Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ποιός ...«Στρίβει δια του αρραβώνος;»


Φίλη και Φίλε Συνδημότη,
Τον τελευταίο καιρό γίνεσαι μάρτυρας ενός επικοινωνιακού βομβαρδισμού με ιλουστρασιόν κείμενα σε εφημερίδες και ειδικά έντυπα του κ. Ιωσηφίδη.
Εμείς ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε, να μπούμε σ΄ αυτό το παιχνίδι του ανούσιου εντυπωσιασμού και της σπατάλης, που δοκιμάζει τη νοημοσύνη και την κρίση του Συνδημότη ψηφοφόρου μας.
Εμείς σ΄ αυτή την πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα του Δήμου μας, προεκλογική καμπάνια της αφθονίας προτείνουμε και καλούμε τους υποψήφίους Δημάρχους, σε πρόσωπο με πρόσωπο, ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, παρουσία Δημοσιογράφων και Δημοτών, όπου θα κοσκινιστούν οι ιδέες και οι προτάσεις τους, χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων ή υποβολέων.
Στείλαμε προσκλήσεις για διάλογο στους συνυποψήφιούς μας.
Ο κ. Ιωσηφίδης απαξίωσε να μας απαντήσει.
«Στρίβει δια του αρραβώνος;»
Αποφεύγει την αναμέτρηση; Γιατί;
Ιδού η Ρόδος…

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΥΠΟΨ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ


Για να μάθετε που ψηφίζετε κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ Ι. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ... "ΒΟΛΕΥΤΕΣ"


Οι λόγοι που με έκαναν να συμμετέχω για δεύτερη φορά στις εκλογές και να ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου είναι  : Να συνεχίσω να είμαι κοντά στον πολίτη, χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Να συνεχίσω την προσπάθειά μου, ώστε να αλλάξει κάτι στον Δήμο μας και δεν εννοώ μόνο πρόσωπα αλλά νοοτροπίες, συμπεριφορές και αντιλήψεις.
 Θεωρώ ότι ως Δημοτικός Σύμβουλος για τρία χρόνια, και ως Αντιδήμαρχος για ένα χρόνο, βρισκόμουν πάντα κοντά στον συμπολίτη μου χωρίς να κοιτάω κομματικές και άλλες πολιτικές σκοπιμότητες. Απόδειξη για όλα αυτά είναι όλα όσα πέτυχα σαν υπεύθυνος στο ΔΑΚ Φλώρινας.
Με την Όλγα Μούσιου - Μυλωνά αποφάσισα να συμπορευτώ κάνοντας πράξη αυτό που έλεγα πάντα ότι όποιοι ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να είναι μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει χρώμα. Η κυρία Μούσιου με «έπεισε» τέσσερα χρόνια που τη γνωρίζω, σαν Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ενδιαφέρετε για τον Δήμο και τους Δημότες και παρόλο που είναι ανήκει σε έναν συγκεκριμένο χώρο βάζει πάνω απ' όλα τον Δήμο και όχι το κόμμα, κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι αν θέλουμε να πάμε τον Δήμο Φλώρινας ένα βήμα πιο πέρα.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος μας είναι η ανεργία, κάτι για το οποίο ευθύνεται η κεντρική εξουσία και το Αθηνοκεντρικό «κράτος», καθώς και η ανυπαρξία των Τοπικών μας «Βολευτών». Παρόλα αυτά η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση με απλούς τρόπους. Εφόσον ο Δήμος Φλώρινας είναι οικονομικά υγιής μπορεί να στελεχώσει τις υπηρεσίες του (Καθαριότητα Δημοτική Αστυνομία, Τεχνικό Τμήμα, κ.τ.λ.) με τον προβλεπόμενο αριθμό υπαλλήλων. Επίσης, ο Δήμος μπορεί  να εκμεταλλευτεί την περιουσία του αξιοποιώντας την και δίνοντας δουλειά στους δημότες του  και όχι ενοικιάζοντάς την έναντι πινακίου φακής σε μεγαλοεπιχειρηματίες (κάτω Μπουάτ, άνω Μπουάτ, Νέο Δημοτικό Πάρκο). Βέβαια, δεν είμαι  μάγος για να λύσω το πρόβλημα της ανεργίας στην Φλώρινα, απλά κάνω σκέψεις και προτάσεις που ίσως βοηθήσουν. Μεγάλο πλεονέκτημα μπορεί να αποτελέσει η ορθή εκμετάλλευση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του τοπικού πόρου ανάπτυξης. Στα προηγούμενα χρόνια αυτά τα χρήματα δε χρησιμοποιήθηκαν σε φιέστες, ταξίδια και άσκοπες εκθέσεις με πλουσιοπάροχα γεύματα. Δε χρησιμοποιήθηκαν για καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία, με κανένα προγραμματισμό και σήμερα πάλι χρησιμοποιούνται για προεκλογικούς σκοπούς θυσιάζοντας στο βωμό της ψηφοθηρίας την αξιοπρέπεια των Φλωρινιωτών.
Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ με βεβαιότητα είναι ότι αν με τιμήσουν οι συνδημότες του νέου Δήμου Φλώρινας με την ψήφο τους θα συνεχίσω και εγώ να τους υπηρετώ με την ίδια και μεγαλύτερη όρεξη και με πάθος. Είμαι νέος άνθρωπος, ζω στην Φλώρινα, αγαπώ τον τόπο μου!
Ελπίζω να μην σας κούρασα αν και θα ήθελα να πω πολλά περισσότερα, αλλά προτιμώ να είμαι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων.


ΓΟΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ - ΜΥΛΩΝΑ
«ΦΛΩΡΙΝΑ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ».

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"…ΟΥΣΙΑΣ...Ή ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ?



"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"…ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ…Ή ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ…?


Οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί διεξάγονται υπό την νέα μορφή αυτοδιοικητικής λειτουργίας και οργάνωσης, καθώς εισέρχεται ο "Καλλικράτης" που αντικαθιστά τον "Καποδίστρια". Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί διεξάγονται στην δύσκολη χρονική συγκυρία λόγω της πρωτοφανούς  κρίσης που περνά η χώρα.
    Με τον "Καλλικράτη" καταργούνται οι Νομαρχίες ,στις οποίες ο ρόλος τους είχε περιοριστεί πολύ, έχουμε συνένωση Δήμων, με σκοπό την αριθμητική τους ελαχιστοποίηση και τέλος θεσμοθετούνται εκλόγιμα περιφερειακά συμβούλια υπό τον εκλεγμένο περιφερειάρχη. Έτσι δημιουργείται  μια άτυπη νέα αυτοδιοικητική κυβέρνηση στο σύνολο της χώρας, όπου ο κάθε πολίτης έχει πλέον άμεση συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων.
    Κονδύλια τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προορίζονταν για την ανάπτυξη της περιφέρειας, δεν απορροφούνταν από την χωρά μας, εξαιτίας της μη αιρετής περιφέρειας. Πλέον θα διατίθενται χωρίς την εμπλοκή του κεντρικού γραφειοκρατικού κράτους. Δημιουργούνται πιο ευέλικτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και όλες οι αποφάσεις αναρτώνται στο διαδίκτυο. Με το «Πρόγραμμα Καλλικράτης» επιχειρείται η  διοικητική, οικονομική, πολιτική αλλά και ηθική επαναθεμελίωση της αυτοδιοίκησης που θα ολοκληρωθεί με την αλλαγή και του εκλογικού νόμου. Εν τέλει, η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο κράτος από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
    Βέβαια η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση πραγματοποιείται στην δυσκολότερη περίοδο για την χώρα μας εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Την περίοδο δηλαδή που η χώρα μας έχει μπει στην επιτήρηση της τρόικας και του μνημονίου, που μας οδήγησαν οι κάκιστες προηγούμενες κυβερνήσεις από το 1996 μέχρι το 2009. Αυτήν την ώρα που γίνονται τεράστιες προσπάθειες από την κυβέρνηση να ανασυγκροτηθεί το κράτος και να βγούμε από την επιτήρηση, κάποιοι διάλεξαν τον δρόμο της γνωστής γι’ αυτούς στείρας αντιπολίτευσης και προσπάθειας αποπροσανατολισμού των πολιτών μειώνοντας την σημασία, την ουσιαστικότητα και την αναγκαιότητα της μεγάλης μεταρρύθμισης του Καλλικράτη.
    Και ενώ θα έπρεπε να επικεντρωθούν στα σοβαρά και δύσκολα αυτοδιοικητικά προβλήματα σε κάθε περιοχή ,σε κάθε δήμο και σε κάθε περιφέρεια, θέτουν ψευτοδιλήμματα στον ελληνικό λαό για το κεντρικό νόημα των εκλογών ,βάζοντας ως κύριο αντιπολιτευτικό δίλλημα την συμμετοχή της χώρας μας στο μνημόνιο ή όχι. Αντί να κοιτάξουν πως θα ενισχύσουν και θα βοηθήσουν τα πιο ικανά άτομα που θα διαχειριστούν την επομένη μέρα τις τύχες της κάθε περιοχής με σκοπό την ανάπτυξη και την πρόοδο της, ασχολούνται με κεντρικά πολιτικά ζητήματα που κρίνονται στις εθνικές και όχι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
    Στις 7 Νοέμβριου ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει απαντήσεις σε όλους αυτούς που θέλουν την χώρα μας στάσιμη στις εξελίξεις. Σε όλους αυτούς που για χάρη πολιτικών εντυπώσεων θέτουν ψευτοδιλήμματα για το μέλλον της χώρας. Στις 7 Νοέμβριου ο ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίζει τους ικανούς-νέους-άφθαρτους ανθρώπους που θα διαχειριστούν τις τύχες των περιοχών τους για τα επόμενα 4 χρόνια.



Μαύρου Βασίλης
Γραμματέας Ν. Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Φλώρινας

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ



Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τη Φλώρινα (αύριο) Πέμπτη 4 Νοεμβρίου και ο οποίος αναμένεται να παραμείνει στην περιοχή μέχρι το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ



Φλωρινιώτες Φλωρινιώτισσες.
Δημοκρατία δέν σημαίνει να πλουτίζουν οι λίγοι και εκλεκτοί και να φτωχαίνουν οι πολλοί.Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συντοπίτη μας πρώην Νομάρχη κ. Παύλου Αλτίνη για την περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας. Γιατί είναι ένας τίμιος, ικανός , έμπειρος και άξιος συμπολίτης μας να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της Δυτ. Μακεδονίας , τα συμφέροντα του τόπου και  οχι τα συμφέροντα των ολίγων λαμογιών και εκλεκτών ημετέρων.
Γεννήθηκα, ζώ και εργάζομαι στην Φλώρινα .Ένας τόπος που βουλιάζει στην παρακμή, στην ανεργία. στην υπανάπτυξη, στην γεροντοποίηση, στον κυηδεμονισμό των κατοίκων απο καρτέλ , ημετέρους και λαμόγια. Μία ανεργία που εμπαίζεται απο τον κομματικό εκβιασμό . Με την υποστήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. όλοι μαζί τολμούμε την σύγκρουση και διεκδικούμε την χαμένη αξιοπρέπεια της Περιφέρειάς μας. Γιατί όλους εμάς ενώνει η Ελλάς ενωμένοι χωρίς αυτοσκοπό την πολιτική, τις καρέκλες, τα προσωπικά οφελήματα. Ο δικός μας συνδυασμός δέν υπόσχεται πολλά για να κάνει ελάχιστα την επομένη. Αξία έχουν οι πράξεις . Διαπλοκή, φτώχεια, διαφθορά, κοινωνική αδικία, ημέτεροι κλέφτες,ψέυτες απετεώνες και λαμόγια είναι καθήκον μας να δώσουμε όλοι μαζί ένα οριστικό τέλος . Φτάνει πιά η υποκρισία , το ψέμα, ο εμπαιγμός των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας Σε αυτό όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε με στόχο την ανάπτυξη της περιφέρειας με αποκεντρωμένη αντίληψη πλάι και στο πιό απομακρυσμένο πολίτη. Ανάπτυξη της γεωργοκτηνοτροφίας με προιόντα συμβατά στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Τουρισμός με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας, του φυσικού κάλλους την άμεση επαφή του επισκέπτη με την φύση, τους ανθρώπους και τα προιόντα της περιοχής .Ενέργεια με μία ΔΕη που θα είναι ανταγωνιστική και θα πάψει να είναι κομματικό παραμάγαζο ή εκτροφείο τρωκτικών . Πίεση του υδροκεφαλισμού της κεντρικής εξουσίας ώστε η Δυτ. Μακεδονία να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και ιδιαίτερη σημασία που μας εξίζει. Δέν αρνούμαστε την διασυνοριακή συνεργασία αλλά δέν αθ επιτρέψουμε σε κανέναν αυτή να γίνει ο βατήρας αντεθνικών διεκδικήσεων εις βάρος του ελληνισμού και της ιστορίας του τόπου και των κατοίκων.Δέν θα χαρίσουμε γή και ύδωρ σε παράλογες απαιτήσεις των γειτόνων . Ξεκάθαρη θέση μας είναι ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και κάθε Μακεδόνας είναι Έλληνας. Θα αντισταθούμε σε ότι αντιβαίνει σε αυτό αλλα και στην διαπλοκή δομημένων συμφερόντων, στην ηττοπάθεια. στον ενδοτισμό εις βάρος των κατοίκων της Δυτ Μακεδονίας. Επειδή η Δυτική Μακεδονία είναι ιδανικό θα κάνουμε πράξη την ρήξη και ανατροπή . Ψηφίζω και υποστηρίζω Πάυλο Αλτίνη γιατί η φωνη της Φλώρινας , η φωνή του Παύλου Αλτίνη πρέπει να ακουστεί στην αυριανή Περιφέρεια. Δεσμέυομαι δημοσίως ότι όσα έσοδα απ τυην ενασχόληση μου στην Περιφέρεια να τα καταθέσω στο φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπολεως ή άλλων κοινοφελών ιδρυμάτων ώς ελάχιστο χρέος και ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης στην  πράξη και όχι στα ανέξοδα λόγια. Αξία έχουν οι πράξεις και όχι τα λόγια. Η πολιτική είναι για να εργασθείς για το σύνολο και όχι για τον εαυτό σου Εάν δέν μπορείς να προσφέρεις τίποτα καλό είναι να σηκωθείς να φύγης. Αυτά είπε κατα την επισκεψη του στην περιοχής μας ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ.Κυριάκος Βελόπουλος ¨Οσοι με γνωρίζουν προσωπικά απο τη στάση και το έργο ζωής μου το γνωρίζουν πολύ καλά ΌΤΙ, ότι λέω το επιδιώξω για άλλη μία φορά να το κάνω και θα το κάνω πράξη .Αξία έχουν οι πράξεις και όχι τα έυκολα προεκλογικά λόγια

ΡΑΣΑΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΌ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΛΤΙΝΗ