Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

"Οδύσσεια" του Ομήρου από το 1ο Πειραματικό και την Καλών Τεχνών


Το Σάββατο 28 Μαΐου η τάξη Γ΄2 του 1ου Πειραματικού Σχολείου και το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν την "Οδύσσεια" του Ομήρου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου στο Νέο Πάρκο στις 7:00 το απόγευμα.

Η παράσταση η οποία συνδυάζει αφήγηση, κίνηση, μουσική, βίντεο, σκηνικά και κοστούμια μας καλεί να ακολουθήσουμε το μυθικό ταξίδι του Οδυσσέα μέσα από τον κόσμο των παιδιών που το ζωντανεύουν επί σκηνής. Η παράσταση αποτελεί αποτέλεσμα αγόγγυστης συνεργασίας του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ. και του 1ου Πειραματικού Σχολείου Φλώρινας και στοχεύει πέρα από το παραστασιακό γεγονός στην εκπαίδευση των μαθητών μέσα από το θέατρο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συναντήσουν όλες τις τέχνες, οι οποίες με τη σειρά τους βρίσκουν κοινό τόπο στην θεατρική πράξη και να βιώσουν την εμπειρία της συνεργασίας. Πρόθεση των διοργανωτών φορέων είναι η από κοινού δημιουργία εκδηλώσεων και η προσφορά αυτών στο κοινό της πόλης της Φλώρινας.
Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση : Δ. Ν. Μαρωνίτης
Σκηνοθεσία – Θεατρική Διασκευή : Αυγή Γεωργιάδου
Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: Γιώργος Τρικκαλιώτης, Εμορφίλη Τσιμπλίδου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Βενετία Τέντη
Μουσική: Claudio Monteverdi
Mουσική επιμέλεια: Αυγή Γεωργιάδου, Τάσος Πρωτοψάλτου
Βίντεο: Κωνσταντίνος Γκράτσας
Την επίβλεψη της Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας, των φωτισμών και των βίντεο έχει ο καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ. κ. Τάσος Πρωτοψάλτου.

Οι ειδικές σκηνογραφικές και ενδυματολογικές κατασκευές έχουν υλοποιηθεί από το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ. 

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΖΕΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΠΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 'Η ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ, ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ "ΤΙΜΗΣΟΥΝ" ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟ. ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ 5' ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕ ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΥΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή