Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ... "ΒΟΛΕΥΤΕΣ"


Οι λόγοι που με έκαναν να συμμετέχω για δεύτερη φορά στις εκλογές και να ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου είναι  : Να συνεχίσω να είμαι κοντά στον πολίτη, χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις. Να συνεχίσω την προσπάθειά μου, ώστε να αλλάξει κάτι στον Δήμο μας και δεν εννοώ μόνο πρόσωπα αλλά νοοτροπίες, συμπεριφορές και αντιλήψεις.
 Θεωρώ ότι ως Δημοτικός Σύμβουλος για τρία χρόνια, και ως Αντιδήμαρχος για ένα χρόνο, βρισκόμουν πάντα κοντά στον συμπολίτη μου χωρίς να κοιτάω κομματικές και άλλες πολιτικές σκοπιμότητες. Απόδειξη για όλα αυτά είναι όλα όσα πέτυχα σαν υπεύθυνος στο ΔΑΚ Φλώρινας.
Με την Όλγα Μούσιου - Μυλωνά αποφάσισα να συμπορευτώ κάνοντας πράξη αυτό που έλεγα πάντα ότι όποιοι ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να είναι μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει χρώμα. Η κυρία Μούσιου με «έπεισε» τέσσερα χρόνια που τη γνωρίζω, σαν Αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ενδιαφέρετε για τον Δήμο και τους Δημότες και παρόλο που είναι ανήκει σε έναν συγκεκριμένο χώρο βάζει πάνω απ' όλα τον Δήμο και όχι το κόμμα, κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι αν θέλουμε να πάμε τον Δήμο Φλώρινας ένα βήμα πιο πέρα.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος μας είναι η ανεργία, κάτι για το οποίο ευθύνεται η κεντρική εξουσία και το Αθηνοκεντρικό «κράτος», καθώς και η ανυπαρξία των Τοπικών μας «Βολευτών». Παρόλα αυτά η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση με απλούς τρόπους. Εφόσον ο Δήμος Φλώρινας είναι οικονομικά υγιής μπορεί να στελεχώσει τις υπηρεσίες του (Καθαριότητα Δημοτική Αστυνομία, Τεχνικό Τμήμα, κ.τ.λ.) με τον προβλεπόμενο αριθμό υπαλλήλων. Επίσης, ο Δήμος μπορεί  να εκμεταλλευτεί την περιουσία του αξιοποιώντας την και δίνοντας δουλειά στους δημότες του  και όχι ενοικιάζοντάς την έναντι πινακίου φακής σε μεγαλοεπιχειρηματίες (κάτω Μπουάτ, άνω Μπουάτ, Νέο Δημοτικό Πάρκο). Βέβαια, δεν είμαι  μάγος για να λύσω το πρόβλημα της ανεργίας στην Φλώρινα, απλά κάνω σκέψεις και προτάσεις που ίσως βοηθήσουν. Μεγάλο πλεονέκτημα μπορεί να αποτελέσει η ορθή εκμετάλλευση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και του τοπικού πόρου ανάπτυξης. Στα προηγούμενα χρόνια αυτά τα χρήματα δε χρησιμοποιήθηκαν σε φιέστες, ταξίδια και άσκοπες εκθέσεις με πλουσιοπάροχα γεύματα. Δε χρησιμοποιήθηκαν για καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία, με κανένα προγραμματισμό και σήμερα πάλι χρησιμοποιούνται για προεκλογικούς σκοπούς θυσιάζοντας στο βωμό της ψηφοθηρίας την αξιοπρέπεια των Φλωρινιωτών.
Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ με βεβαιότητα είναι ότι αν με τιμήσουν οι συνδημότες του νέου Δήμου Φλώρινας με την ψήφο τους θα συνεχίσω και εγώ να τους υπηρετώ με την ίδια και μεγαλύτερη όρεξη και με πάθος. Είμαι νέος άνθρωπος, ζω στην Φλώρινα, αγαπώ τον τόπο μου!
Ελπίζω να μην σας κούρασα αν και θα ήθελα να πω πολλά περισσότερα, αλλά προτιμώ να είμαι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων.


ΓΟΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ - ΜΥΛΩΝΑ
«ΦΛΩΡΙΝΑ ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου