Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μήπως ένας "ψυχραιμίας" είναι απαραίτητος στην Π.Ε. Φλώρινας;


- Του Τάσου Τσαούσογλου
Αφορμή για το παρακάτω κείμενο αποτελεί ο διαδικτυακός και έντυπος διάλογος για την εκδήλωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας. Αιτίες ή αίτια υπάρχουν πολλές και πολλά και είναι τα χρόνια 

(λιμνάζοντα) και τρέχοντα (οξυνόμενα) προβλήματα της περιοχής μας.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Θεσσαλονίκη είχα γνωριστεί με έναν φοιτητή της Θεολογικής Σχολής, που ανήκε στη Χριστιανική Σοσιαλιστική Κίνηση (Χ.Σ.Κ.). Στις στιγμές έντασης και πολιτικών διενέξεων του φοιτητικού κινήματος, όπου όλοι μαζί μιλούσαν και δέρνονταν ο εν λόγω συνδικαλιστής και πιστός χριστιανός είχε μόνιμη την ατάκα «ψυχραιμία, αδελφοί, ψυχραιμία». Έτσι λοιπόν, στις συνελεύσεις και τα συνέδρια, αλλά και στην προσωπική του ζωή κατοχύρωσε με πατέντα το παρατσούκλι «ο ψυχραιμίας». Αξιολογότατη μορφή και προσωπικότητα, ελπίζω να είναι ευτυχής, όπου και αν βρίσκεται.

Από το 1912 ως το 2012 (τηλεγραφικά)
α. Μόνο 100 χρόνια ελεύθερης ζωής, της ελευθερίας νοουμένης ως κρατικής οντότητας. Αν αφαιρέσουμε τις δικτατορίες του Πάγκαλου, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου τα χρόνια ελευθερίας περιορίζονται. Αν στα αφαιρούμενα προσθέσουμε τη δεκαετία 1940-1950, τότε το διάστημα ελευθερίας περιορίζεται ακόμη περισσότερο. Η μείωση αυτή συνεχίζεται, πάντα προσθέτοντας στα αφαιρούμενα, τα διαστήματα εξορίας, μετανάστευσης, οικονομικής ανέχειας, περιορισμού των πολιτικών ελευθεριών και της πολιτισμικής έκφρασης. Βαρύ, αλλά πολύτιμο παρελθόν.
β.  Οι κάτοικοι της περιοχής συνιστούν από τα μεγαλύτερα φυλετικά παζλ. Αρβανίτες, Βλάχοι, Σλαβόφωνοι, πριν και μετά το 1912. Με το Μικρασιατικό Πόλεμο και την ανταλλαγή των πληθυσμών, το 1922, έχουμε πρόσφυγες πάσης φύσεως (Θρακιώτες, Καυκάσιους, Μικρασιάτες, Πόντιους, Τουρκόφωνους κ.ο.κ.). Γλώσσες και γλωσσικά ιδιώματα; Χορούς, τραγούδια και μουσικά όργανα; Ήθη, έθιμα και τελετουργίες; Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε μικρότερες ομάδες, όπως οι Ρομά, οι Κρήτες, οι σκουρόχρωμοι γηγενείς κάποιων χωριών, οι ομογενείς από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., οι πολιτικοί πρόσφυγες και τα παιδιά τους, οι οικονομικοί μετανάστες κ.ο.κ., τότε έχουμε σκιαγραφήσει όλο τον ΠΛΟΥΤΟ της Φλώρινας. «Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
γ. Τρένο είχαμε και δεν έχουμε.  Νοσοκομείο έχουμε, αλλά υποβαθμίζεται. Στη Δ.Ε.Η. προσλήψεις δε γίνονται και θέλουν να την πουλήσουν «μπίρ παρά». Το πανεπιστήμιο, αν δεν το κλείσουν, προσπαθούν να το περιορίσουν. Το Κ.Α.Φ.Κ.Α, το Κέντρο Υγείας και τα προνοιακά ιδρύματα αποψιλώνονται από στελέχη και υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες τους.  Οι οδικοί άξονες σε συνθήκες 1950. Οι αναδασμοί σε στασιμότητα. Το πετρέλαιο θέρμανσης πράγματι «μαύρος χρυσός». Τα σχολεία συρρικνώνονται και εκπαιδευτικοί δεν προσλαμβάνονται. Οι τέχνες και ο πολιτισμός στηρίζονται στο μεράκι λίγων φιλότιμων. Η Εφορία Αμυνταίου θα κλείσει. Η Τράπεζα Ελλάδος έκλεισε. Η Αγροτική Τράπεζα πουλήθηκε. Οι δύο Ε.Α.Σ,. Φλώρινας-Αμυνταίου, αναντίστοιχες με το ρόλο τους.  Τα ορυχεία ανενεργά. Οι λίμνες και τα ποτάμια βρωμίζουν. Τα τουριστικά καταλύματα χωρίς πελάτες. Οι έμποροι και οι βιοτέχνες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Απελπισμένοι αγρότες παράγουν, αλλά δεν πληρώνονται. Δημόσιοι υπάλληλοι με μισθούς 1960. Ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργάτες σε δουλοκτητικό σύστημα (άντε…φεουδαρχικό). Άνεργοι επιστήμονες και τεχνίτες νέοι («-Μπαμπά, δώσε 5 € να πάω για καφέ. – Οικονομία, παιδί μου, οικονομία»). Γυναίκες πολλαπλής καταπίεσης και εκμετάλλευσης με αμοιβές Ουγκάντας. Αυξάνονται οι χρήστες εξαρτητικών ουσιών. Εμφανίζονται άστεγοι, ανήμποροι και πεινασμένοι συμπολίτες μας. Ανασφάλιστοι ασθενείς… και η μιζέρια τελειωμό δεν έχει. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Για τη λειτουργία και τη δράση μας σήμερα (πάλι τηλεγραφικά)
α. Το βαρύ, αλλά πολύτιμο παρελθόν πρέπει να αποδεχτούμε ότι είναι η συλλογική μας ιστορία και καθένας αναγνωρίζει τον εαυτό του ως κομμάτι της. Επειδή όμως υπάρχουν διαφορετικές αξιακές αναφορές, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ο σεβασμός της άλλης άποψης σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις. Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν έγινε για τα 100χρονα από την απελευθέρωση. Προβλήθηκε ΜΙΑ άποψη (την ονομάζω όχι εθνική, αλλά εθνικιστική) με μονομέρεια, αμετροέπεια, μεροληπτώντας τελικά. Θέλω να σημειώσω ότι η «Αυγή» (δημοκρατική εφημερίδα της Αριστεράς) δημοσίευσε εκτεταμένα αποσπάσματα από το λόγο του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεόκλητος συμμετείχε στις εκδηλώσεις με την πραότητα και νηφαλιότητα που τον διακρίνει. Επίσης φορείς του Νομού, που δεν ανήκουν στην κουλτούρα του Πρωτοσύγκελου Ιουστίνου τον βοήθησαν αποτελεσματικά στην όλη διοργάνωση. Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Θανάσης Γερμανίδης έδωσε το παρόν. Θρησκευόμενοι και μη, οι πολίτες τίμησαν και σεβάστηκαν τη γιορτή. Προς τι λοιπόν οι εθνικιστικές κορώνες; Μήπως μερικά πράγματα πρέπει ν’ αλλάξουν σιγά-σιγά;
β. Χαίρομαι ιδιαίτερα, όταν είμαι καλεσμένος σε μεικτούς γάμους. Καμαρώνω τη νεολαία μας, τους χορούς της. Μουσικές και τραγούδια απ’ όλους, με όλους, για όλους. Ευχές για υγεία και χαρά σ’ όλα τα γλωσσικά ιδιώματα. Χρώματα και αρώματα απ’ όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις.
Στην πορεία του στη Νότια Ελλάδα, αλλά και στην Ασία ο Μακεδόνας Μεγαλέξανδρος σεβάστηκε ό,τι και όσους πολιτισμούς και θρησκείες συνάντησε. Ίσως γι’ αυτό, δεν ονομάστηκε «Μικρός», αλλά «Μεγάλος». Και στο τέλος-τέλος αν τυχόν δεν έδειξε αυτόν το σεβασμό, θα ‘πρεπε να το ‘χει κάνει. Εμείς εδώ δε διδασκόμαστε; Στα 100χρονα της απελευθέρωσης θα ‘θελα να δεσμευτούν οι διοργανωτές ότι του χρόνου του Προφήτη Ηλία θα συνευρεθούν με το λαό ή το ποίμνιο -αν θέλετε- της Μελίτης. Όχι μόνο το πρωί στη Λειτουργία, αλλά και το βράδυ στις εορταστικές εκδηλώσεις. Η Εκκλησία, ο Δήμος και η Περιφέρεια μαζί με τους τοπικούς φορές και τις αρχές να αναλάβουν δράση εκδίωξης των συμμοριών που «επισκέπτονται» τρομοκρατώντας, βρίζοντας και χειροδικώντας στην πλατεία της Φλώρινας ή του Ξινού Νερού. Χρειάζεται πολύ κουράγιο για την Εθνική Ενότητα. Θα συμφωνήσω με την ρήση του Μακαριώτατου για παράλληλες σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους. Οι υπόλοιποι, που απαιτεί η εθνική ενότητα, θα συνεχίζουν να λένε ποιήματα όπως «Ωιμέ το Μοναστήρι που χάθηκε;». Θα ακολουθήσουν τη συντεταγμένη Πολιτεία στην άποψη της σύνθετης ονομασίας για τη FYROM; Θα κλείσει το ζήτημα των πολιτικών προσφύγων με τον επαναπατρισμό των ολίγων που έμειναν; Αρετή και τόλμη, συμπολίτες μου!        
γ. Τα προβλήματα πολλά στον τόπο μας. Οι δαπάνες της Πολιτείας ελάχιστες και κακοεπιλεγμένες. Στηριγμένες σε πελατειακές σχέσεις και πολιτικές επιλογές. Καμία υποχώρηση σε θέματα υγείας, πρόνοιας, εκπαίδευσης, ενέργειας και μεταφορών. Κόκκινες γραμμές για τη στήριξη της αγροτιάς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τι είναι όλα αυτά; Κομμουνισμός – Σοβιετία; Όχι φίλοι και διαφωνούντες αντίπαλοί. Ένα λειτουργούν καπιταλιστικό σύστημα είναι στο φινάλε!!! Αν αυτό οδηγήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για ένα σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, ακόμη καλύτερα!!! Αν επιβεβαιώσει τις αγορές, τις τράπεζες και το οικονομικό μοντέλο που βιώνουμε, χαρά σ’ αυτούς που το επικαλούνται.
Κλείνοντας μόνο μία επίκληση-παράκληση. Ανοιχτά αυτιά στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει και ο Βουλευτής της αντιπολίτευσης. Ανοιχτά αυτιά στη βοήθεια του 25% των πολιτών της Φλώρινας που ψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι περισσότεροι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και μάλιστα όχι κατ’ επίφαση. Άνθρωποι που πιστεύουν στις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της αγάπης και του «εὖ ἀγωνίζεσθαι».

Με εκτίμηση
Τάσος Τσαούσογλου
Οικονομολόγος- εργαζόμενος στο νοσοκομείο μας
Γρ. Ν.Ε. του ΣΥΝ
Μέλος Κ.Π.Ε.ΣΥΝ
Μέλος Π.Σ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α

12 σχόλια:

  1. εκεί στη μητρόπολη ακούει κανείς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Τάσο μόνο που δε γράφεις σε ποια συνιστώσα ανήκεις γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζεις κάποιες όπως η Κ.Ο.Α ΔΙΑΦΩΝΟΎΝ με τα γραφόμενα σου. Πάντως για αντιπολιτευτικός δεκάρικος υπεβολικά καλός θα έλεγα πατάς τη φλωρινιώτικη κοινωνιά εκεί που την πονάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συριζαίοι θεωρούν αποκλειστικό προνόμιό τους να ορίζουν αυτοί (και μόνο αυτοί) τι είναι εθνικισμός και τι όχι. Φυσικά, πίσω από το καλτ ύφος και την επίφαση νηφαλιότητας (μη μας πούνε και έξαλλους) δεν μπορεί να κρυφτεί η ίδια απολυτότητα και η αίσθηση της αυθεντίας, που μας έχει παρακουράσει (δεν το καταλαβαίνουν άραγε;). Θα ήθελα, αλλά δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά κανέναν από τους αφορισμούς του κειμένου. Εξάλλου, ο ναρκισισμός, που περίσσεψε σε πολλά στελέχη της νεοελληνικής "αριστεράς", δίνει την αίσθηση ότι μιλάνε για να μιλάνε. Ας χαίρονται λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν περιμέναμε απ τα γκρουπούσκουλα του νεοταξισμού να ακούσουμε τίποτε διαφορετικό.Χρόνια τώρα ποινικοποιούν τον εθνισμό βαφτίζοντάς τον εθνικισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμφιβάλλετε δηλαδή ότι υπάρχει έξαρση του εθνικισμού ; Καλές οι σημειώσεις σας και οι διαχωρισμοί σας αλλά μην κλείνουμε και τα μάτια στα όργια που συμβαίνουν γύρω μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, υπάρχει έξαρση του εθνικισμού στην Αλβανία,στην Τουρκία και κυρίως στα Σκόπια, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει βήμα-βήμα πόσογελοίος, προκλητικός, επιθετικός και επικίνδυνος είναι ο εθνικισμός, και κυρίως αυτός που επιβάλλεται από κάποια μεγάλη δύναμη μέσω μιας ολιγάριθμης άρχουσας τάξης, που δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του λαού.

      Την ίδια ώρα μπορούμε επίσης να παρακολουθήσουμε πόσο ανθέλληνες είναι οι πλείστοι των αυτοπροσδιοριζομένων ως αντιπάλωντου εθνικισμού στην Ελλάδα, διότι δε λένε ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ για τους προκλητικούς εθνικιστές γείτονες, αλλά κυνηγάνε φαντάσματα στο εσωτερικό. Είδες κανέναν συριζαίο λ.χ. να προβαίνει έστω και σε λεκτική διαμαρτυρία για το παλληκάρι που δολοφόνησαν στη Χειμάρρα οι φασίστες ουτσεκάδες επειδή μιλούσε ελληνικά; ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ. Αυτοί μόνο στην Ελλάδα βλέπουν εθνικιστές, την ώρα που οι Έλληνες είμαστε ΥΠΟΤΟΝΙΚΟΤΑΤΟΙ στην υπεράσπιση του Έθνους καιτωνσυμφερόντωντου, γιατί έτσι βολεύει τη νέα τάξηκαι τααφεντικά τους...

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΤΣΑΟΥΣ-ΟΓΛΟΥ,ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΙ;

      Διαγραφή
  6. Πολύ σωστός ο τελευταίος.. έγραψε την μοναδική αλήθεια επί του θέματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ώστε οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας είναι ένα "πάζλ", Βλάχων, Σλάβων κλπ. Έλληνες υπάρχουν στον νομό Φλώρινας κύριε Τσαούσογλου; Ή, μήπως, γενικώς οι Έλληνες έχουν εκλείψει ως φύλλο; Ποιά η γνώμη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανείς δεν έχει ανοσία στο μικρόβιο του εθνικισμού και είναι άκρως κολλητικό. Στην ΠΓΔΜ έχει όντως έξαρση, στην Τουρκία όμως ύφεση με τους Ισλαμιστές να το έχουν πάρει στο κυνήγι. Μια χαρά περνάνε στρατηγοί και γκρίζοι λύκοι τις πόρτες των φυλακών. Στην Αλβανία ψάχνουν να το βρούνε (μαζί με το θρησκευτικό μικρόβιο) αλλά στο Κόσοβο το έχουν κολήσει όλοι (όχι τόσο βέβαια ώστε να κατεβαίνουν - οι κοσοβάροι ουτσεκάδες - στη Χειμάρα όπου ΟΛΗ η πόλη μιλάει ελληνικά για να σκοτώσουν κάποιον επειδή μιλούσε ελληνικά - Θεέ μου τί χαζομάρα!). Και στην πατρίδα μας, κόλησε και η ΝΔ το μικρόβιο από τις ενέσεις ΛΑΟΣ, αλλά και οι φασίστες οι επίσημοι μέσα από το κοινοβούλειο σκοτώνουν κόσμο. Καλομελέτα και μετά τους ξένους θα βάλουν στη σειρά για το μαχαίρωμα και το παιδί σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. //Οι υπόλοιποι, που απαιτεί η εθνική ενότητα, θα συνεχίζουν να λένε ποιήματα όπως «Ωιμέ το Μοναστήρι που χάθηκε;».//
    Εθνικιστικό το άσμα ε;...μωρε τι μας λες!
    Γιατί ρε φίλε δεν έχουμε το δικαίωμα να το λέμε;
    Τίνος ήταν ρε το Μοναστήρι;Tων Σέρβων;
    Δικό μας ήταν ρε φίλε!!!....πάντως όχι δικό σου!!
    Από που είσαι ρε φιλαράκι δε μας είπες;
    Έχεις χάσει τα χώματά σου να δεις την γλύκα;
    Δεν ντρέπεσαι λίγο ρε φίλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ σύριζα το ξυρίζεις το θέμα Τσαούσογλου και έχουμε γεμίσει αίματα!...σκουπίσου θα πάθεις τίποτα!
    Θρακιώτες,καυκάσιοι,μικρασιάτες,πόντιοι,τουρκόφωνοι, βλάχοι,σλαβόφωνοι,αρβανίτες,κρήτες,ρομά και πολύ εθνικισμός!....και ένα παιδί του Τσαούς (δημοκράτης* ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΣ ΞΕΝΟΣ**!) για να μας λέει ποιοί είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε!
    ..εμείς η μεικτή σαλάτα αχταρμάς και συ το άσπρο αλάτι για να γίνουμε νόστιμοι!
    Σώπαααα ρε φίλε!
    Ποιος είσαι δηλαδή;
    ...μας δίνεις άχρηστη νοστιμιά ρε τσαούσογλου με το που ανακατεύεσαι μαζί μας!
    ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΚΤΟΙ ΓΑΜΟΙ!Ε;
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!
    ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΚΤΟΙ ΦΥΛΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ή ΜΕΙΚΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΦΥΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ;
    ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
    ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ!
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΤΕ!ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ!
    ΚΑΙ ΕΣΥ!!!ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΦΥΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΕΣ!!!!
    ΑΛΗΘΕΙΑ.....ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΡΑΤΣΑ ΕΙΣΑΙ?
    ΤΙ ΕΙΣΑΙ! ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΣΑΙ! ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ!
    ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΜΕΙΚΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ή ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ;
    Πες να χαρούμε και μεις!..μη μας αφήνεις έτσι στο να μας ¨παρατηρείς¨ μόνο στα μεικτά δρώμενά μας!!..δώσε και σε μας τους πολυμορφικούς το δικαίωμα να ξέρουμε την ΡΑΤΣΑ του δημοκράτη παρατηρητή μας που χαίρεται με το ανακάτεμά μας!

    ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΣΑΙ;
    ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ!

    Έλεος με αυτή την απύθμενη βλακεία σας ρε συνισταμένες του μεγάλου ροζ παζλ!....μια ζωή τα ίδια με σας!

    [..Προβλήθηκε ΜΙΑ άποψη..]..και είναι εθνικιστική!
    Μωρέ τι μας λες!
    Σιγά μη φέρναμε και αντιπροσωπεία κάποιων απόγονων των βούλγαρων κομιτατζήδων ή το δισέγγονο του τούρκου πασά μαζί με τους εγγονούς του Πίτου Γκούλι και του Ντέλτσεφ και τίποτα σέρβους τσέτνικ με αλβανούς τοσκογκέγκηδες απόγονους των γκρουπών και των τσετών τους μαζί και τους ιμάμηδές τους,παρέα με 3-4 εξαρχικούς παπάδες να γιορτάσουμε μαζί τα ελευθέρια της Πόλης για να μη μας πεις εθνικιστές!!
    Πας καλά ρε!
    Δεν ήταν εκδήλωση απόψεων τσαούσογλου!
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!
    ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΤΟΤΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ!
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΨΗ!
    (Εκτός εάν έχεις άλλη άποψη!)
    ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΟΛΑ!
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!
    ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ!
    Ναι στην ¨άποψη¨ μας είμαστε εθνικιστές όπως και οι πρόγονοί μας!
    Γιατί εάν δεν ήμασταν εθνικιστές....
    ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ! ΕΑΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΣΟΥΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ! ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ!
    Η ΠΟΛΗ ΘΑ ΑΝΗΚΕ ΑΛΛΟΥ!ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!
    ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ!
    ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΑΝΑΜΙΞΗ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ!
    Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΝ ΚΑΙ Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΠΑΙΑΝΙΖΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΑΣΜΑ-ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΟΥΒΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ! ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ -ωφ!
    Αναστάς Τσαούσωφ ΘΑ ΣΕ ΛΕΓΑΝΕ!
    ΘΑ ΚΑΤΕΘΕΤΕΣ Δ Η Μ Ο Κ Ρ Τ Ι Κ Α ΣΤΕΦΑΝΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ (ΦΑΣΙΣΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΗ) ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ ΚΑΙ ΘΑ ΔΑΚΡΥΖΕΣ ΟΛΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!ΘΑ ΖΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ¨ΑΛΛΗ¨ ΑΠΟΨΗ!
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ(όπως μας θεωρούν όλοι τους!)..ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ¨ΑΥΓΗΣ¨ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ¨ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ¨ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ!ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ! ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ!
    ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΕ! ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ!
    ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ!!!
    ΑΝ ΚΑΝΩ...
    .... πες μας την άλλη άποψη μια και την ξέρεις!..και ποιες αλήθειες μέσα από ιστορικές πράξεις την διαμόρφωσαν τότε και τι έχει μείνει ως συμπεριφορά στο σήμερα από τους ¨άλλους¨ και πόση αλήθεια και δίκιο!!! περιέχει αυτή η άποψη γι αυτούς και για μας!...να δούμε τι ξέρεις εσύ και δεν το ξέρουμε εμείς!
    Για πες....






    ΑπάντησηΔιαγραφή