Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Το εικονοστάσι

Εικονοστάσι φτιαγμένο από 
τον μαραγκό Νάκη Μίχτη
Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
Η Ορθοδοξία ήταν τρόπος ζωής για τους κατοίκους της Φλώρινας. Η θρησκευτική ζωή, με όλους της τους κανόνες, τηρούνταν από όλους. Εκκλησιασμός και νηστείες, αλλά και προσευχή. Προσεύχονταν κάτω από το εικόνισμα του σπιτιού τους, τότε που κάθε οικογένεια είχε τον δικό της Άγιο, τον Άγιο προστάτη της οικογένειας, που τον τιμούσαν όλον

Τα Τρία Είδη Συλλογισμού

Γράφει ο Βαγγέλης Τσούκας
Το βασικό χαρακτηριστικό που διακρίνει τον άνθρωπο είναι η νοημοσύνη, η δυνατότητα δηλαδή να συλλαμβάνει, να επεξεργάζεται και να εξάγει συμπεράσματα από δεδομένα του περιβάλλοντος. Ο τελικός σκοπός είναι πάντα η αύξηση των

Οι άνθρωποι πετροβολούν το Θεό!

Σάβ Ε΄ εβδομάδος από το πάσχα, Ιω 10,27-38
Τελειώνοντας ο Κύριος την παροιμία (= παραβολή) που είπε μετά τη θεραπεία του εκ γενετής τυφλού, στην οποία ονομάζει τον εαυτό του θύρα της ποίμνης και καλό ποιμένα, οι αντιδράσεις των Ιουδαίων που δεν τον παραδέχτηκαν έφτασαν στην

Ο Ανδρέας, ο γηραιότερος αρκούδος του κόσμου* δεν ζει πια

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι το πρωί της 24ης Μαΐου 2013 βρέθηκε νεκρός στη φωλιά του, ο Ανδρέας, μία από τις αρκούδες του Καταφυγίου της Αρκούδας που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
Ο Ανδρέας αποτελεί μια αρκούδα σύμβολο για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ καθώς

Ο Θ.Γερμανίδης για την 9η Ταξιαρχία Πεζικού Φλώρινας

Την Τρίτη 28 Μαΐου, συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα την ενημέρωση των βουλευτών - μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, για τη «Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων», καθώς και τη διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με τη δομή, σε προσωπικό και μέσα, των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. η εσωτερική

Επιστολή Θεόκλητου στον Υπουργό Άμυνας για την 9η Ταξιαρχία Πεζικού

ντιμότατε Κύριε πουργέ,
Διαμηνύοντες τὴν ἔκδηλον ἀνησυχίαν ἀλλὰ καὶ τὴν δικαιολογημένην ἀγανάκτησιν τοῦ πιστοῦ λαοῦ τῆς ἀκριτικῆς μας Μητροπόλεως, Σᾶς ἀποστέλλομεν τὴν παροῦσαν ἐπιστολὴν δι᾽ ἓν ζήτημα ἄκρως σημαντικόν, τὸ ὁποῖον σχετίζεται πρὸς τὸν πολυβασανισμένον καὶ παρημελημένον ἀκριτικόν μας τόπον καὶ τοὺς κατοίκους του.
Ἀνάστατος ἡ τοπικὴ κοινωνία τῆς Φλωρίνης,

Η πορεία του καιρού τις πρώτες μέρες του Ιούνη στη Δυτική Μακεδονία



Σχολικές δραστηριότητες Π.Ε. Φλώρινας

Μια πολύ «πλούσια» σχολική χρονιά, αποδείχτηκε η φετινή για τα σχολεία μας, νηπιαγωγεία και δημοτικά, Αμυνταίου, Πρεσπών και Φλώρινας.
Σε όλη τη σχολική χρονιά, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβάλλοντος (φυσικού και ανθρωπογενούς) και Πολιτισμού, με μεγάλη επιτυχία.
Τα νηπιαγωγεία μας, υλοποίησαν συνολικά 107 προγράμματα σχολικών

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποδυνάμωση της Δ.Ο.Υ. και της Κτηματικής Υπηρεσίας Φλώρινας

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Ομοσπονδίας Εφοριακών Ελλάδος που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο (poedoy.gr) και αφορά στο νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών διαπιστώνουμε νέες αλλαγές κατά τις επιταγές της τρόικας.
Με βάση αυτήν την ανακοίνωση και

ΠΑΣΟΚ: Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την Ανάδειξη Νέων Οργάνων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Φλώρινας καλεί τα Μέλη και τους Φίλους του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρα 7 μ.μ. στην

6η αγωνιστική από το τουρνουά των αστυνομικών