Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Έκρηξη σε αυτοκίνητο - ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ


Σήμερα 22/11/2011 στις 8.00 μ.μ. επί της οδού Π. Νερέτης κοντά στο ποτάμι της Φλώρινας

Σχολικοί αγώνες ανωμάλου δρόμου (φωτορεπορτάζ)


Σχολικούς αγώνες σε ανώμαλο έδαφος διοργάνωσε η Φυσική Αγωγή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με τη στήριξη της Π.Ε. Φλώρινας σήμερα το πρωί, στο λόφο του Αγ. Παντελεήμονος στη Φλώρινα. Στους αγώνες συμμετείχαν 22 αγόρια και 12 κορίτσια από τα λύκεια του νομού.

Ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων


Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη της Φλώρινας, με ευθύνη της Π.Ε. Φλώρινας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Γ. Μόδη.
Η κεντρική ομιλία της ημέρας έγινε από τον Έφεδρο Λοχαγό Πυροβολικού, Δημήτριο Θεοδώρου. Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

Μαζί στα Πρέσπεια, μαζί και στην πλατεία!



"Μήπως θα έρθει εποχή που θα το δούμε και αυτό;" αναρωτήθηκε στην τελευταία του συνέντευξη ο Γ. Λιάνης. Ακούστε τον…

Στο «κόκκινο» και ΣΗΜΕΡΑ η ατμοσφαιρική ρύπανση! (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Σε πολύ υψηλά επίπεδα παραμένει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή, αφού τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρο το ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας σημειώνονται υψηλότατες ενδείξεις, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Κέντρου Περιβάλλοντος.

Απελευθερώνονται ορφανά αρκουδάκια στη Φλώρινα


Έμειναν ορφανά από πολύ μικρή ηλικία. Βρέθηκαν φοβισμένα και σε κακή κατάσταση σε περιοχές του Άργους Ορεστικού και των Τρικάλων. «Υιοθετήθηκαν» από τον Αρκτούρο και τώρα πλέον, αφού έφτασαν να ζυγίζουν 40 κιλά το καθένα, είναι έτοιμα να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

"Μια νέα αρχή..." για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας


Η πρώτη ημερίδα του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: "Μια νέα αρχή..." θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις  12 το μεσημέρι στο μεγάλο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. 
Πρόγραμμα Ημερίδας

Βραβείο για την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας από την 27η Philoxenia


Βραβείο απέσπασε κατά τη συμμετοχή της στην τουριστική έκθεση 27η Philoxenia 2011 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας το «Ειδικό Βραβείο Διοργανωτή» για την υποστήριξη και την οργανωμένη παρουσία της. Το βραβείο παρέλαβε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της ΗΕLEXPO Πάρι Μαυρίδη για την συνεργασία που υπήρξε σε όλα τα επίπεδα, αλλά και στην συμβολή του στην προσπάθεια να αποτελέσει προορισμό εναλλακτικού τουρισμού η Δυτική Μακεδονία.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 5.000 πτυχιούχους


Ένα νέο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρουςμε τον τίτλο «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» δίνει την ευκαιρία πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα σε 5.000 πτυχιούχους. 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Σπουδαία νίκη για το "Φιλυριακό"


Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στο γήπεδο Καλαμπάκας ο Φιλυριακός αντιμετώπισε για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος την δυνατή ομάδα των Μετεώρων, σ`ένα ματς που διεξήχθει κάτω από αρκετό κρύο. Ο Φιλυριακός πήρε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-0 με γκολ στο 2ο ημίχρονο. Ήταν μια ακόμη πολύ θετική εμφάνιση για τις παίχτριες του Δημήτρη Ποζατσίδη μετά τη νίκη της 1ης αγωνιστικής.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τρίτη, 22 Νοεμβρίου  στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: