Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Παραμυθομαχίες

Ένταση και λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ του Γ.Λιάνη και της δημοτικής συμβούλου Δόξας Κωτσαλίδου σκίασαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Φλώρινας. Αιτία για το θερμό επεισόδιο αποτέλεσε 

η επιλογή του συγγραφέα παραμυθιών και συγγενικού προσώπου του Γ.Λιάνη, Άρη Δημοκίδη, στο πρόγραμμα των φετινών «Πρεσπείων». Η δημοτική σύμβουλος και συγγραφέας παραμυθιών, Δόξα Κωτσαλίδου, κατήγγειλε το γεγονός ότι αγνοήθηκε η ίδια και ζήτησε από το Συμβούλιο να καταψηφίσει την επιχορήγηση των φετινών «Πρεσπείων». Παρακολουθήστε στο παρακάτω video την αρχική της τοποθέτηση.



Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των «Πρεσπείων», Γ.Λιάνης



Στο σημείο αυτό η Δόξα Κωτσαλίδου ανταπάντησε στο Γ.Λιάνη ότι δεν αποδέχεται την πρότασή του και συνέχισε λέγοντάς του χαρακτηριστικά «αν δε με γνωρίζετε εσείς, με γνωρίζουν καλά οι συμβουλάτορές σας», φράση που πυροδότησε ακόμα περισσότερο την μεταξύ τους ένταση και οδήγησε το Γ.Λιάνη να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Σ.Σ. Για λόγους πληρέστερης ενημέρωσης των αναγνωστών οφείλουμε να πούμε ότι η Δόξα Κωτσαλίδου έχει ασχοληθεί στα πλαίσια των επιστημονικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της με τη συγγραφή και παρουσίαση παιδικών παραμυθιών τα τελευταία 20 χρόνια. Αμέσως παρακάτω παραθέτουμε κάποιους συνδέσμους από τις τελευταίες της δημόσιες δραστηριότητες. 


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παρουσίαση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών της Δ.Κωτσαλίδου

Χιόνισε Αστερόσκονη στο Αμμοχώρι

Αστερόσκονη Αγάπης στο Φλάμπουρο

Χιόνισε Αστερόσκονη και στη Μελίτη

35 σχόλια:

  1. Aλήθεια ποιός τον επέλεξε καλλιτεχνικό διευθυντή των Πρεσπείων;

    Καιρός είναι τη διοργάνωση να την αναλάβουν οι Δήμοι Φλώρινας και Πρεσπών και όχι ένας οργανισμός από ιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα καλά αγαπητή μου Δόξα, δεν ξέρεις ότι ο κατ' εξοχήν συμβουλάτοράς του, είναι ο επικεφαλής σου Ασπρίδης? Και ένας εκ των δευτερευούσης σημασίας συμβουλάτορές του είναι ο δίπλα καθήμενος Τσιώκας? Πλάκα θα κάνεις φίλη μου Δόξα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά έκανε το κορίτσι, αν είναι δυνατόν να επιχορηγούνται τα Πρέσπεια από το Δήμο και να αγνοούν μια εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο. Στο κάτω της γραφής η Δόξα έχει γράψει το χελιδόνι που έμεινε για τα Χριστούγεννα http://www.ellinoekdotiki.gr/displayITM2.asp?ITMID=983&LANG=GR

    αυτός ο Δημοκίδης που δεν τον ξέρει η μάνα του ποιός είναι; το μόνο που βλέπω να έχει κάνει είναι μια καλή φάρσα στον Χατζηνικολάου που του κλέβει τα ζώδια http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/29089

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "αυτός ο Δημοκίδη που δεν τον ξέρει η μάνα του"

      Οπωσδήποτε: http://www.metaixmio.gr/kidsauthor/2045-.aspx

      Παίρνοντας και ως δεδομένο ότι είναι μέλος της επιτροπής των κρατικών βραβείων και γνωστός συγγραφέας και διευθυντής της LIFO, μάλλον μόνο εσείς δεν τον ξέρετε...

      Διαγραφή
  4. O Άρης Δημοκίδης είναι απ' τους γνωστότερους συγγραφείς παιδικών βιβλίων της Χώρας.

    Έχει γράψει 12 best seller, με εξαιρετικές κριτικές. Ψάχνοντας τα βρήκα όλα εδώ. http://www.biblionet.gr/author/71053/%CE%86%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82

    Επίσης είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Κρατικών Βραβείων που απονέμει τα βραβεία Παιδικής Λογοτεχνίας.

    Δεν λέμε ότι "μια εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος" που αυτοπαινεύεται χωρίς συστολή και που έγραψε το "Χελιδόνι που έμεινε για τα Χριστούγεννα" δεν είναι καλή, αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να μειώσουμε οποιονδήποτε άλλον επειδή δεν γνωρίζουμε το έργο, τα βραβεία και τις θέσεις του.

    :) Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Μράβω Δόξα μην τους φοβάσε..... είναι και τα ετεροθαλη παιδια τους να προβληθούν εκεί που ζουν . Εδώ είναι το δικό μας πάλκο. Γιατί είδαμε μέχρι τώρα τι έκαναν αψηφώντας την άποψη των Φλωρινιωτέων . Φασόλια στεγνώνουν στο Πατουλίδειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο Άρης Δημοκίδης έχει κάνει άριστες σπουδές και έχει ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό. Ο Γ. Λιάνης μπορεί να έχει τα χίλια μύρια κουσούρια , αλλά έδινε και δίνει ευκαιρίες . Η κ. Κωτσαλίδου μου έδωσε την εντύπωση πως ψάχνει μία ευκαιρία αυτοπροβολής και θα μπορούσε άνετα να συνεργαστεί. Εκτός και αν θεωρεί τονΆρη Δημοκίδη πολύ κατώτερό της, οπότε ας ξεβαλικέψει εγκαίρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ίδιος ο Λιάνης έχει τώρα την ευκαιρία να την κάνει με ελαφρά βηματάκια από τα Πρέσπεια και να τον αφήσει εκεί που ανήκει: Στό Δήμο Πρεσπών.
      Τί δουλειά έχουν Πρέσπεια στη Φλώρινα.
      Μπράβο στη Δόξα

      Διαγραφή
  7. Απορώ πως έχει προκύψει αυτή η φήμη ότι το Πατουλίδειο ενδείνυται για ξήρανση φασολιών. Δεν είναι κατάλληλο και δεν χρησιμοποιείται για τέτοιο σκοπό. Μόνο για μπάσκετ κάνει.

    Φαντάζομαι τι σόου θα έριχνε η Δόξα αν έφερναν τον Τριβιζά. Όρθια θα ούρλιαζε για την παραγκώνισή της. Ευτυχώς μας φύλαξε ο θεός και δεν είμαστε στο Δ. Φλώρινας με τους σπιθαμιαίους που έχει σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

    Μια πρόταση παιδιά: να κάνουμε παράλληλες εκδηλώσεις, να έρθει ο Δημοκίδης στην Πρέσπα με τα Πρεσπιωτάκια και να δουλέψει με τα παιδιά της Φλώρινας η Δόξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, Η ΔΟΞΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΤΡΙΒΙΖΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΡΓΑ ΤΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ. ΑΝ ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΟΝ ΤΡΙΒΙΖΑ, ΠΡΩΤΗ ΘΑ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ, ΓΙΑΤΙ; ΕΠΡΕΠΕ; ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΚΟΠΕΛΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΧΙΟΝΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ, Η ΚΩΤΣΑΛΙΔΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΑ ΠΡΕΣΠΙΩΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΜΕ ΠΡΕΣΠΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΝ ΜΙΛΑΣ. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ, ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΛΑΤΡΕΙΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΛΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ, ΠΩΣ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ: ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ!!! ΕΛΑΤΕΕΕΕΕ! ΚΡΙΜΑ. ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ!

      Διαγραφή
  8. Η γνωστή παράνοια της Φλώρινας σε όλο της το μεγαλείο.. Για να σας ρωτήσω βρε παιδιά.. εάν στη θέση του Δημοκίδη επιλεγόταν η Δόξα, που είναι εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος... δεν θα φαινόταν ως σκάνδαλο στα μάτια των Φλωρινιωτών;; Άντε καθίστε καλά όλοι.. μαζί και η Δόξα με τις εγωϊστικές της "δοξασίες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, Η ΘΑ ΑΡΝΙΟΜΟΥΝ,Η ΘΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΑΦΙΛΟΚΕΔΡΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΕΝΑ ΠΑΜΦΛΩΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ.
      ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΔΟΞΑ ΚΩΤΣΑΛΙΔΟΥ.

      Διαγραφή
  9. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ ΠΙΑΣΑΝΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΛΕΠΩ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΡΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NA ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ ΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ.ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΥΓΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΟΞΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δόξα, σε εκτιμώ πολύ και θα σου δώσω δίκιο. Όμως μάλλον το δίκιο αυτό το χάνεις λίγο με τον άκομψο τρόπο που διεκδικείς την θέση σου (που -ξαναλέω- σου αξίζει). Γιατί:
    α) δεν είναι και τόσο κακό να έρθη και κάποιος άλλος να μας εκθέση την τέχνη του. Το οικονομικό ευχαρίστως το συζητάμε. Εσύ είσαι ήδη γνωστή και καταξιωμένη.
    β) όντας δημοτικός σύμβουλος καλό είναι να προσπαθείς να αποσβένεις κάθε υπόνοια για ιδιοτέλεια, την οποία εγώ πολύ καλά γνωρίζω ότι δεν έχεις, αλλά για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν είναι πάντα αυτονόητο.
    Σε προτρέπω πάντως το χθεσινό "επεισόδιο" να μην βλάψει τη φρεσκάδα και την προσφορά σου στον πολιτισμό.

    ένας (καλός,ελπίζω) φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΩ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕ Η ΦΛΩΡΙΝΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. Η ΠΡΑΞΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΗΤΑΝ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΗ ΞΕΝΟΛΑΤΡΕΙΑ. ΜΕ ΛΥΠΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ. ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ...

      Διαγραφή
  12. Γιατί φέρνουν στο γήπεδο Αθηναίους ηθοποιούς να παίξουν τον Αττίκ;

    Έχουμε μερικούς ερασιτέχνες ηθοποιούς του δημοτικού συμβουλίου να βολέψουμε πρώτα.

    Και γιατί να τραγουδήσει η Πρωτοψάλτη; Δεν έχουμε καλές φωνές στη Φλώρινα;

    Θεσσαλονικιός, δημοφιλής συγγραφέας που δεν μοιάζει καθόλου ψώνιο; Γιατί;
    Αφού έχουμε τη Δόξα που μπορεί να μιλά άφθονη ώρα για το πόσο καλή είναι η ίδια και να ισχυρίζεται (χωρίς να το ξέρει, απ' ό,τι φάνηκε) πως θα ξοδευτούν λεφτά για τον παραμυθά!

    Τέλος πάντων, πολύ κακό για το τίποτα - και για την αυτοπροβολή...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, Ο ΒΛΑΚΑΣ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ! Η ΚΩΤΣΑΛΙΔΟΥ ΣΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, ΕΣΥ ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΗΣ, ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!
      ΠΟΛΥ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΖΗΛΕΙΑ ΒΡΕ ΦΙΛΗ, ΠΟΛΥ!!!

      Διαγραφή
  13. Θα προτιμούσα, αντί να μαλώνουμε, να ασχοληθούμε με την Παιδική βιβλιοθήκη που είναι ανοιχτή μόνο δυο δύωρα την εβδομάδα (για το εσωτερικό και την οργάνωσή της δεν το συζητώ καν), που στην ίδια βιβλιοθήκη έχουν μεταφερθεί και τα βιβλία των ενηλίκων (μπορεί κανείς να βρει και τα τελευταία σαχλομπεστ σέλλερ που κυκλοφορούν, όμως οι περισσότεροι κλασικοί συγγραφείς απουσιάζουν) και που τα βιβλία ποίησης, μέχρι πρόσφατα, βρισκόντουσαν αταξινόμητα μέσα στην τουαλέτα…

    Τώρα, όσο για τον Άρη Δημοκίδη, αν τον ξέρει ή όχι ή μάνα του, μάλλον τα νέα σε κάποιους Φλωρινιώτες φτάνουν πολύ αργά. Προσωπικά τον γνωρίζω πολλά χρόνια ως μπλόγκερ και είναι αξιολογότατος ταλαντούχος._

    Αυτό ασφαλώς δεν μειώνει την αξία και το ταλέντο της Δόξας, ούτε όμως το ότι είναι "συγγενής" με τον Λιάνη μειώνει το την αξία και το ταλέντο του Δημοκίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η κ. Κωτσαλίδου στην εισαγωγή της, έθεσε το θέμα ξεκάθαρα ως προσωπικό. Περαστικά της. Επι τη ευκαιρία, επειδή και η ίδια αγνοεί πολλα για τη Φλώρινα, υπάρχουν πολλοί και πολλές που ήδη ασχολούνται με παραμύθια στη Φλώρινα και δεν σκούζουν. Το γεγονός βέβαια είναι μία καλή αφορμή για να δούμε πως προωθείται το ντόπιο δυναμικό γενικότερα. Ο μανατζερ της κ. Κωτσαλίδου θα είναι ο κ. Ασπρίδης; Αυτό τουλάχιστον μας είπε ο κ. Λιάνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ. ΚΩΤΣΑΛΙΔΟΥ, ΕΠΙΣΑΣΕΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΘΑΡΡΑΛΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ: ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΞΕΝΟΥΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!!! ΑΑΑ ΚΑΙ Η ΚΩΤΣΑΛΙΔΟΥ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ, ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΤΗ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, ΤΑΠΕΙΝΑ, ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΣΟΥ
      ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ...

      Διαγραφή
  15. Θέλω να καταγγείλω τόσο τους διοργανωτές των Πολιτιστικών Δρώμενων στην Φλώρινα όσο και των Πρεσπείων ΑΤΤΙΚ για την απορκουστική εικόνα που παρουσιάζει η πόλη της Φλώρινας απο τις αναρτημένες αφίσες. Θυμίζει έναν απέραντο αποχωρητήριο ...Τόσο χαρτί και χρήμα στις κολώνες για δύο εκδηλώσεις . Νιώθω αηδία για την απαράδεκτη αισθητική εικόνα που εκπέμπει ο"αττίκ" και οι αφισομπερνέδες δρώμενων.Εάν αυτό θεωρούν πολιτισμό προσωπικά μου δημιουργούν αρνητική εικόνα πολιτισμού στην Φλώρινα...Ποιός αδειοδοτεί αυτό το αίσχος κρεμασμένο σε κολώνες ακόμη και σε δένδρα? ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΑΣΧΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η κ. Κωτσαλίδου άκουσε για τον Άρη Δημοκίδη και την έπιασε υστερία. Αυτοαναγορέυτηκε μάλιστα και ως η παραμυθού της Φλώρινας! Τι μετριοφροσύνη Θεέ μου! Τόσο πολύ φοβήθηκε τον ανταγωνισμό! Εάν ξαφνικά προκύψει ένας άλλος παραμυθάς ή παραμυθού από τη Φλώρινα τι θα κάνει η κ. Κωτσαλίδου; Θα κόψει φλέβες;

    Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Φλώρινας η κ. Κωτσαλίδου έχει ή δεν έχει ενεργό ρόλο; Τι έχει να μας πει για τις εκδηλώσεις του δήμου Φλώρινας; Τις έχει ψηφίσει ή τις έχει καταψηφίσει; Τίποτα δεν την έχει θίξει προσωπικά; Μήπως διαπίστωσε πως κάτι θίγει τους Φλωρινιώτες που εκπροσωπεί ή ασχολείται μόνο με τις προσωπικές της φιλοδοξίες;

    Ο Άρης Δημοκίδης από όσα γνωρίζω δεν περίμενε βέβαια τον Λιάνη να τον αναδείξει. Έχει καταφέρει πολλά παρά το νεαρό της ηλικίας του. Η επιλογή του ήταν μάλλον φλασιά του Λιάνη. Κανείς δεν μπορεί να το δει σαν μία ευκαιρία για να ανταλλάξει έστω απόψεις με τον Δημοκίδη αν τον ενδιαφέρει το θέμα;

    Η συμπεριφορά της κ. Κωτσαλίδου μου θυμίζει το γνωστόν "αφού δεν έχω κατσίκα, να πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΓΝΩΡΙΣΖΕΙΣ, ΔΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΗΜΟΚΙΔΗ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΦΟΒΜΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ. Ο,ΤΙ ΚΑΝΩ, ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΖΟΡΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ. ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΞΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕς ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΟΜΗΤΕΣ! ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΟ ΒΑΘΤΕΡΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΟΥ-Η ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ-. ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ. ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΦΙΛΕ, ΡΩΤΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΕΗΜΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΦΕΡΟΜΑΙ ΚΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΜΑΙ. Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.
      ΔΟΞΑ ΚΩΤΣΑΛΙΔΟΥ

      Διαγραφή
    2. Παρατηρώ πως αρέσκεται η κυρία Κωτσαλίδου στο να γίνεται το επίκεντρο της συζήτησης και αναγάγει το προσωπικό της πρόβλημα σε παν φλωρινιώτικο πρόβλημα. Εν ολίγοις δικαιολογίες εν αμαρτία. Το βαθύτερο νόημα θα έπρεπε να φροντίσει η ίδια να το θίξει και να το αναδείξει για να μας πείσει. Το βίντεο μας λέει άλλα πράγματα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το όσα δε φτάνει η αλεπού κλπ κλπ. Μήπως θέλει να μας πει η κ. Κωτσαλίδου πως δεν ανταγωνίζεται ή ίδια κανέναν αλλά την ανταγωνίζονται πολλοί; Αν θέλει ας μας απαντήσει η ίδια για να μην παραπονιέται πως δεν πιάνουμε το νόημα

      Διαγραφή
  17. 5.23 πως αλλιώς θα δουλεψουν τα γνωστά τυπογραφεία της Φλώρινας αν δεν κάνουν αφίσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δόξα, απολογούμενη το χάνεις το παιχνίδι. Θα συμφωνήσω με τον καλό σου φίλο, πως εξακολουθείς να κινείσαι άκομψα. Αν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου δεν σημαίνει πως είναι εχθρός σου. Δέξου όλα τα σχόλια με ηρεμία και συνέχισε να κάνεις αυτό που πιστεύεις. Η αναγνώριση και η καταξίωση είναι διαδικασία και δεν εξαρτάται από το τι δηλώνει ο καθένας για τον εαυτό του. Αυτό δεν σημαίνει πως σε υποτιμώ κι ας σε γνωρίζω λίγο. Φιλικά μία γνωστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παιδιά χωρίς να γνωρίζω την κ. δημοτική σύμβουλο και να μπορώ να κρίνω το έργο της, και μόνο το γεγονός ότι εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του Ασπρίδη είναι κατ΄ εμέ μεμπτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΒΡΕ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΒΟΥΛΩΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΛΙ- ΓΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μη γελιέστε και μη τρώτε παραμύθι. Το ντόπιο δυναμικό αναδεικνύεται και συνεργάζεται πάντα επιλεκτικά. Οι άνθρωποι του συστήματος είναι παντού και πάντα πρώτοι κατά το κοινώς λεγόμενο "οι Γερμανοί φύγανε, οι ρ..... μείνανε". Η περίπτωση Δημοκίδη είναι το λιγότερο. Το ζητούμενο είναι ποιός θα γράψει το παραμύθι για τη Φλώρινα ή ποιός θα πληρωθεί για να γράψει το παραμύθι για τη Φλώρινα;
    Όποιος Φλωρινιώτης περιμένει να αναδειχτεί από πολιτικούς τέως και νυν και δεν είναι στο σύστημα, πλανάται πλάνην οικτρά. Η Δόξα το πολύ - πολύ να ικανοποιηθεί με την έκδοση ενός παραμυθιού της. Και τι έγινε; Αν έχει φιλοδοξίες και αυτή και άλλοι τον Λιάνη περιμένουν να τους αναδείξιε; Ας πάνε σε έναν εκδοτικό οίκο και αν αξίζει η δουλειά τους, θα προχωρήσει. Αν όχι ας γράφουν επειδή γουστάρουν να γράφουν. Για να μην παραμυθιαζόμαστε λοιπόν οι πολιτιστικές- αθλητικές εκδηλώσεις της Φλώρινας, ανέκαθεν ήταν και είναι η ευκαιρία να μοιραστεί χρήμα μεταξύ ημετέρων. Ούτε θέμα προβολής είναι, ούτε αξιοποίησης προσώπων, ούτε προβολής ντόποιου δυναμικού. Για να μη παραμυθιαζόμαστε δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ta paramythia einai polla!!! alla h alhtheia einai MIA... exete xasei thn ousia. h k.kwtsalidou oute eipe kati asxhmo gia ton k.dhmokini oute amfhsvhthse thn poreia tou! o k.lianhs de to eipe, den tou egine kamia protash... ara perimenei protaseis k meta tis ylopoiei! opws oloi oi politikoi! anti na koitate oloi sas FLORINIWTES oti ston topo sas erxontai "ksenoi" vgazoun lefta kanontas erga ta opoia pote den ginan praksh... (vlepe kolymvhthrio,patouleidio) mono ta kthria kai oi epidothseis hrthan alla apotelesma ouden. autoi oi ksenoi den mas agapan k autous paineuoume! entelei sas peirakse h fwnh enos anthrwpou pou eniwse adikimenos apo ton topo tou! h florina eprepe na thn eixe protinei mazi me osous floriniwtes paramythades exoume kai oxi na katakrinetai to parapono ths pros autous pou exoun vlapsei ton topo mas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλλού τρως, αλλού πίνεις,...

    Όταν χαθεί "ο συμβιβασμός", σε τέτοια ντράβαλα μπλέκουμε.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή