Τρίτη 28 Απριλίου 2015

"ο Σοπέν εν κινήσει" από το Ωδείο Φλώρινας

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Άνοιξη Μουσικής 2015 το Ωδείο Φλώρινας διοργανώνει μια ξεχωριστή παράσταση την Κυριακή 3 Μαϊου και ώρα 19.00 στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.
Οι υπέροχες μελωδίες των Valses του Chopin παρουσιάζονται από τον

Σε Νυμφαίο και Αγραπιδιές μεταφέρονται λύκοι και αρκούδες από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης

Έπειτα από αγώνα αρκετών ετών οι προσπάθειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της κοινωνίας των πολιτών που με 30.000 υπογραφές απαίτησε την απομάκρυνση των λύκων και των αρκούδων από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, δικαιώθηκαν! 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με απόφασή του στη συνεδρίαση της

Σπουδαία εμφάνιση στο Μέτσοβο – Χρυσό ο Ελσάμι!!!

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της τη φετινή περίοδο σημείωσε η ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε το Σαββατοκύριακο 25-26/4 στο Μέτσοβο.
Το 14ο και προτελευταίο όπεν μικρών ηλικιών συγκέντρωσε 166 αγόρια και

Τέχνη, πολιτική και δημόσιος χώρος

Διάλεξη της Συραγώς Τσιάρα, Διευθύντριας του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης- Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη)
Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, ώρα 14.00, Αίθουσα Μεγαλέξαντρος ΤΕΕΤ -  Φλώρινα
Η δημόσια τέχνη συναρτάται άμεσα με τις κοινωνικές εξελίξεις, το πολιτικό και ιστορικό πλαίσιο, τις αντιλήψεις για τη χρήση και τη διεκδίκηση του δημόσιου χώρου.  Από τη μνημειακή γλυπτική των έφιππων ανδριάντων, μέχρι τις σημερινές,

Επιχειρηματικότητα και επιχειρηματίες

Για να ανέβει το επίπεδο της οικονομίας θα πρέπει να ανέβει το επίπεδο των επιχειρήσεων. Και για να ανέβει το επίπεδο των επιχειρήσεων θα πρέπει να ανέβει το επίπεδο των ανθρώπων που ασχολούνται με τις επιχειρήσεις. Δηλαδή του επιχειρηματία και της ομάδας των συνεργατών του.
Όσο οι επιχειρηματίες θα σκέφτονται και θα λειτουργούν όπως σκέφτονται και λειτουργούν σήμερα, τόσο θα έχουν τα αποτελέσματα που έχουν σήμερα. Συνεπώς εάν οι επιχειρηματίες θέλουν να αυξήσουν τις

Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΟΦ

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού καλούνται τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας σε τακτική γενική συνέλευση στις 15 Μαΐου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00-21:00 στα γραφεία του συλλόγου Λεωφ. Κ. Καραμανλή 30 (Ορειβατικό Πάρκο «Ν.Όροβα») με θέματα ημερησίας διάταξης τα εξής:

Χορήγηση πιστοποιητικού γνώσεων χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 του άρθρου 20 του νόμου 4036/2012 από 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων. 

Δελτίο τύπου γραφείου αξιωματικής αντιπολίτευσης της Περιφέρειας

Ο Γιώργος Δακής, Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε στον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη το παρακάτω έγγραφο:  

Παράνομη διακοπή διαγωνιστικής διαδικασίας έργων ΠΕ Καστοριάς, που οδηγεί στην απένταξή τους από το ΕΣΠΑ

Ο Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ ζήτησε να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το σοβαρό θέμα της παράνομης διακοπής δύο Διεθνών Διαγωνισμών που καθυστερεί τα μέτρα προστασίας της λίμνης, βάζει σε κίνδυνο το οικοσύστημά της και οδηγεί στην απώλεια πόρων με την απένταξη δύο έργων της ΠΕ Καστοριάς από το ΕΣΠΑ.
Η σοβαρότητα του θέματος και οι έγγραφες αναφορές του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για φωτογραφική διακήρυξη,

Πρόταση νόμου κατέθεσε το ΚΚΕ για την επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων, μισθών, συντάξεων και κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραπέμπει την όποια προσδοκία για ανάκτηση απωλειών και δικαιωμάτων σε «κοινωνικούς διαλόγους» με την εργοδοσία και διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, στρώνοντας ταυτόχρονα το έδαφος για νέα αντιλαϊκά μέτρα, το ΚΚΕ βάζει στο

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 28 Απριλίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: