Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι Φλωρινιώτες


Δεκάδες αγανακτισμένων πολιτών συγκεντρώθηκαν και σήμερα το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.  Μετά από απόφασή τους η γενική συνέλευση θα συνεχιστεί στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Νέου Πάρκου (παλαιό γήπεδο).

Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα

"Απραξία μήτηρ πάσης ήττας", Γράφει ο Βουνίσιος Ακτιβιστής




Το πολιτικό σύστημα δείχνει να καταρρέει. Κοινώς τελειώνει, όχι ήρεμα, η μεταπολιτευτική εποχή με τις «σταθερές» μονοκομματικές κυβερνήσεις και τους...

Μερικές σκέψεις... για το κίνημα των αγανακτισμένων



Την Τετάρτη 1 του Ιούνη πραγματοποιήθηκε στη πλατεία της Φλώρινας μια από της μαζικότερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών. Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο τρίτο και αποτελεσματικότερο κάλεσμα των «αγανακτισμένων πολιτών» της Φλώρινας. Ελάχιστες ανάλογες περιπτώσεις μπορώ να θυμηθώ. Τις αντιπολεμικές του 2003, την πανεργατική του Μάη του 2010, τη συγκέντρωση για το τραίνο…   Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την προσεχή Κυριακή (το σημείωμα αυτό γράφεται το Σάββατο) ακόμα περισσότεροι θα είναι παρόντες στη συγκέντρωση στην πλατεία όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Σήμερα


Σήμερα 5 Ιουνίου ολόκληρος ο πλανήτης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), γιορτάζει το εν λόγω γεγονός για πάνω από 35 χρόνια.

Αθλητική Ενημέρωση

Το Ντροπαλό Παιδί: Προσόν ή ελάττωμα;


Η ντροπαλότητα ή δειλία χαρακτηρίζει το παιδί που εμφανίζει συναισθήματα συστολής, αμηχανίας και φόβου απέναντι σε ανθρώπους ή σε διάφορες καταστάσεις. Αποτελέσματα ερευνών μαρτυρούν πως ένα ποσοστό της τάξης του 11% των μαθητών δημοτικού παγκοσμίως θεωρούνται δειλοί και έντονα συνεσταλμένοι.