Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η ΔΕΗ- Η ΑΧΛΑΔΑ- ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ


Το Σάββατο 28-5-2011, δημοσιοποίησα στα Blogs  κάποιες απόψεις-ενστάσεις  και απορίες  που είχα - και δυστυχώς έχω ακόμα- για το ποιος  διοργάνωσε την σύσκεψη του κλιμακίου της ΔΕΗ με τους φορείς του νομού μας την Κυριακή 29-5-2011 και με ποια αρμοδιότητα.  Τώρα γιατί έγινε στο Εργατικό κέντρο και όχι στο  Τ.Δ.  Αχλάδας  παρουσία των κατοίκων και του τοπικού τύπου, άλλη μια απορία στις τόσες που έχω.

Γιατί δεν προσκλήθηκε ο Δ/ντης του ΑΗΣ Μελίτης, αφού εκεί  καταναλώνεται  ο  Λιγνίτης;  Δεν θα έπρεπε να είναι και αυτός στην επιτροπή;
Διαβάζοντας τον τοπικό τύπο στις 31-5-2011 (εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ) αντιλαμβάνομαι, ότι οι δηλώσεις του κ. Νικολακάκου  άφησαν πολλά ερωτηματικά.
1.Συμφωνεί το αρμόδιο υπουργείο  με την πρόταση του κ. Nικολακάκου, να πληρώσει η ΔΕΗ τις αποζημιώσεις;
2.Με ποιο τρόπο θα πληρωθούν οι κάτοικοι του Τ.Δ. Αχλάδας;  Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Προτίθεται η ΔΕΗ, μετά τον ορισμό της πρώτης τιμής από το πρωτοδικείο, να καταθέσει τα χρήματα των αποζημιώσεων  στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για λογαριασμό  των κατοίκων της Αχλάδας;
3.Ποιος θα καταθέσει την διαφορά που ενδεχομένως θα προκύψει στο εφετείο, όπου θα οριστεί η τελική τιμή;
4.Εκτός από προφορικές υποσχέσεις, γιατί δεν δίνει γραπτές τις προτάσεις στους κατοίκους, προς αποφυγήν  παρερμηνειών στη συνέλευση των κατοίκων του Τ.Δ. Αχλάδας ; Διότι ως γνωστό, τα γραπτά μένουν.
5.Θα εκδώσει η ΔΕΗ  εγγυητική τραπέζης;  Kαι από ποια τράπεζα;
6.Ποιος θα εγγυηθεί ότι θα γίνει σωστή εκμετάλλευση και αποκατάσταση των αποκαλυφθεισών   εκτάσεων και την απόδοσή τους στην τοπική κοινωνία;
7.Η διαδικασία μετεγκατάστασης  του Τ.Δ. Αναργύρων που γίνεται από την ΔΕΗ , βρίσκει τους κατοίκους του Τ.Δ Αναργύρων σύμφωνους;
8.Γιατί δεν δίνει η ΔΕΗ απαντήσεις, για τον γενικότερο σχεδιασμό ανάπτυξης της επιχείρησης  στον νομό μας και για την ανάγκη  μετασκευής (αποθείωσης) του ΑΗΣ Αμυνταίου; (Είναι ο πιο ρυπογόνος ΑΗΣ ).
Επώνυμα κατέθεσα το Σάββατο τις απόψεις μου πριν την σύσκεψη, επώνυμα και γραπτά και όχι με φωνές, τις καταθέτω και τώρα.
Οι  γεμάτες  εθνική  έπαρση και  πατριωτισμό  δηλώσεις του Κ. Κωνσταντινίδη (εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ 31-5-2011) για τον εθνικό μας πλούτο και ο έμμεσος εκβιασμός για επώνυμες δηλώσεις για το ποιος θέλει Ελληνικό λιγνίτη και ποιος Βουλγαρικό,  με ξενίζουν.
Όλοι συμφωνούμε στο να αξιοποιήσουμε τον εθνικό μας πλούτο, ειδικά τώρα.  Αλλά προς όφελος της χώρας μας και  των πολιτών της χώρας και όχι των ιδιωτών.
Συμφωνεί ή διαφωνεί ο κ. Κωνσταντινίδης, ότι η άναρχη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του νομού μας είναι παράνομη;
Συμφωνεί ή διαφωνεί ότι πρέπει να μην καταστρέψουμε τις αρχαιότητες του τόπου μας;
Συμφωνεί ή διαφωνεί ο κ. Κωνσταντινίδης ότι πάνω απ όλα προέχει η υγεία των κατοίκων του νομού μας;
Συμφωνεί ή διαφωνεί ο κ. Κωνσταντινίδης ότι η παρουσία της ΔΕΗ στην περιοχή μας δεν έφερε τα αναμενόμενα;
Υποσχέθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Το κοινωνικό πρόσωπο με αγαθοεργίες -χορηγίες σε πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους, είναι ανύπαρκτο.
Τα ψιχία του τοπικού πόρου δεν είναι ικανά να αποκαταστήσουν  τη βλάβη  που υπέστη ο κατ΄ εξοχήν τουριστικός νομός μας.
Γιατί η ΔΕΗ δεν κατασκευάζει την τηλεθέρμανση με δικά της έξοδα; Στο κάτω - κάτω  δημόσια επιχείρηση  είναι και μάλιστα κερδοφόρα.
Γιατί πρέπει ο Φλωρινιώτης να πληρώνει 8 μήνες πετρέλαιο θέρμανσης και με την εξίσωση του πετρελαίου με αυτό της κίνησης να μην έχει χρήματα να ζεσταθεί;  Ενώ  πληρώνει στην ίδια τιμή την κιλοβατώρα με την ηλιόλουστη Κρήτη που παράγει το ρεύμα με πετρέλαιο.
Γιατί θα πρέπει να τα δίνουμε όλα και να μην παίρνουμε τίποτα;
Τι έδωσε η Καστοριά και έχει Εγνατία οδό; Τίποτα. Απλώς έχει πολιτικούς που θέλουν το καλό του νομού τους. Αλήθεια, τι λέει για όλα αυτά  ο κατά τα άλλα λαλίστατος κύριος Λιάνης.
Αναφέρθηκε στο Βουλγαρικό λιγνίτη ο κύριος Κωνσταντινίδης.
Καλά  θα έκανε να ζητούσε από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ (είχε σύσκεψη μ’  αυτούς στο γραφείο του) να τον ενημερώσουν, ότι ο λιγνίτης των Λιγνιτωρυχείων Αχλάδας έχει χαμηλή θερμογόνο δύναμη  (χαμηλής ποιότητας λιγνίτης) και είναι αναγκαία η πρόσμιξη με άλλο λιγνίτη με υψηλότερη θερμογόνο δύναμη για να καταστεί δυνατή η λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης.  
Έτσι η διεύθυνση ορυχείων της ΔΕΗ κάνει εισαγωγές λιγνίτη από την Βουλγαρία.
Δεν σας ενοχλεί κ. Κωνσταντινίδη που η ΔΕΗ  πληρώνει 4 έως 5  φορές ακριβότερα τον ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ  λιγνίτη, διότι ο δικός μας δεν καλύπτει τις προδιαγραφές λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης;
Και κάτι άλλο: Ο ΑΗΣ Μελίτης δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνο  με Βουλγαρικό λιγνίτη, έτσι για να ησυχάσετε.  Για να το καταλάβετε, είναι σαν να βάζετε  κηροζίνη στο αυτοκίνητό σας  αντί βενζίνης.
Ούτε προτίθεμαι να εισάγω Βουλγάρικο λιγνίτη. Άλλη εταιρία έχει το προνόμιο.
Γιατί  δεν πιέσατε την ΔΕΗ να αγοράσει τη Βιολιγνίτ και να αξιοποιήσει τα δικά της ορυχεία,  όπου δεν απαιτείται μετεγκατάσταση χωριών;
Ξέρετε  πόσα χρόνια καθυστέρησε η κατασκευή της Εγνατίας οδού για να εξευρεθεί τρόπος να επικοινωνούν οι αρκούδες; Φοβάμαι ότι οι αρκούδες έχουν περισσότερα δικαιώματα.
Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα και τις εθνικές κορώνες. Τα λάθη και τις αστοχίες των στελεχών της  ΔΕΗ δεν είναι υποχρεωμένος να τα υποστεί ο  λαός του νομού μας και κυρίως οι κάτοικοι της Αχλάδας.
Μέλημα και υποχρέωσή μας είναι, όσοι ασχοληθήκαμε με την πολιτική και ζητήσαμε την ψήφο του λαού, να εκπροσωπήσουμε τον απλό πολίτη του νομού μας και να αγωνιστούμε μαζί του  για τα δίκαια αιτήματά του, αλλά και να τον  προφυλάξουμε από τις αδικίες πολιτών και πολιτείας.
Λέω ‘’ναι ‘’ στην ισοβαρή ανάπτυξη του νομού μας. Τουρισμός,   κτηνοτροφία, γεωργία και τοπική βιομηχανία, πρέπει να συμβαδίσουν με αυτή της ΔΕΗ. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την πράσινη ενέργεια.
Θέλουμε την ΔΕΗ κοινωνικό εταίρο, με ευαισθησία στο περιβάλλον, τις αρχαιότητες του τόπου μας και το κυριότερο, χωρίς αποικιοκρατική νοοτροπία.
Κουλίδης Γιώργος
Πολιτευτής Ν.Δ. Νομού Φλώρινας
Μηχανολόγος Μηχανικός

22 σχόλια:

  1. οπως είναι τα πραγματα σήμερα η μετεγκατάσταση είναι το καλύτερο λαχείο για τους κατοίκους.Με τα σημερινά δεδομένα οι αποζημιώσεις της ΔΕΗ είναι δυο και τρείς φορές όσα θα έβγαζαν σε όλη τους τη ζωή.Στην πτολεμαίδα και το αμυνταιο υπάρχουν επαγγελματίες που αγοράζουν χωράφια σε υπο απαλλοτριωση περιοχές και έχουν θησαυρίσει.Το οτι χάνεται ένα χωριό είναι όντως απώλεια που δεν εκτιμάται σε χρήματα αλλά πόσοι νοιάζονται γι αυτό;Στο χωρίο μας μετά το πρωτοδικείο πήραμε τα χρήματα στο χέρι.Δεν υπάρχει περίπτωση που η ΔΕΗ εχει αρνηθεί να πληρώσει. Το Εφετείο αργεί αρκετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Κουλίδη να τη κλείσουμε τη ΔΕΗ και τα ορυχεία να διώξουμε την ενέργεια να μη μας μείνει τίποτα. όταν αποφασίσεις να μείνεις στον τόπο μας σίγουρα θα αλλάξεις απόψεις. αυτά να τα πεισ ομως και στισ εκλογεσ. αλλά θα μου πεις τι αλλαζει; το μαυρο που έφαγες δε γίνεται πιο μαύρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 2:10 ,δεν λέει ο κ.Κουλίδης να κλείσει η ΔΕΗ.Τα ερωτήματα που θέτει είναι άξια προβληματσμού και οι πληροφορίες που δίνει διαφωτιστικές, τουλάχιστον για όλους εμάς που η Φλώρινα είναι η γενέτηρά μας, αλλά λείπουμε χρόνια.
    ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ. ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΆ Ο ΚΟΥΛΙΔΗΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ή ΤΑ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λες να του τα γράφει κάποιος;Ποιος άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11μ.μ. ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ.
    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ!ΕΔΩ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ,ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΥΡΙΟ!!!ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟ ΝΑΝΘΙΖΕΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!!!ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΤΕ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ(ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΥΛΙΔΗ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Κωνσταντινίδη αφήστε τις εθνικές (προφανώς εννοεί ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ) κορώνες. Οι απόψεις σας για το λιγνίτη Βουλγαρίας είναι εθνικά ύποπτες. Προκειμένου να ξεκαθαρίσετε το τοπίο, βρέστε τις απόψεις του κ. NIREL (παρακαλώ να αναγνωσθεί ανάποδα) και ταυτιστείτε με αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Κωνσταντινίδη αφήστε τις εθνικές (προφανώς εννοεί ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ) κορώνες. Οι απόψεις σας για το λιγνίτη Βουλγαρίας είναι εθνικά ύποπτες. Προκειμένου να ξεκαθαρίσετε το τοπίο, βρέστε τις απόψεις του κ. NIREL (παρακαλώ να αναγνωσθεί ανάποδα) και ταυτιστείτε με αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Κουλίδη, απορώ γιατι ασχολείσαι άραγε με αυτόν τον τόπο ακόμη και ανέχεσαι να σε ειρωνεύονται άτομα κατωτάτου επιπέδου. Και επιστήμονας είσαι και πετυχημένος επιχειρηματίας είσαι. Σε παρακαλώ δες ποιοί από τους πετυχημένους συμπατριώτες μας γύρισαν στο τόπο τους και πρόκοψαν πολιτικά. Όσοι επέστρεψαν έχουν παραμείνει στην αφάνεια, με συνειδητή επιλογή τους. Άλλωστε ξέρουμε ότι κάθε λάος έχει την ηγεσία που του αξίζει. Ας περιοριστούν λοιπόν στον Στάθη... και πολύ τους είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάρα πολύ σωστό. Κύριε Κουλίδη, Μηχανολόγε, Μηχανικέ, Επιχειρηματία, Πολιτευτά, περιορίσου στο υψηλό επίπεδό σου και άσε εμάς τους χαμηλωτάτου επιπέδου πολίτες της Φλώρινας να επιλέξουμε την ηγεσία που μας αξίζει. Να μη συμπαρασύρουμε και εσένα στο δικό μας καταβαραθρωμένο επίπεδο και χαθεί μια περαγματική ΑΞΙΑ για την Ελλάδα. Εσύ - ανάλογα με το δικό σου επίπεδο - φρόντισε να σώσεις τη Θεσσαλονίκη. Αξίζει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γκρινιάρη άραξε και λίγο. καταλάβαμε ότι είσαι αυλικός του Στάθη...μην παριστάνεις τον εθνοφύλακα γιατί κατάντησε γελοίο το θέμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και αυτός που υποστηρίζεις αγαπητέ γκρινιάρη και δεν έχει βγει από τη Φλώρινα, μάλιστα πήρε απολυτήριο νυχτερινού Λυκείου εν ενεργεία βουλευτής, για να ειρωενύεσαι εσύ τους ακαδημαϊκούς τίτλους κάποιου, που μάλλον αγνοείς και στην όψη που είναι. Σβήστε καμία κλήση στην τροχαία, αρκεί να έχετε την εξουσία για πάντα. Αφήστε όμως για την πρόοδο του τόπου να έχουμε λόγο (τουλάχιστον) και οι υπόλοιποι (επιτρέψτε μας να ονειρευόμαστε)!!!!
    Να είσαι καλά μέσα στη χολή σου...
    Γκρινιάρη, οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ θα είναι σύντομα στην πόρτα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Στάθης πήρε απολυτήριο νυχτερινού Λυκείου ενώ ήταν εν ενεργεία βουλευτής; Μπράβο του και μεγάλη του μαγκιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς τους αξιοσέβαστους κυρίους: 5.37 και 8.18. Δεν ξέρω ποιόν αυλικό του Στάθη υποψιάζεσαι αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ένας απ' αυτούς. Δε με φοβίζουν οι αγανακτισμένοι γιατί ΕΙΜΑΙ ένας απ' αυτούς. Αν θέλεις να απαξιώσεις το σημερινό βουλευτή, έχεις πολλούς τρόπους να το κάνεις χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις σε ανέντιμες τακτικές Ούτε νυχτερινό λύκειο πήγε, ούτε εν ενεργεία ήταν. Το ξέρεις πολύ καλά γιατί σ' αυτόν τον τόπο είμαστε λίγοι και γνωριζόμασυε αρκετά καλά. Σε ότι αφορά τους τίτλους κάποιου δήλωσα ότι τους σέβομαι απόλυτα, όπως και τον κόπο που κατέβαλε κάποιος για να τους αποκτήσει. Αν αναφέρεσαι στον κ. Κουλίδη (σε περίπτωση που δεν είσαι ο ίδιος) σε πληροφορώ ότι τον γνωρίζω πολλά χρόνια τώρα και πάρα πολύ καλά, γεγονός που δίνει το προνόμοιο να έχω άποψη για κάθε πτυχή του χαρακτήρα του, των γνώσεών του, των τίτλων του, κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τους έχεις πάρει τα μυαλά Σταθίκα και δε ξέρουν τι γράφουν και τι λένε. Αυτούς σα ψωμάκια τους βλέπεις και τους έχεις για πρωϊνό. Σε άλλο χώρο ανήκω αλλά με αρέσει η φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γκρινιάρη αφού ξέρεις καλά τον Κουλίδη, πες μας είναι αλήθεια ότι έχει λίρες με ουρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι τίτλοι καλό είναι να υπάρχουν, αν και αυτό δεν σημαίνει τίποτα.Όλοι όσοι έχουν τίτλους δεν αξίζουν κατ'ανάγκην!Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα κάνουν τη διαφορά!Χορτάσαμε από τίτλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση του φίλου 7.57 Προς τον φίλο 1.18 απαντώ: Με απασχολεί κάθε δημόσιο (κατ' επιλογήν του) πρόσωπο, γιατί (και στο βαθμό που) ασχολούμενο με τα κοινά επηρεάζει λιγότερο ή περισσότερο και τη δική μου ζωή. Τα περιουσιακά του στοιχεία δεν με αγγίζουν παρά μόνον εάν έχουν αποκτηθεί με τρόπο παράνομο. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει με τον Κουλίδη. Μπορεί να διαφωνώ μαζί του σε μια σειρά θεμάτων - σε πολλά απ' αυτά διαφωνώ έντονα - αλλά αυτό δε μου παρέχει το δικαίωμα να του προσάψω αστήρικτες κατηγορίες με μόνο στόχο να τον μειώσω στις συνηδείσεις των συμπολιτών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γκρινιάρη,σε παρακολουθώ και οφείλω να ομολογήσω ότι συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα λες. Εκείνο που θα ήθελα να υπενθυμίσω είναι, όσον αφορά την κατοχή πτυχίων και διπλωμάτων,ότι ζούμε σε μια εποχή στην οποία θεωρείται ανάγκη για την κοινωνική καταξίωση η κατοχή διαφόρων πτυχίων. Διάφοροι φιλόδοξοι άνθρωποι, επικαλούνται τα πτυχία τους και αυτόματα νομίζουν ότι αποκτούν αίγλη και κύρος!Παρόλο που ξέρω, ότι δεν είναι εύκολο να τα αποκτήσεις(είμαι κάτοχος τριών τέτοιων διπλωμάτων)θεωρώ ότι δεν είναι το μοναδικό προσόν για τις φιλοδοξίες ενός ανθρώπου. Ούτε ότι οι κάτοχοι πτυχίων απαραίτητα έχουν προσόντα να διοικούν!Στην πόλη μας, διακρίνω ότι, όσοι έχουν σπουδάσει, κατά κάποιον τρόπο, έχουν καβαλήσει το καλάμι και νομίζουν ότι εάν επικαλούνται τις σπουδές τους αυτόματα παίρνουν και το εισητήριο για κοινωνική διάκριση! Προσωπικά πιστεύω ότι άλλα είναι τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά!Και για να μη σε κουράσω, αφού αυτό το θέμα δεν είναι απλό, ούτε μπορώ τώρα να το εξαντλήσω,πιστεύω ότι λείπουν οι άνθρωποι με όραμα,με ιδέες καινούριες και πολύ περισσότερο με εκείνα τα προσόντα που θα τους χαρακτήριζαν σύγχρονες ηγετικές φυσιογνωμίες!
    Ο Ανώνυμος 7:57,φίλος(διαδικτυακός) του Γκρινιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ διαδικτυακέ φίλε 7.57, δε βρίσκω κανένα σημείο διαφωνίας μαζί σου. Θα ήθελα μόνο να προσθέσω στο ανεξάντλητο αυτό θέμα, ότι υπήρξε μια περίοδος (περίπου μια δεκαετία) κατά την οποία γέμισε (και) η Φλώρινα με πτυχιούχους από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Υπήρξαν περιπτώσεις: α) Δημοσίων υπαλλήλων που πήραν πτυχίο χωρίς να έχουν απουσιάσει ούτε μια ημέρα από τα καθήκοντά τους και με την αναγνώριση αυτού του πυχίου από το επίσημο ελληνικό κράτος (;) έγιναν προϊστάμενοι στις υπηρεσίες τους, β) Δημοσίων υπαλλήλων και ιδιωτών που πήραν πτυχίο χωρίς ποτέ να έχουν στην κατοχή τους διαβατήριο και γ) Εντίμων πολιτών οι οποίοι έβαλαν πάνω και από το προσωπικό τους συμφέρον την αξιοπρέπειά τους και δεν καταδέχθηκαν να μπουν στην παραπάνω ΑΝΕΝΤΙΜΗ διαδικασία. Αυτοί βέβαια - στα μάτια των άλλων - είναι τα κορόϊδα. Γιατί, πως να εξηγήσεις τα περί αξιοπρέπειας σε κάποιον που δεν συμπεριλαμβάνει αυτή την ηθική αξία στο πενιχρό λεξιλόγιό του; Και όμως, αυτός ο "πτυχιούχος" των δύο πρώτων κατηγοριών, δικαιώθηκε δια βίου από την επίσημη πολιτεία (με μικρό "π") και σήμερα προβάλλεται ως εξέχων πολίτης της μικρής μας κοινωνίας και ασκεί αφ' υψηλού κριτική σε όλους τους άλλους απογυμνώνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του χωτρίς ο ίδιος να το αντιλαμβάνεται, ενώ αν είχε ίχνος αξιοπρέπειας θα έπρεπε να ντρέπεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή