Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σχολικές δραστηριότητες Π.Ε. Φλώρινας

Μια πολύ «πλούσια» σχολική χρονιά, αποδείχτηκε η φετινή για τα σχολεία μας, νηπιαγωγεία και δημοτικά, Αμυνταίου, Πρεσπών και Φλώρινας.
Σε όλη τη σχολική χρονιά, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβάλλοντος (φυσικού και ανθρωπογενούς) και Πολιτισμού, με μεγάλη επιτυχία.
Τα νηπιαγωγεία μας, υλοποίησαν συνολικά 107 προγράμματα σχολικών
δραστηριοτήτων και τα δημοτικά σχολεία, 203 αντίστοιχα.
Συνολικά, 310 προγράμματα, μέσα από τα οποία, οι μικροί μαθητές ανακάλεσαν παλαιότερες γνώσεις και εμπειρίες και ταυτόχρονα, απέκτησαν νέες. Αναπτύχθηκαν επίσης, ειδικές γνωστικές και μαθησιακές δεξιότητες και κυρίως καλλιεργήθηκαν κοινωνικές και ψυχολογικές στάσεις, ιδέες και συμπεριφορές.
Οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπ/σης –όλες οι ειδικότητες- έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ακούραστοι και ευφάνταστοι, στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μας ως εμψυχωτές και συνοδοιπόροι.
Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, στον ίδιο αγώνα, και οι γονείς των παιδιών. και μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, και όλοι οι Φορείς που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας.
Η «πλούσια» σχολική μας χρονιά, θα κλείσει με ένα επίσης «πλούσιο» πρόγραμμα εκδηλώσεων όλων των σχολικών μονάδων.
Η Υγεία, το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός αναδεικνύονται μέσα στα σχολειά μας, μέσα από την εκπαίδευση, σε ένα 10 ήμερο ποικίλων εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα σε κάθε σχολείο και σε κάθε προαύλιο.
Δόξα Κωτσαλίδου

Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου