών μας τον άνθρωπο! Αρκεί να αλλάξουμε νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος! Αρκεί να εμπιστευτούμε πρόσωπα με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς και ακεραιότητα! Αρκεί εμείς οι ίδιοι να πιστέψουμε πως αξίζουμε μια καλύτερη τύχη για εμάς, τα παιδιά μας και τη χώρα μας… 
«Πιστέψτε το !»
Φιλικά, Στυλιανός Δ. Μαυρίδης
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Διδάκτορας Νομικής ΑΠΘ



Και λίγα λόγια για εμένα…
Γεννήθηκα την 1/11/1979, πρωτότοκος υιός του Δήμου Μαυρίδη και της Φρειδερίκης Σολάκη. Μεγάλωσα στη Φλώρινα και αποφοίτησα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το 1ο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Γενικό Λύκειο Φλώρινας με γενικό βαθμό «άριστα» 20/20, όντας σημαιοφόρος. Φοίτησα στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, από όπου έλαβα και τον μεταπτυχιακό μου τίτλο ειδίκευσης στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών. Το 2011 αναγορεύτηκα σε Διδάκτορα Νομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Βιοποριστικά διατηρώ ίδιο δικηγορικό γραφείο και είμαι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.
Έχω διατελέσει Γραμματέας Β΄ της Ν.Ε. νεολαίας ΠΑΣΟΚ Φλώρινας, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΠΑΣΠ Νομικής ΑΠΘ, εκπρόσωπος στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου, Γραμματέας Β΄ της Ν.Ε. σπουδάζουσας νεολαίας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων. Σήμερα είμαι πρόεδρος του Ομίλου Νομικού Προβληματισμού «Έρεισμα Δράσης» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΘ.

34 σχόλια:

  1. Με πίστη στις αρχές της αξιοκρατίας και της ισότητας και με αδιαπραγμάτευτες αξίες την εντιμότητα και τη συνέπεια, μέσα από την υπεύθυνη κεντροαριστερά, μπορούμε όλοι μαζί να υπερβούμε τις δυσκολίες και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους εαυτούς μας και τη χώρα.



    με αυτα σε μεγαλωσαν εκει στο πασοκ??????γελασαμε και σημερα.........
    καλη επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν γνωρίζεις προφανώς τι σημαίνει ΑΣΕΠ και φυσικά ούτε ποιός και πότε το θέσπισε και γιατί, γι΄ αυτό όποιος κι αν είσαι, πρέπει να είσαι βλάξ με κακής ποιότητας φαιά ουσία! Φυσικά δεν σου άρεσε! και έχεις δίκιο!

      Διαγραφή
  2. Άλλος ένας Βενιζελικός φοιτητοπατέρας μπαίνει στην πολιτική για να μας σώσει.
    Καλορίζικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα, μαλλον παπανδρεΪκή γενιά είναι.
      ...πάμπερς φοράει ακόμα

      Διαγραφή
  3. Πασόκ και νεολάια για μια Ελλάδα νέας χρεοκοπίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. neos anthropos me paliokomatikes idees = @@@@@@anthropos...mhn mas doulebeis kiolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kaloooo...gia poso xazoys mas pernoun???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ αυτοί οι ΠΑΣΠίτες και ΔΑΠίτες! Όλοι με διδακτορικά! Η συμμετοχή στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου και οι σχετικές σ... γαρ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αξίζουμε μια καλύτερη τύχη για εμάς, τα παιδιά μας και τη χώρα μας...ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ Α@@@@@...Ο ΑΡΧΗΓΟΥΛΗΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ) ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ, ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΤΕ ΖΗΤΑΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ....Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΦΟΥΜΑΡΑ...ΚΑΙ ΣΥ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ...ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ...ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ...ΑΠΟ ΤΟ 40% ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ 13% ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΥΛΗΣ ΣΑΣ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άλλος ένας παρα...μορφωμένος που θα σώσει την Φλώρινα από την Θεσσαλονίκη. Γιατί δεν κατεβαίνεις στη Θεσσαλονίκη που ζεις και ξέρεις τα προβλήματα καλύτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα προβλήματα είναι παντού τα ίδια! Και οι λύσεις το ίδιο!
      Ακόμα και με σένα θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι υποψήφιοι, όλων των ομμάτων γιά να σωθεί αυτή η χώρα, αυτή η πόλη!
      Απ΄ τον καναπέ δεν λύνονται τα προβλήματα!

      Διαγραφή
  10. γενικό βαθμό «άριστα» 20/20, όντας σημαιοφόρος.

    και μετριόφρων ο υποψήφιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προφανώς όλοι εσείς οι παραπάνω που κρίνετε δεν γνωρίζετε τον Στέλιο ο οποίος είναι ένας φέρελπις νέος που τον διακατέχει η διάθεση της προσφοράς για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.
    Καλή επιτυχία στο δύσκολο δρόμο που διάλεξες να διαβείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα ρε Κώστα που ανέλαβες και την υπεράσπιση του νέου κολλητού σου.χχαχαχααχα μας έπεισες

      Διαγραφή
  12. ρε παιδιά τα ίδια σχόλια με τα ίδια ορθογραφικά λάθη και σκόπιμα λάθη (copy paste) σε όλα τα blog?! αλλάξτε τουλάχιστον τη σειρά των λέξεων...!
    α κ όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνέχισε Στέλλιο. Χρειαζομαστε νέους ανθρώπους. Μην ακούς κάποιους που κρίνουν χωρις να έχουν οι ιδιοι τα κοτσια να προσφέρουν στον τόπο.
    Εσεις που ειστε απο Φλώρινα και μένετε εδω γιατι δεν κατεβαίνετε στις εκλογες? Να βοηθήσετε την Φλώρινα? Να σπάσετε το κατεστημένο? Αλλά από τον καναπέ και την ανωνυμία όλοι ειμαστε τσάμπα μάγκες.
    Αφήστε εναν νέο άνθρωπο να προχωρήσει. Ας είναι το κομμα του στο 13% και στο 10% να πάει τι έγινε. Και ο Τσίπρας απο το 4% ξεκίνησε. Και δεν έχει δουλέψει και στη ζωή του (έτσι λένε). Και βλέπετε τώρα. Μέχρι και πρωθυπουργός θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τ&Τ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. λασπολογε ο Τσίπρας εχει δουλεψει...αλλοι μας δουλευουν. Ψαξε και θα δεις ποσα εργα και μελετες εχει κανει.

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΟΥΛΕΨΕ? ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ? ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΘΕ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ. ΑΦΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ.

      Διαγραφή
    3. ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΟ "ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ". ΠΑΝΤΩΣ ΓΛΥΦΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.

      Διαγραφή
    4. Να θυμάσαι μούργο ότι είσαι εσύ όσο και όλο το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ , απλά ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ!!!
      Είστε έτοιμοι να καταστρέψετε τη χώρα καταργώντας τη σύμβαση μονομερώς!
      Αυτοί που μας έδωσαν τα λεφτά τους μαλάκες είναι; και σεις οι ξύπνιοι!!!

      Διαγραφή
    5. O Σκληθουριωτης31 Μαΐου 2012 στις 11:07 μ.μ.

      Δεν χρειάζεται φίλε μου να γίνεις βουλευτής,δήμαρχος η περιφερειάρχης για να προσφέρεις στον τόπο σου,γιατι μάλλον για να προσφέρεις στον εαυτό σου πρώτα απόλα και μετά στους ημετέρους σου το κάνεις.Αν έχεις διαθεσή για πραγματική ανιδιοτελή προσφορά μπορείς να το κάνεις μέσα απο συλλόγους,ομάδες δράσης,εθελοντικες ομάδες,φιλανθρωπικές ομάδες και πρώτα απ΄ολα απ'την στάση σου απέναντι στην κοινωνία.Απο σωτήρες και εθνοπατέρες χορτάσαμε δεν θέλουμε άλλους φτάνει,βλέπουμε πως μας καταντήσανε.

      Διαγραφή
  14. ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ !!!!
    ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ !!!
    ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ .. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε άλλα κόμματα όμως, σε άλλους χρόνους, ίσως και τόπους...

      Διαγραφή
    2. Ετσι... να ψηφίσεις τα νέα κόμματα που έχουν μπει όλοι οι βουλευτές των παλιών μεγάλων κομμάτων που μας εφεραν ως εδώ... ωραια ιδεα...!

      Διαγραφή
    3. Κοιτάξτε να δείτε ποιοί παλαιοί πασόκοι τρέχουν γιά το ΣΣΥΡΙΖΑ! Ξάξτε να δείτε, ρωτήστε γι΄ αυτόύς πόσο και πως έχουν ευνοηθεί! Τότε θα καταλάβετε ποιοί έφυγαν από μας, απ΄ το ΠΑΣΟΚ! Βεβαια να είστε καλά, γιατί τέτοιους ανθρώπους σας τους χαρίζουμε!! Ας είναι και γιατροί, και καθηγητές με φουλ ιδιαίτερα, δικηγόροι! Όλοι τους με διάφορους τρόπους ευνοημένοι!!!!!!!!!!
      Σας ευχαριστούμε που μας απαλλάξατε από τη σαπίλα!
      Αν μου απαντήσεις θα σε περιποιειθώ! Πρόσεξε!! Τι θα γράψεις!!!

      Διαγραφή
    4. σας πονάει που ένας νέος με τέτοια προσόντα μπήκε στο χορό!
      Καταβάλλετε προσπάθεια να τον μειώσετε, να τον αποκαρδιώσετε, αλλά δεν μπορείτε γιατί γενικά είστε ανίκανοι, λασπολόγοι, και δήθεν "αγανακτισμένοι".
      Το παλικαράκι έχει κότσια, πατάει γερά! Δεν τον παρασύρει 'όπου να είναι ο άνεμος!!!!
      Βολεμένοι όλοι σας με το ΠΑΣΟΚ, δήθεν κάποτε πασόκοι, αλλά να θυμάστε, όταν ένα καράβι βουλιάζει, τα ποντίκια πρώτα πέφτουν στο νερό, αλλά τα καημένα δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ωκεανός! Αυτό πάθατε κι εσείς! Περαστικά σας! Ας προσέχατε!

      Διαγραφή
  15. Θα μεγαλώσει λίγο, θα γίνει σαν τον Μπιτάκη και θα τον ...σφάξουνε κι αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σουμπάσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τραγικοι. απλα τραγικοι ειστε.
    τον ξερετε τον ανθρωπο?
    τον ενα τον ενοχλει που ειναι μορφωμρνος,τον αλλο που βαζει με το πασοκ τον τριτο που ειναι νεος κλπ κλπ
    προφανως και ενας ανοιχτομυαλος μορφωμενος νεος θα ειναι στα οργανα του πασοκ,που θα ειναι,στο κκε η την χρυση αυγη???συνελθετε!
    αποδεχτειτε την αλλαγη!
    το παλιο πασοκ πεθανε,ζητω το νεο!
    σας πειραζει ειτε γιατι ειστε βολεμενοι δεξιοι,αρα τραγικοι χωρις να χρειαζεται περισσοτερη αναλυση κολλημενοι που θα ψηφισετε ακομα και σαμαρα με τα οποια τραγικα εχει κκανει και κανει ακομα κυνηγωντας το πρωθυπουργιλικι,ειτε ειστε ψευτοαριστεροι και πατε στον τσιπρα χωρις να βαλετε το ξερο σας να δουλεψει και μη σκεπτομενοι τις συνεπειες ειτε ακομα χειροτερα βολεμενοι πασοκοι στο νομο που βλεπετε το νεο που θελει να ειναι σωστο γιατι το παλιο σαπισε και μας εφτασε ως εδω οποτε δε μας παιρνει να μην ειμαστε σωστοι και επειδη απειλει να σας ξεβολεψει τον βριζετε.δηλαδη πρωτα το ηλιθιο κουτοπονηρο συμφερον και μετα η χωρα.μπραβο σας.
    οσο και να βριζετε και να ζοριζεστε ηρθε για να φερει κατι νεο,χωρις τα βαρη του παλιου σαπιου μηχανισμου και θα διωξει το κατεστημενο γιατι αυτο μας εφτασε εδω.παρτε το χαμπαρι για να σωθουμε ολοι γιατι με τις ιδιες κουτοπονηρες πρακτικες και τις κλικες και τα φαγοποτια οχι απλα δε παει αλλο η κατασταση,μιλαμε για πληρη εξαθλιωση.φωναξτε και χαζολογειστε οσο θελετε.με το λιγο μυαλο που εχετε κουτοπονηροι και χαζοβολεμενοι σκεφτειτε απλα πως μπορειτε να τιμωρεισετε τους παλιους και να σωσετε την χωρα...ειναι τοσο απλα τα πραγματα,ειναι μονοδρομος.μονο τελειως βλακας δε μπορει να το καταλαβει.με ψευτοαριστερισμους και χαζολαϊκισμους βουλιαζουμε στην δραχμη,με πουλημενους δεξιους που αλλαζουν αποψη καθε τοσο και λυσανε για πρωθυπουργια και μαζευουν καθε καρυδιας καρυδι αστα να πανε(+οτι ξαναβγαινουν οι ιδιοι με τους παλιους πασοκους,η πιστευει κανεις οτι η παλια νδ ειναι αθωα περιστερά?),μονο με στηριξη ανθρωπων οπως ο στελιος μπορουμε και να ξαναδειξουμε οτι δε θελουμε τα παλια λαμογια των πασοκ-νδ (το καναμε ξεκαθαρο στις 6 μαϊου) και να μη ριξουμε τη χωρα στο γκρεμο αφου αυτοι εχουν και εμπειρια και σχεδιο που να ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα χωρις να αλλαζει καθε τοσο.αντε,σας ειπα λιγα,σκεφτειτε τα στοιχειωδως και σταματηστε τις χαζομαρες γιατι δε φταιμε σε τιποτα οι υπολοιποι να μας διαλυσετε τη χωρα αυτη τη κρισιμη περιοδο με τις βλακειες σας και τα ηλιθια τοπικα χαζοσυμφεροντα σας αδιαφορωντας για το τοπο σας.συνελθετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ αριστερός-ή είσαι συ,για χαλάρωσε λίγο.

      Διαγραφή
  18. Ε...ΟΧΙ και με το ΠΑΣΟΚ ρε Στέλλιο..Στην Ελλάδα του 2012 σε αντιπροσωπεύει το ΠΑΣΟΚ?? Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν είχαν τι άλλο να βάλουνε, βάλε σου λέει και τον πιτσιρικά, να καβαντζάρουμε για αύριο.
    Βγάλτον όμως αύριο και ειδικά αν ανακάμψει το κόμμα του.
    Αν όμως δεν ανακάμψει, θα χουμε άλλον έναν γηρασμένο 35ρη...Σαν την 22ρα μάνα ζωντοχήρα...που όλες οι συμμαθήτριές της είναι ελεύθερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τον Στέλιο, τον γνωρίζω από παλιά και είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος. ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσω ποτέ, ωστόσο χαίρομαι όταν βλέπω νέους ανθρώπους να ασχολούνται με την πολιτική. Νέα μυαλά μας χρειάζονται παιδιά...Νέα μυαλά σε όλα τα κόμματα. Οι κωλόγεροι της μεταπολίτευσης μας καταστρέψανε.

    Κάνανε από 3 σπίτια ο καθένας και τσεπώνουν καλές συντάξεις με τα παιδιά τους να μην έχουν δουλειά και χρήμα να συντηρήσουν αυτά που πρόκειται να πάρουν. Νέα μυαλά παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή