Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ήχοι που σώπασαν το Γενάρη του 2011

Η Παρ. Μητλιάγκα για τα Τ.Ε.Ι (Αποκλειστικά στη Florine@)


Η ανακοίνωση της αναστολής εισακτέων στα Τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής στη Φλώρινα πραγματικά μας προκάλεσε σοκ, απορία και θυμό. Κι αυτό γιατί έχοντας συμφωνήσει ως Ιδρύματα με την Πολιτεία στην ανάγκη εξορθολογισμού και χωροταξικής αναδιάρθρωσης του χώρου της

Σε…αναστολή το μέλλον του Πανεπιστημίου



Την ώρα που ακούγονται όλο και πιο δυνατά οι φωνές που κάνουν λόγο για αβέβαιο μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, παρά τις προσπάθειες των τοπικών φορέων να προκαταλάβουν τις εξελίξεις, μια απόφαση της γεν. γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας Δήμητρας Μπάστα-Γεωργακοπούλου προκαλεί εύλογα μεγάλη ανησυχία.

Σκληρή απάντηση των καθηγητών του Παιδαγωγικού στον Ι.Μανωλόπουλο

Η Γενική Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έκπληξη πληροφορήθηκε από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης τις καταγγελίες του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής των μελών ΔΕΠ σε επιστημονικά συνέδρια. Δίχως καμιά διάθεση αντιδικίας, που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στην εικόνα του Πανεπιστημίου που υπηρετούμε, σημειώνουμε τα εξής:

Στεγάστηκε η Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας


Σας ενημερώνουμε ότι η έδρα του γραφείου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Καταστήματος του Δήμου Φλώρινας (Μεγάλου Αλεξάνδρου 97) και λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (07:30 – 15:00).

Τα λεφτά για την παιδεία χάνονται στο ...δρόμο



Ιδιαίτερα θερμές αναμένονται οι επόμενες εβδομάδες στο χώρο της παιδείας. Η οριστικοποίηση των συγχωνεύσεων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι καταργήσεις τμημάτων στην τριτοβάθμια αλλά και η προώθηση που νομοσχεδίου για την αλλαγή στο σύστημα διοίκησης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ δημιουργούν ένα περιβάλλον από μόνο του εκρηκτικό.

Ο Θανάσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σκοτώθηκε σε τροχαίο


Από το 2009 (χρονιά που χάθηκαν 10 αρκούδες σε πολυάριθμα τροχαία ατυχήματα) ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ξεκίνησε ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης του πληθυσμού της καφέ αρκούδας στους νομούς Καστοριάς και Κοζάνης, με στόχο τη μελέτη των προτύπων κίνησής τους σε σχέση με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού

TRANSNATURA- HORSE RIDING στο Αμύνταιο


Το «TRANSNATURA- HORSE RIDING», πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου σε μια από τις φάρμες - μέλη της Εταιρίας Οικοτουρισμού Βιτσίου.

"Οδύσσεια" του Ομήρου από το 1ο Πειραματικό και την Καλών Τεχνών


Το Σάββατο 28 Μαΐου η τάξη Γ΄2 του 1ου Πειραματικού Σχολείου και το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν την "Οδύσσεια" του Ομήρου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου στο Νέο Πάρκο στις 7:00 το απόγευμα.

Παρουσίαση του λευκώματος «Δυό πόλεις- Δυό Λίμνες- Μιά ιστορία»


Στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φλώρινας, η Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας πραγματοποίησε –Τετάρτη 25 Μαΐου- την παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος «Δυο Πόλεις- Δυο Λίμνες- Μία Ιστορία», με παρόντες τον

Οι νέοι στο προσκήνιο


Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως διαμορφώθηκε μέσω του Καλλικράτη, εκτός από τη χαρά και την ικανοποίηση που πρόσφερε σε όλους εμάς που εκλεχθήκαμε δημοτικοί σύμβουλοι με τη στήριξη των συμπολιτών μας, μας γέμισε και με αισθήματα υψηλής ευθύνης. Τόσο για την άμεση υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του συνδυασμού στον οποίο ανήκουμε, όσο και για τους προσωπικούς στόχους και οραματισμούς που έχουμε για το Αμύνταιο.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα


Τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις  6 μ.μ. θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με τα  παρακάτω θέματα: