Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Προβολή ταινίας από τους Φοιτητές της Καλών Τεχνών



Ο "Κινηματογραφικός Ξενώνας" των φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών φιλοξενείται στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Φλώρινας στο 2ο όροφο, κάθε Τετάρτη στις 9.30 μ.μ.  Σήμερα, 1 Ιουνίου, προβάλλεται η ταινία "Γυναίκα στους Αμμόλοφους".

24ωρο λουκέτο στα ΑΕΙ



Με απόφασή της, η διοικούσα επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ ξεκινάει  σήμερα, σε συνεργασία με τους συλλόγους μελών ΔΕΠ, εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για τα οικονομικά και τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πανεπιστημιακοί, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για συστηματική προσπάθεια απαξίωσης και συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Η ΔΕΗ- Η ΑΧΛΑΔΑ- ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ


Το Σάββατο 28-5-2011, δημοσιοποίησα στα Blogs  κάποιες απόψεις-ενστάσεις  και απορίες  που είχα - και δυστυχώς έχω ακόμα- για το ποιος  διοργάνωσε την σύσκεψη του κλιμακίου της ΔΕΗ με τους φορείς του νομού μας την Κυριακή 29-5-2011 και με ποια αρμοδιότητα.  Τώρα γιατί έγινε στο Εργατικό κέντρο και όχι στο  Τ.Δ.  Αχλάδας  παρουσία των κατοίκων και του τοπικού τύπου, άλλη μια απορία στις τόσες που έχω.

"100 Ώρες του Μάη" στο Αμύνταιο


Πανηγύρι στην Αχλάδα

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος της Αχλάδας «Άγιος Σπυρίδων» διοργανώνει σήμερα και αύριο το πανηγύρι στο γήπεδο του χωριού στις 9 μ.μ.  

Προσωρινά ΑΣΤΕΓΟΣ "Ο Ποιμήν"


Για τους φίλους αναγνώστες που από ενδιαφέρον ρωτούν «Γιατί σταμάτησε να γράφει ο ποιμήν στην ΗΧΩ?» τους πληροφορώ:
Δεν μπορούσα να ανεχτώ άλλο

Συγκέντρωση ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ στη Φλώρινα



Υπαναχώρησε η Δ.Μπάστα για τη χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου


Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογράψει την ένταξη των έργων του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο ΕΣΠΑ η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα.

Εικαστική παρέμβαση στο Ειδικό Σχολείο Φλώρινας

Ο Γιαννάκης είναι δέκα ετών. Η ενασχόλησή του με ένα αντικείμενο διαρκεί το πολύ πέντε λεπτά. Μιλάει πολύ λίγο. Συνήθως επικεντρώνεται στις βασικές του ανάγκες (τί θα φάει, τί θα πιεί). Είναι νευρικός, ανήσυχος. Ο Γιαννάκης επί μιάμιση ώρα, ίσως και περισσότερο, ζωγράφιζε στον τοίχο, μαζί με τους φοιτητές μας, χωρίς να δυσανασχετήσει. Κάποια στιγμή κοντοστάθηκε και είπε: "Μυρίζει κόκκινο χρώμα..." Την υπόλοιπη μέρα ήταν πολύ χαρούμενος, πραγματικά ευτυχισμένος. Ο Γιαννάκης είναι ένα παιδί που πάσχει από αυτισμό. Αλήθεια πόσοι από μας μπορούμε να ''μυρίσουμε'' το κόκκινο χρώμα;
Ελένη

(Σ.Σ. Το κείμενο έγραψε η Ελένη, φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών. Ο "Γιαννάκης" είναι ένα από τα παιδάκια του Ειδικού Σχολείου που χάρηκε αυτήν τη μοναδική εμπειρία και η Ελένη απλά "άλλαξε" το όνομά του... για λόγους διακριτικότητας).

Αντίθετο στην πώληση μετοχών της ΔΕΗ το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων


Οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων της χώρας, συνεδρίασαν στο πλαίσιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων για μία σειρά σημαντικών θεμάτων για τις μελλοντικές κινήσεις του Δικτύου.

Ο Πρόεδρος των ΤΕΙ απαντά στη Δ.Μπάστα



Επιστολή του προέδρου του ΤΕΙ Δυτ. Mακεδονίας Γιώργου Χαραλαμπίδη στην Γ.Γ. Ηπείρου- Δ.Μακεδονίας κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα
"Κυρία Γενική Γραμματέα,
Με το υπ’ αριθμό 1112/18-05-2011 έγγραφό σας με θέμα «αναστολή πρότασης» μας κοινοποιείτε ουσιαστικά την αναστολή των διαδικασιών για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 της πρότασης με τίτλο «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας» με κωδικό ΟΠΣ «298784»

Εκλογές Α.μεΑ.


Ο Νομαρχιακός σύλλογος ΑμεΑ Νομού Φλώρινας με έδρα τη Φλώρινα ανακοινώνει στα μέλη του ότι την Κυριακή 5 Ιουνίου από τις 9π.μ. έως και τις 7μ.μ. θα διεξαχθούν εκλογές στα γραφεία του συλλόγου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 

Εκδήλωση για την οστεοαρθρίτιδα στο ΚΑΦΚΑ Αμυνταίου



Η οστεοαρθρίτιδα είναι η πιο συχνή μορφή βλάβης των αρθρώσεων. Είναι χρόνια, μη αναστρέψιμη και η μορφή της κυμαίνεται από ήπια μέχρι πολύ σοβαρή. Χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή καταστροφή του χόνδρου και στη συνέχεια του οστού της άρθρωσης που οδηγεί σε πόνο, δυσκαμψία, διόγκωση και τέλος απώλεια κινητικότητάς της. Προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών.

Αρχίζουν από σήμερα οι εγγραφές στα σχολεία


Ξεκινούν από σήμερα Τετάρτη, οι εγγραφές μαθητών και νηπίων για το σχολικό έτος 2011-12. Μέχρι τις 21 Ιουνίου που λήγει η προθεσμία, οι γονείς θα πρέπει να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα προσκομίσουν στα σχολεία.

Βιβλιοπαρουσιάσεις από το Φ.Σ.Φ"Αριστοτέλης"


Η Λέσχη Ανάγνωσης του εργαστηρίου «VENETIA» του Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης» πληροφορεί το βιβλιόφιλο κοινό ότι θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει

Συγχωνεύσεις φορέων πρόνοιας στη Δυτική Μακεδονία


"H ενοποίηση δημόσιων φορέων πρόνοιας έχει ως στόχο την επίτευξη οικονομίας κλίμακας, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την καλύτερη αξιοποίηση προσωπικού και πόρων και καλύτερες υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους, χωρίς τα στεγανά κάθε μικρού φορέα", αναφέρεται σε

Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Π.Χαρούμενου στον Υφ.Οικονομικών


Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Πασχάλης Χαρούμενος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ.Δημήτρη Κουσελά με τον οποίο συζήτησαν το ενδεχόμενο εξίσωσης του φόρου πετρελαίου κίνησης με αυτό της θέρμανσης.
Στη συνάντηση με τον κ. Υφυπουργό ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε επιστολή με προτάσεις για θέσπιση αγροτικού πετρελαίου με μηδενικό επίπεδο φορολογίας, καθώς και μειωμένη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής:

Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ΣΗΜΕΡΑ



Δωρεάν θα είναι σήμερα, Τετάρτη, η πρόσβαση σε όλα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, καθώς η 1η Ιουνίου ορίζεται ημέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων.