Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΕΤ καταγγέλλει…



Καταγγελία κρατικής καταστολής
Με αφορμή τα όσα συνέβησαν την Κυριακή 25η Μαρτίου του 2012, ημέρα εθνικής εορτής, σε κεντρικό σημείο της Φλώρινας στην οδό Στεφάνου Δραγούμη και ώρα περίπου 11:00, δεκαοχτάχρονος συμφοιτητής μας δέχθηκε απροκάλυπτα επίθεση από τρία αστυνομικά όργανα ντυμένα με πολιτικά, ενώ παράλληλα έγιναν πολλές άλλες προσαγωγές οι οποίες δε βασίζονταν σε κανένα στοιχείο.
Αναλυτικότερα, ο συμφοιτητής μας ενώ είχε 

την απλή πρόθεση να φωτογραφίσει στιγμιότυπα της παρέλασης για την Εθνική μας εορτή καθώς και κομμάτια του αστικού τοπίου της Φλώρινας, δέχθηκε την επίθεση των οργάνων τα οποία με βίαιο τρόπο του απέσπασαν την φωτογραφική μηχανή, τον κακοποίησαν σωματικά αλλά και ψυχολογικά και στην συνέχεια τον μετέφεραν δεμένο με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητές του Τ.Ε.Ε.Τ. δέχονται τις παράνομες αλλά και παράλογες επιθέσεις των αστυνομικών οργάνων της Φλώρινας. Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά που φοιτητές της σχολής έχουν συρθεί αναίτια, με υποτιμητικό τρόπο στο τμήμα, όπου έχουν υποστεί την εξευτελιστική διαδικασία του σωματικού ελέγχου.
Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ο προαναφερόμενος φοιτητής επιθυμεί την ανωνυμία του, καθώς στο παρελθόν έχει καταγγείλει σε κλειστό κύκλο συμφοιτητών του ότι οι  αστυνομικές αρχές έχουν παρανόμως εισβάλει και στο σπίτι του, ενώ βρισκόταν ο ίδιος μέσα, γεγονός που τον έχει τρομοκρατήσει.
Γνωρίζουμε πολλαπλές περιπτώσεις συμφοιτητών μας που λόγω της παράνομης συμπεριφοράς των οργάνων της “τάξης”, φοβούνται να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά που τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά παρατηρούνται στη Φλώρινα.
Εμείς, ως σύλλογος φοιτητών του Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας, καταγγέλλουμε την κακώς εννοούμενη άσκηση εξουσίας από πλευράς της αστυνομίας Φλώρινας, κάνοντας έκκληση στην κοινή λογική, επικαλούμενοι τους θεσμούς της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.
Ζητάμε:
1) Την ηθική αποκατάσταση του συμφοιτητή μας μέσω δημόσιας συγνώμης από πλευράς της διοίκησης της Αστυνομίας της Φλώρινας.
2) Να σταματήσει η ρατσιστική αντιμετώπιση των συμφοιτητών μας από τις αστυνομικές αρχές, που υποθέτουμε ότι στηρίζεται στις ενδυματολογικές, αισθητικές και ιδεολογικές τους αντιλήψεις.
3) Από όλους τους αρμόδιους φορείς της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Δημόσιας Διοίκησης, να έχουν τα αντανακλαστικά τους σε ετοιμότητα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.
Σύλλογος Φοιτητών
Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών

34 σχόλια:

  1. ...η Χούντα δεν τελείωσε το 73!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Την ηθική αποκατάσταση του συμφοιτητή μας μέσω δημόσιας συγνώμης από πλευράς της διοίκησης της Αστυνομίας της Φλώρινας.

    έλα πες την αλήθεια... για αστείο το έγραψες;; δεν μπορεί να μιλάς σοβαρά.. να πω και ένα με τον Τοτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να'τα μας.. τι λέγαμε για χούντα?

    Η κληρονομιά που αφήνει το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα πρίν αυτοδιαγραφεί απο το εκλογικό τοπίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή η πιπίλα περί χούντας είναι γελοία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνήθως λέμε μας έκανες τα τρία δυό.Εσείς κάνατε τα τέσσερα τρία ...σχόλια.
    γολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου ειναι αδιανόητο να πιστεψω οτι καποιος, αποδέκτης παράνομης συμπεριφοράς από αστυνομικούς ή κάποιος που κακοποιήθηκε από τα όργανα της εξουσίας, αναίτια, επιθυμεί την ανωνυμία του και γραφει ανοικτές επιστολές. Η ιστορία εχει δείξει οτι οποιοσδήποτε κατήγγειλε βάσιμα και επώνυμα αστυνομική αυθαιρεσία, βρήκε μεσα στην ιδια την αστυνομία έναν σύμμαχο. Δεκάδες (τουλαχιστον) παραδείγματα υπάρχουν.
    Από την άλλη δεν νομίζω να κοπτεται κανείς αν κάποιος ντύνεται ή συμπεριφέρεται σαν φλώρος ή σαν κάγκουρας. Εκατοντέδες (τουλαχιστον) παιδιά κυκλοφορούν ντυμένα και χτενισμένα όπως γουστάρουν. Προσάγονται κι αυτά? Οχι βέβαια.
    Εχω την εντύπωση πως όπως διεκδικείτε την πατρότητα της ενδυματολογικής άποψης του ΄΄λέτσου΄΄, το ίδιο πράττετε και διεκδικείτε το σούσουρο που δημιουργήθηκε με αφορμή την παρέλαση. Λες και είστε ο άξονας της γής. Δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω από σας. Και στο φινάλε τα ΄΄μεγάλα στελεχη΄΄ ησασταν άφαντα. Σε κάτι παιδάκια μικρά δώσατε τα πανώ να τα σηκώσουν. Και εν πάσει περιπτώσει η σχολή σας δεν ανήκει σε δεκαπέντε(το πολύ) άτομα.
    Οπως θα διαπιστώσατε και οι ίδιοι, το περσινό καρναβάλι (αυτό με το συμβολό σας που κουβαλούσατε στους ώμους) που ξάφνιασε τους κατοικους της πόλης, αυτή την φορά δεν επιασε. Γιαυτο αράξτε πιειτε καμια μπιριτσα, καντε τα γουστα σας και ως εκεί. Είναι εμβολιασμένος αυτός ο τόπος και έχει αντισώματα σε μικρόβια και ιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχα
      Ο λόγος σας ήταν μοναδικός κύριε/α Ανώνυμε . Απ’ ότι βλέπω εσείς που σας ενόχλησε η ανωνυμία του φοιτητή ακολουθείτε τον ίδιο δρόμο .Επειδή είμαι λοιπόν και εγώ ένας από εσάς θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί μετά από την τοποθέτησή σας δείξατε πόσο ενοχλητικοί είναι και για εσάς η παρουσία των φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών στην πόλη της Φλώρινας .Μην ανησυχείτε όμως, δεν θα σας μολύνουν ξανά με ανούσιες καταγγελίες ,άλλωστε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί όπως είπατε έχετε καλά αντισώματα ! Αφήστε που τελικά είστε ένας ακόμα που συνέβαλε στο να τοποθετηθούν «βεβαίως» στον άξονα της γης .Να είστε καλά και να τους επιβεβαιώνεται πάντα ! 

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΕ!!!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ, για να επισημάνω το κενό λογικής που πολύ σωστά αναφέρεται παραπάνω, εσείς δε βάζετε το ονοματάκι σας και υπογράφετε ανώνυμα σε blog, περιμένετε όμως από έναν νεοφερμένο πιτσιρικά που μόλις κακοποιήθηκε σωματικά και ψυχολογικά στο βαθμό που είχε ξεχάσει το όνομά του, να βγει επώνυμα στη Φλώρινα των 800 και βάλε αστυνομικών να πει... τι ακριβώς??
      Την επώνυμη και νόμιμη διαδικασία θαρρώ πως θα ακολουθήσει η οικογένειά του άλλωστε, κάνοντας μήνυση στους βασανιστές του.
      Πολύ σωστά αναφέρετε την ενδυματολογική άποψη του "λέτσου", όμως, όσο και αν προσπαθήσουμε, δυστυχώς δεν θα καταφέρουμε ποτέ να πάρουμε την κηδεμονία από τους συμφοιτητές μας στην ΑΣΚΤ. Ελπίζω αυτούς, αν ποτέ τους δείτε, να τους σιχαίνεστε πιο πολύ, αλλιώς θα παρεξηγηθώ!
      Τέλος, όσο και αν σας ξαφνιάζει το γεγονός καθότι φαίνεται πως δεν αρέσκεστε ο/η ίδιος/ίδια να πράττετε το ίδιο, αυτά τα μικρά παιδάκια σκέφτονται από μόνα τους και δε χρειάζεται να τους δώσει κανένας πανό να σηκώσουν.
      Α, ναι, το ιατρικό δελτίο δε νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερα σχόλια, βλέποντας κανείς το νοσοκομείο σας καθώς και το πως ασκείται η ιατρική από κάποιους/ες εκεί μέσα, καταλαβαίνω τι εμβολιασμό σας κάνανε και τι είδους αντισώματα αναπτύξατε. Η διαδικασία λέγεται λοβοτομή και για αναισθησία χρησιμοποιούνταν γενόσημα τύπου Καντιώτη.

      Διαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα με τον 06¨30.Τα μικρόβια και οι ιοί δεν ανήκουν στον τόπο μας και πρέπει να αποχωρίσουν άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ίσως αν αφήνατε τον κόσμο να περιστραφεί, η αντίληψή σας να είχε μια ευκαιρία να λειτουργήσει, αγαπητέ
    Ανώνυμε Mar 31, 2012 06:36 AM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κύριε ανώνυμε της 31 Μαρτίου ώρας 6:36 αφού αυτός ο τόπος έχει εμβολιαστεί, δεν βλέπω τον λόγο που ακόμα κάθεστε στην Φλώρινα. Η σχολή καλών τεχνών έχει να περάσει το μήνυμα της μοναδικότητας και της ελεύθερης έκφρασης. Πολλοί από εμάς όντως ντύνονται,μιλούν και δρουν διαφορετικά από εσάς, το ότι δίνετε χρόνο και ενέργεια στο να το παρατηρήσετε και να εξαγριωθείτε με αυτό ώστε να αρχίσετε να μοιράζετε απλόχερα μηνύματα μίσους, δεν σημαίνει ότι πιστεύουμε ότι είμαστε το επίκεντρο του κόσμου.
    Ειλικρινά λυπάμαι βαθύτατα που σε τέτοιους τέτοιους καιρούς υπάρχουν ακόμη άτομα που κοιτάνε τέτοια πράγματα κρίνουν τους ανθρώπους από αυτά που φοράνε, δείχνει για μια ακόμη φορά το πόσο πίσω είμαστε σαν κοινωνία και σαν άνθρωποι...
    Η παράνομη κράτηση των κατοίκων μιας πόλης από τα όργανα της τάξης δεν είναι ανούσιος λόγος καταγγελίας κύριε ανώνυμε της ώρας 12:29 είναι ένας σοβαρότατος λόγος ανησυχίας είτε έχει γίνει σε εσάς, είτε σε φοιτητές της καλών τεχνών ή οποιασδήποτε σχολής,είτε στα παιδιά που εάν δεν έχετε μπορεί να αποκτήσετε μια μέρα.
    Ο μάλλον μισητός σας ανώνυμος της 10 και 49...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα την διφορετικοτητα βρε !!!
      εγω δεν βλεπω καμμια διαφορετικοτητα στο ντυσιμο απλα μια υιοθετηση του παρακμιακου κουσαρτ που θελει να μας αποδειξει πως ειναι Ο καλλιτεχνης !!!

      και ο οποιοσδηποτε αλλος που ειναι καλλιτεχνης και δεν υιοθετει το ντυσιμο την συμπεριφορα τον τροπο ομιλιας αλλα και το τροπο ζωης που λετε πως εχετε και διαφερετε δεν ειναι τις κλικας σας!

      ασε παιδι !

      μια απο τα ιδια ειστε μια ακομα κλικα που δεν θελει να υιο8ετησει απο αντιδραση κ μονο τη λεξη LIFE STYLE

      γνωριζουμε πολυ καλα το τι κλεψιμο πεφτει μεσα στη σχολη και τι γινεται στα παρτυ σας τα οποια γινονται μονο μεσα στη σχολη κ οχι σε δημοσιο χωρο συνεστιασης (club kafe κτλ )

      Διαγραφή
    2. συνονοματε 12:49. Μπορώ να μην διαφωνήσω μαζίσου ως προς την αναγκαιότητα ή την διαδικασία (νόμομη ή όχι) των προσαγωγών. Ομως επειδή ολοι ειμαστε ισοι απέναντι στο νόμο, αν στους προσαγόμενους ήμουν εγώ, ή κάποιο δικό μου άτομο και παραβιάζονταν θεμελιώδη αγαθά μου, δεν θα σταμάταγα πουθενά, μέχρι να βρω το δίκιο μου. Αυτό είπα και παραπάνω, αλλα μάλλον πρέπει να εξηγήσω ο΄ όλη την διαδικασία για να καταλάβετε.
      Πάντως το να γεμίσετε την πόλη με δακρύβρεχτες ασπρόμαυρες αφίσες και να συγκεντρωθείτε για άλλη μια φορά στην πλατεία (για να μετρηθείτε μόνο), δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτα απολύτως. Και κυρίως ο παθών ανώνυμος σύντροφός σας. Ως προς την ανωνυμία μου, αν σου πω οτι με λενε Παπαργυρόπουλο Λεωνίδα θα με ξέρεις?

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Λεωνίδα, δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι σε ξέρω (συγχώρα μου τον ενικό, τον υιοθετώ αυθαίρετα ίσως, παίρνω το θάρρος επειδή και εσύ τον ενικό χρησιμοποιείς), αλλά, αν όντως αυτό είναι το όνομά σου, το γεγονός ότι το εκθέτεις με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα.
      Το να μπορεί κανείς να εκφράζει τις απόψεις του αλλά ακόμα και να διαφωνεί με τις ιδεολογικές αντιλήψεις κάποιου συνανθρώπου του επώνυμα, δυστυχώς έχει προ πολλού εκλείψει. Σήμερα, μόνο στο γυαλί γίνεται "διάλογος" (αν έχει κανείς αρκετά διαστροφικό χιούμορ για να εντάξει τα όσα ακούγονται από την TV, διάλογο), και είδαμε όλοι νομίζω που μας οδήγησε η φιλολογία αυτού του τύπου.
      Πάνω στο σκεπτικό αυτό, αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να σου πω ότι αν πραγματικά θεωρείς ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο, τότε ζεις σε άλλον πλανήτη. Αν ίσχυε ο ίδιος νόμος που εφαρμόστηκε πχ την 25/3, για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, τότε το κοινοβούλιό μας θα συνεδρίαζε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ παράλληλα μεγαλοεργολάβοι, κουμπάροι, διαπλεκόμενοι και τραπεζίτες, όλοι μαζί ενωμένοι, θα έχτιζαν παραπλεύρως των φυλακών συμπληρωματικά κτίρια για να μπουν και οι ίδιοι μέσα.
      Νομίζω όμως ότι στην πραγματικότητα ζεις εδώ, μαζί μας, και ότι "πιστεύεις" ότι είμαστε όλοι ίσοι. Και ως γνωστόν, πίστη είναι η πεποίθηση που βασίζεται πάνω στην έλλειψη αποδείξεων.
      Τώρα, δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί σου, πραγματικά δεν θεωρώ, ούτε καν πιστεύω ότι με δακρύβρεχτες ασπρόμαυρες αφίσες ή οτιδήποτε άλλο, θα καταφέρουμε κάτι περισσότερο από το να μετρηθούμε στην πλατεία. Αν υπήρχε περίπτωση για κάτι διαφορετικό, αυτές οι γραμμές δε θα χρειάζονταν να γραφτούν. Η εγχείρηση πέτυχε και ο ασθενής απεβίωσε σε αυτήν τη χώρα (μιας και αναφερθήκαμε και σε εμβόλια).

      Διαγραφή
    4. Σήμερα αποδείχθηκε οτι είχα δίκιο. 3 1/2 ωρες διηρκησε η επανασταση των φερελπιδων φοιτητών μας.Το τριπλασιο χρόνο της προσαγωγής των συντρόφων τους. Ε και? Μία τρύπα στο νερό. Ποιός θα θυμάται αυτή την ημέρα? Κανείς. Ενώ οι ιδιοι φροντίζουν να μένει στην επικαιρότητα η κρατική καταστολή. Μα αυτό ειναι αναποδο από την ιστορία. Θυμόμαστε και γιορτάζουμε τις νίκες μας και τις χαρές μας (περιττό να αναφερθώ σε παραδείγματα). Ενώ ολες οι κινητοποιήσεις αυτού του ειδους διερκούν οσο οι φωνές των συνθημάτων τους. Αυτό λέω τόσες μέρες τώρα.
      Και μιά πληροφορία: η αστυνομία , τουλαχιστον στη μορφή που γνωρίζουμε , ειναι το χαλινωτήριο σύστημα που απορροφάει τους κραδασμούς της κοινωνίας. Κι αυτούς που προκαλούν οι συμπαθέστατοι κατα τ΄αλλα φοιτητές μας. Λεωνίδας

      Διαγραφή
    5. Φίλε Λεωνίδα, ζητώ συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.
      Όπως σου απαντώ προηγουμένως, δεν ήλπιζα ποτέ ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας (ή οποιαδήποτε αντίστοιχου είδους) θα άλλαζε κάτι, αντιθέτως -και εδώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ενισχύει αυτό το καθεστώς που βιώνουμε όλοι (ο καθένας με τον τρόπο του), αυτοαπαξιώνοντας το ίδιο της το μήνυμα. Από πλευράς χειρισμού (στρατηγικά) ήταν λάθος, πράγμα που μεταξύ ημών των συμμετεχόντων, ήταν λίγο-πολύ γνωστό, είχαμε όμως εκτεθεί και έτσι πορευτήκαμε συμβολικά.
      Για τη μικρή διάρκεια της "επανάστασης" που μας καταλογίζεις, υπάρχει λόγος. Οφείλουμε να περιμένουμε τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου να επισκεφθούν την Διεύθυνση του ΤΑ Φλώρινας, έτσι ώστε να λάβουν επίσημη ενημέρωση και να κινηθούμε ανάλογα.
      Προσωπικά ελπίζω ότι το θέμα (στο βαθμό που αφορά τη στοχοποίηση των φοιτητών του ΤΕΕΤ) θα λήξει εκεί.
      Για το ρόλο της αστυνομίας όπως έχει διαμορφωθεί (αν ποτέ υπήρξε διαφορετικός) και τον γνωρίζουμε σήμερα, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Νομίζω όμως ότι απέχει με ευθεία αναλογία όσο απέχουν και οι ρόλοι των Νομοθετικών, Εκτελεστικών και Δικαστικών εξουσιών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Με τη διαφορά όμως ότι τα χημικά, τα γλοπ και τα όπλα τα κρατούν χέρια και όχι εντολές.
      Δυστυχώς, Φίλε Λεωνίδα, για να κλείσω όπως ξεκίνησα, η πολιτική αυτοκτονία/δολοφονία του Δημήτρη Χριστούλα, και ο τρόπος με τον οποίο κουκουλώθηκε το νόημα και η σημαντικότητά της, μας αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει σε αυτήν τη χώρα, όπου οι πολίτες της αλληλοτρώγονται με αφορμή το ντύσιμο, την εμφάνιση και το ωράριο μερικών παιδιών.
      Είτε τα αμορτισέρ του συστήματος λειτουργούν εξαιρετικά, είτε κρυβόμαστε ο καθένας πίσω από το δάχτυλό του, με την "αλλαγή" και την "διαφορετικότητα" να είναι ο υπέρτατος εχθρός και ο φόβος ο καλύτερός μας σύμβουλος.
      Εγώ ποντάρω στο δεύτερο.

      Διαγραφή
  10. και λίγη σιωπή από τα "αγγελούδια" της καλων τεχνων δε βλάπτει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΘΕΤΕ ΠΙΑ ΠΩΣ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!! ΚΙ ΑΝ ΞΕΡΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΜΕΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΤΕ ΑΠΟ 2000 ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΙΟΥΣ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗ ΣΕΒΕΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ!!! ΥΠΟΑΝΑΠΤΙΚΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οι 15 με το φέρετρο και με τις όποιες ιδέες τους που βεβήλωσαν την παρέλαση και τα εθνικά σύμβολα (ανάμεσά τους και Φλωρινιώτες ) δεν εκπροσωπούν σε καμία περίπτωση τους 2000 .Είναι απλά 15 που βρήκαν ευκαιρία να διαφημίσουν το προϊόν τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πιο ακριβώς ήταν το προϊόν τους αγαπητέ/η ανώνυμε/η?

      Φαντάζομαι ότι κατανοήσατε πλήρως το ιδεολογικό σκεπτικό που έφερε αυτή η συμβολική πράξη (σαν την παρέλαση ένα πράμα, εκτός και αν θεωρείτε ότι η παρελάσεις είναι ασκήσεις ετοιμότητας) και δεν σας βρίσκει σύμφωνο/η.

      Σας ερωτώ διότι δεν έτυχε να είμαι παρών.

      Αν υποχρεώσω το φτωχό μυαλό μου να σκεφτεί όμως, βλέποντας κάποιες φωτογραφίες και ακούγοντας μερικές περιγραφές, μου προκύπτουν κάποιοι συνειρμοί που μου υπενθυμίζουν ότι τα όσα βιώνουμε σήμερα ως πολίτες ενός υποτιθέμενου έθνους, έχουν να να κάνουν με τις πράξεις από πλευράς της ηγεσίας του. Και οι πράξεις αυτές είναι τέτοιες, που η παραπάνω συμβολική διαμαρτυρία είναι θεραπεία πλασέμπο (εξακολουθώ να μένω πιστός στο ιατρικό προφίλ που πήρε το post), σε σχέση με αυτά που πρέπει να συμβούν για να εξυγιανθεί αυτή η χώρα.

      Διαγραφή
  13. Έτσι εξηγούνται όλα 09.32 αυτά τα 15 παιδάκια είναι το μέλλον και η ανάπτυξη και εμείς οι υποανάπτυκτοι (αν θέλεις και με ''ι'' το υποανάπτυκτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλλων οι Φλωρινιώτες δεν χρειάζοντε αλλα ούτε χρειάζοντε-θέλουν τα λεφτά που μας τρώνε απο ενοίκια φαγητά,καφέδες,ποτά, και ότι αλλο καταναλώνουμε- πληρώνουμε σε αυτήν την πόλη!που με εναν απλό υπολογισμό αν πούμε πως είμαστε το λιγοτερο 300 ατομα μονο σε ενοίκια το μηνα οι φλωρινιώτες περνουν το λιγοτερο 60000 ευρω περιπου 8000 ευρω σε εισιτήρια χωρις να βάλουμε τα υπολοιπα έξοδα...θερμανσης,διατροφης κλπ.. αφου δν μας 8ελετε κ σας χαλάνε τόσο τα τουλάχιστον 100000 ευρω που περνετε συνολικα μηνιαίως(κ όλοι ξέρουμε πως είναι παραπανω)απο εμας κ τους γονείς μας κ μας βλέπετε μονο σαν καταναλωτες να φύγουμε να δούμε τι θα τα κανετε τ σπίτια σας κ γενικότερα..γιατι αυτα τα λέτε τωρα αλλα οταν πιανετε τ λεφτά στα χέρια σας δν σας χαλαει ουτε παραπονιέστε... κ δν λέω πως οταν φύγουμε θα ερθει η καταστροφή αλλα συμβάλουμε πάρα πολυ στην οικονομία της πόλης οπως θελετε να τη λετε γιατι ακομα χωριό ειναι...δν πειράξαμε κανέναν για να εχουμε τέτοια αντιμετώπιση..το οτι δν έχουμε την ίδια αισθητικη όλοι δν δινει το δικαίομα σε κανεναν να αμφισβητήσει το αν ειμαστε νομοταγεις πολιτες..κ στην τελικη δν είμαστε όλοι τοσο περίεργοι απλα δν κυκλοφορούμε σαν να πηγαίνουμε σε γάμο η μπαρ στις 9 το πρωι!!ουτε είμαστε υποχρεωμένοι να φοράμε τα καλα μας για να τα λερώσουμε με χρώματα μελάνια κλπ..αν είναι να πείτε κ στους μαστορους να κυκλοφορούν με καλήτερα ρούχα!! ή καντε πρόταση στη βουλή για νεο νόμο : όποιος δν ακολουθει την μόδα ειναι ΄ύποπτος !!!

    ΓΕΛΟΙΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα τα ρε μην ξανοιγεστε τοσο με τα χρηματα, τα σπιτια τα εχετε κανει κοινοβια(300 ευρω δια του 10 39 ευρω ο καθενας), 10 ρετσινες για καμμια 20αρια ατομα ξαπλα στο ποταμι αλλα 20 ευρω, για καφεδες και φαγητο να μην μιλήσουμε(ας ειναι καλα το αυτονομο καφενειο και η λεσχη),βλεπετε λοιπον την "μεγαλη" οικονομικη σας συμβολη στην πολη...αντε στι καλο και νας μας γραφετε εμεις θελουμε μονο πραγματικους φοιτητες που περασαν με κοπο αξιοκρατικα για να σπουδασουν και οχι για ....δεν θα μας λειψετε

      Διαγραφή
  15. ΝΑΙ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ 12:20 15 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ AN AYTO KATΑΛΑΒΕΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΕΤΕ ΧΤΙΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΦΑΝΤΑΣΙΩΘΗΚΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΥΣΤΡΟΦΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΒΟΣΚΟΝ ΥΠΟ-ΑΝΑ-ΤΙΚΤΩ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΠΡΟΩΡΑ Η ΜΗ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟΙ ΓΟΡΙΛΕΣ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ ΠΩΣ Η ΠΡΟΠΑΡΑΛΗΓΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΠΑΤΕ ΟΤΑΝ Η ΛΗΓΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑ! ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ! ΑΝΤΕ ΒΡΕ GET A LIFE ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για όσους γνωρίζουν λίγη ιστορία ανακαλούν περιστατικά, γεγονότα και ιστορικές περιόδους της "δημοκρατικής" Φλώρινας...
    Μπορεί να είναι η διαφορετική εμφάνιση που ξενίζει κάποιους σε μία επαρχιακή πόλη; Μπορεί, αλλά μου φαίνεται λίγο για να προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις... Και για τον συνομιλήτή που του φαίνεται απίθανο αρκεί να κατέβει μάι φορά στην Αθήνα ή να πάει Θεσσαλονίκη και να δει σε ποιους γίνονται προσαγωγές ή συλλήψεις. Αρκεί να έχεις τσάντα πλάτης ή να φοράς φουλάρι... δε συζητώ για ράστα κλπ... τρομοκράτης.
    Μεγαλύτερη σημασία έχει μία άλλη διαφορετικότητα που μάλλον έχουν κάποια από αυτά τα παιδιά. Τη διαφορετικότητα που ορίζεται από το ότι αντιδρούν (έστω και με το δικό τους τρόπο) σε αυτό που δεν τους αρέσει, ανοίγουν το στόμα τους και μιλάνε, πράττουν. Και ναι, αυτό σε μία "μαύρη" πόλη, σε 15.000 κατοίκους είναι πρόβλημα γιατί μπορεί να ξυπνήσει και κανέναν παραπάνω και τότε...
    Επίσης, καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι υποστηρικτές του κλεισίματος της σχολής να καταλάβουν ότι μια χαρά παίζουν το παιχνίδι της Διαμαντοπούλου, του Μπαμπινιώτη, της κυβέρνησης που θέλει να κλείσει πανεπιστήμια, να λειτουργήσει ως φωτοσβέστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με τις παρελάσεις τιμάς με την παρουσία σου (αν το θέλεις δεν είναι υποχρεωτικό)αγώνες και συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα. Αν θέλεις να διαμαρτυρηθείς για κάτι με κινητοποιήσεις και συμβολικές πορείες μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε αλλού και όχι σε μια παρέλαση που έχει άλλο σκοπό. Όσο για τους επίσημους κάθε μέρα είναι στους δρόμους της πόλης (αν τους ψάχνει κάποιος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας μη συζητήσουμε τι είναι οι παρελάσεις και τι τιμάς με αυτές. Αλλά ειδικά φέτος, ακόμα και αυτοί που είναι με τις παρελάσεις, θα έπρεπε να κάνουν πορεία ξεχωριστά και να τιμήσουν ό,τι θέλουν να τιμήσουν. Γιατί ποια περήφανα νιάτα όταν οι γονείς τους είναι άνεργοι, τα παιδιά δεν έχουν μέλλον και παρόν. Ποια περήφανα στρατά όταν η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή. Και δεν εννοώ ότι έπρεπε να έχουμε κάνει πόλεμο, αλλά να γιορτάζεις εθνική ανεξαρτησία όταν η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς ΔΝΤ, μάλλον γελοίο είναι. Στόχος, λοιπόν, όσων ανά την Ελλάδα διαδηλώσαμε στις παρελάσεις δεν ήταν να βρούμε τους επίσημους. (Προσωπικά καθόλου δε με ενδιαφέρει, γιατί άλλωστε δεν τους θεωρώ καν προδότες, μια χαρά εξυπηρετούν τα συμφέρονταν όσων εξυπηρετούσαν πάντα.). Ήταν η ελεύθερη έκφραση, η δική μας περηφάνεια και αξιοπρέπεια και το γκρέμισμα μίας φιέστας που το μόνο που θα τη ζήλευαν οι μεγάλες γιορτές του Παπαδόπουλου στο Καλλιμάρμαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 10.40 αυτό για το ότι κάποιοι θέλουν το κλείσιμο της σχολής εσύ το αναφέρεις μόνο. Όχι και για 10-15 που αντιπροσωπεύουν μόνο τους εαυτούς τους να κλείσει η σχολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι εγώ το λέω. Ό,τι γράφω είναι προσωπική άποψη. Και για το αν θα κλείσει η σχολή ή υπάρχει πρόθεση, κάνε μία βόλτα στα γραφεία με τους προϋπολογισμούς. Και δε λέω ότι θα κλείσει η σχολή εξαιτίας αυτού του περιστατικού. Λέω, όμως, ότι άλλοθι και αφορμές για κακό κλίμα πολλές μπορούν να δημιουργηθούν.
    Καλό είναι να βλέπουμε και πέρα από ένα γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. afou grafete oloi ws anwnhmoi 8a grapsw k egw etsi gt mono auto kserete na kruveste pisw apo t pc sas k na lete na lete na lete k na mas zalizete t oumpala...15 xrwnwn paidakia auta dn einai paidakia einai tsoglania p h mama k o mpampas dn ts ema8an ts i8ikes aksies p prepei na exoun dn ts ema8an na sevonte loion gt varieme kapniste kana mpafo roufikste kamia gramh k afiste mas hsuxous ola sas peirazoun k dn vlepete t xalia sas krinete prwta tn mapa sas ts goneis sas p sas ekanan etsi k meta miliste!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμπολίτη και συμπολίτισσα δεν λέω πως αν δεν ήταν το πανεπιστήμιο θα πεθαίναμε αλλά κι εγώ σπουδάζω παιδί με το ενοίκιο που παίρνω από άλλο παιδί έτσι ας μην είμαστε αχάριστοι και το χέρι που μας ταΐζει να μην το δαγκώνουμε! Όσοι έχουν παιδιά ξέρουν… παιδιά μας είναι κι αυτά! Κι εμείς που περάσαμε χειρότερα σαν παιδιά έχουμε την υποχρέωση να τα προστατέψουμε! Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το παραμύθι της πόλης των τεχνών δεν πιάνει, μετά από έξη χρόνια παρουσίας της σχολής κ. τεχνών, μια και είναι διαπιστωμένη πλέον η αδιαφορία, η άγνοια και σε περιπτώσεις η δυσφορία μερίδας των κατοίκων για την ύπαρξη και τις δράσεις της σχολής και των εικαστικών τεχνών και γι αυτή την κατάσταση τα αίτια είναι πολλά. Και δεν θέλω να ισχυριστώ ότι η σχολή αυτή είναι το κέντρο του κόσμου, κάθε άλλο, και οι καλλιτέχνες είναι αρκετά προσγειωμένοι και ευαισθητοποιημένοι με τα καθημερινά προβλήματα.Το ότι κάποιοι έχουν αυτή την εικόνα γι αυτούς, δείχνει την ύπαρξη στερεότυπων αντιλήψεων και προκαταλήψεων . Το ότι πολλά παιδιά της Φλώρινας σπουδάζουν ήδη και άλλα ετοιμάζονται για τη σχολή αυτή είναι ένα θετικό μήνυμα, το ότι πολλοί κάτοικοι της πόλης βλέπουν θετικά τη σχολή και τους σπουδαστές της,επίσης. Το ότι άλλες πόλεις θα επιθυμούσαν να έχουν αυτή τη σχολή (πχ η Κοζάνη, τα Γιάννενα, η Κρήτη) δεν σας λέει κάτι, η αποκέντρωση, η πολιτιστική ανάπτυξη εκ των έσω δεν σημαίνουν τίποτα για μια μικρή πόλη των συνόρων. Το μηνιαίο έσοδο που αποκομίζουν από τους 2000 φοιτητές εκ των οποίων 500 της σχολής μας, σας αφήνει αδιάφορους. Εσείς οι κάτοικοι της πόλης που είχατε ή έχετε παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις πιστεύουμε ότι είσαστε πιο κοντά στις αγωνίες των σπουδαστών που βρίσκονται εδώ και των οικογενειών τους.Τα παιδιά της σχολής είναι δικά σας παιδιά, και θέλουν στήριξη, όπως και η σχολή, πρωτίστως από εσάς.Και φυσικά η τέχνη, που δεν είναι πλέον τα γραφικά και συμπαθητικά απεικονίσματα του σακουλέβα και των όμορφων αναμφισβήτητα υπολειμμάτων των νεοκλασικών κτιρίων, θέλει ανθρώπους με ανοιχτό μυαλό ,ενήμερους για τη σύγχρονη τέχνη και δεκτικούς στα θετικά που μπορούν να αποκομίσουν από την σύγχρονη καλλιτεχνική δραστηριότητα.Η καλλιτεχνική δημιουργία είναι πρώτα πνευματική δημιουργία και μια πανεπιστημιακή σχολή των τεχνών πενταετούς φοίτησης δεν μπορεί παρά να γίνεται το φυτώριο δημιουργίας και έρευνας.Αν πάλι κάποιοι αδιαφορούν ή ενοχλούνται δεν θα τους ζητήσουμε την άδεια. Για όσους σκεφθούν ότι άλλα απασχολούν τον σημερινό πολίτη με τα όσα βιώνει και η τέχνη του φαίνεται αρκετά μακρινή, σωστά, και οι καλλιτέχνες στην ίδια κοινωνία ζουν, τα ίδια βιώνουν, απλά αυτό είναι η δουλειά τους, ο τρόπος έκφρασης τους, και αν έχουν να πούνε κάτι και στους υπόλοιπους έχουν ένα διαφορετικό τρόπο να το εκφράσουν. Και αν θέλετε, οι καλλιτέχνες δεν εντάσσονται εύκολα σε σχηματισμούς ελέγχου της γνώμης και της βούλησης ( και ευτυχώς δεν ειναι οι μόνοι)και γι αυτό στοχοποιούνται από πολλούς.Όσο για σχόλια μικροβιολογικού ενδιαφέροντος, αποστειρωμένες κοινωνίες υπάρχουν σε άρρωστα μυαλά, καθότι μικρόβια φιλικά, που γεμίζουν το σώμα μας είναι αυτά που μας επιτρέπουν να ζούμε.Τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν είναι ούτε τα πρώτα ούτε τα τελευταία, παρόμοια γίνονται παντού. Και ο κάθε ένστολος υπάλληλος του δημοσίου, προέρχεται μέσα από ένα σύστημα εκπαίδευσης και αξιών αλλά και από μηχανισμούς αλλοτρίωσης (ίδιο όπως όλων μας) και δεν γίνεται χειρότερος στη δεδομένη στιγμή από τον πχ. γιατρό με το φακελάκι, ή όποιας άλλης θέσης και ειδικότητας όπου μπορεί να εκβιάσει. Η ΒΙΑ όμως είναι αρκετά διαβρωτική και φθοροποιά και γι αυτόν που την ασκεί, εκτός φυσικά του ότι είναι και εντελώς παράνομη ενέργεια, και εδώ τίθεται και ένα ζήτημα, του πως μπορεί κάποιος να εφαρμόζει νόμο ενώ διαπράττει μεγαλύτερης βαρύτητας παρανομία. Όσο για τον -φιλότεχνο που αναφέρεται στους εισακτέους του 5, θα πρέπει να ξέρει προφανώς ότι τα κριτήρια ακόμη και των εξεταστών σε κάθε σχολή καλών τεχνών, είναι υποκειμενικά, δεν είναι ποτέ σταθερά, η όποια κρίση και βαθμός ποτέ δεν υποδηλώνει αντικειμενική αξιολόγηση ούτε προδικάζει την όποια συνέχεια και πορεία ενός σπουδαστή. και φυσικά θα πρέπει να αναφερθεί κάποιος και στην παραπαιδεία (και το ρόλο των φροντιστηρίων σχεδίου). Επομένως το 5 μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος δεν πήγε αρκετά φροντιστήριο σε σχέση με το 8. Αν αποδεχθούμε τη σχέση αιτίου αιτιατού έχουμε ήδη εντάξει το φροντιστήριο ως προκαταρκτικό έτος/η σπουδών που προηγείται της σχολής
    Ο Χ από τους 500.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ψυχραιμία κύριοι κ κυρίες,

    Εξάλλου έχουμε ένα κοινό.! Εσείς θέλετε να μας δίώξετε(κ καλά κάνετε) και μεις θέλουμε να φύγουμε....(κ πολύ καλά κάνουμε...)
    Το όνομά μου είναι Αμορφωσία( ή καλύτερα ΥΠ.ΔΒΜΘ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή