Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σε αναζήτηση στέγης



Δεκάδες φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας μαζί με τους καθηγητές τους συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι  στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, συζητώντας δημόσια το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης της
Σχολής. Στις αμέσως επόμενες ημέρες,
μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης και της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου  τους, οι φοιτητές θα αποφασίσουν τις παραπέρα ενέργειες και δράσεις τους.


26 σχόλια:

  1. Χάρης Κοντοσφύρης12 Απριλίου 2011 στις 6:14 μ.μ.

    Eπιτελούς ένας πυρήνας ARTηριοσκληρωτικός φαίνεται
    πως κάνει την εμφάνισή του…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλιο
    Για πολλοστή φορά βγαίνουν οι φοιτητές της σχολής καλών τεχνών στους δρόμους της πόλεως . Έχω χάσει τον αριθμό πόσα χρόνια φοιτητές και άρχοντες διαβουλέυονται για ένα θέμα το οποίο ΗΔΗ έρπεπε να είχε επιλυθεί. Το στεγαστικό της σχολής τους...Ένα χρονίζων θέμα, τήν ίδια στιγμή όπου κάποιοι ¨μεγαλόσχημοι¨ βαυκαλίζοντε για την πόλη των καλλιτεχνών, των ζωγράφων , των γλυπτών, των πεζογράφων . Τήν ώρα όπου δημόσια κτήρια και εκτάσεις μένουν ανεκμετάλευτα οι φοιτητές μας βγαίνουν για πολλοστή φορά διαμαρτυρόμενοι στην.... πλατεία. Τήν ώρα όπου κάποιοι μεγαλόσχημοι δήθεν νοιάζονται για τον πολιτισμό για τις τέχνες τα γράμματα και τα εικαστικά , έχουν κλειστά τα κτήρια και τα μουσεία τους τρώγοντας ( θα το πω ευγενικά ) τα "πασατέμπο" τους και κοιτάνε τους φοιτητές να ζητάν επι χρόνια στέγαση . Στέγαση όχι πάλι σε Λύκεια ή σε εγκαταλελειμένα δημοτικά σχολεία..Έλεος και μήν μου πείτε για εκείνο στο Μεσονήσι ούτε για καφενείο ...
    .
    Λοιπόν κύριοι Καλλικράτηδες επειδή πολλά κούφια λόγια περι κτηρίου ¨Ολγας ή Τράπεζας της Ελλάδος" ακούμε παρέα με τους φοιτητές βρείτε άμεσα χώρο στην σχολή καλών τεχνών να στεγαστεί τάχυστα . Στήν ανάγκη ανοίξτε τις κλειστές πύλες μουσείων και δημοσίων κτηρίων και στεγάστε τους προσωρινά εκεί μέσα . Διαφορετικά το ¨σύνδρομο του ακρωτηρισμού των τρένων¨ θα επακολουθήσει και στην σχολή αυτή που τόσο ανάγκη την έχουν οι φοιτητές και η τοπική μας κοινωνία.
    Αφήστε τις ενασχολήσεις με τα ασήμαντα και ασχοληθείτε επιτέλους με τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ όπως είναι και η στέγαση των φοιτητών μας. Ακρετές υποσχέσεις ΄ταίσατε τους άστεγους μας καλλιτέχνες φοιτητές. Εν ανάγκη επιτάξτε κάτι δημόσια κτήρια , πολιτιστικά κέντρα και μουσεία όπου εκεί μέσα κάποιοι έχουν τον χώρο αυτό μόνο για να φλυαρούν η για να παίζουν ..."μουσική δωματίου ή ...φλογέρας".Τώρα πρίν είναι αργά..
    Στέγαση Τώρα ! όχι άυριο!!! ...Σήμερα!!!!
    Πρίν και άλλο ένα "τρένο ξανασφυρίξει αναχώρηση" (χωρίς επιστροφή) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κίνηση αυτή είναι πολύ καλή, ωστόσο ίσως θα έπρεπε να κάνουμε και άλλου τύπου κινητοποιήσεις, όπως να έρθουμε σε επαφή με τους υπεύθυνους και να προσπαθήσουμε να βγάλουμε μία άκρη. Ίσως να θεωρηθούμε γραφικοί στα μάτια των πολιτών της Φλώρινας. Μπορεί όμως να είναι και ένας καλός τρόπος να μάθουν το πρόβλημα στέγασης το οποίο αντιμετωπίζουμε τόσα χρόνια τώρα. Αλλά οι ίδιοι οι Φλωρινιώτες δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν. Απλά θα τους γνωστοποιήσουμε το θέμα. Καλές οι κινητοποιήσεις λοιπόν, αλλά πρέπει να πάμε και πιο βαθιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η σχολη καλων τεχνων ειναι κομματι της κουλτουρας της πολης κ χρεος ολων ειναι να αφουγκραστουν τα προβληματα της κ να δωσουνε αμμεση λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ματαιότητα του καθημερινου
    δηθεν τρεφεσαι,φαινεσαι,ζεις...
    Κι ομως παίρνεις το πράμα αψήφιστα
    νομιζεις ίσως πως διαμαρτύρεσαι
    ωστόσο ο καιρός δεν είναι το ίδιο λυμφατικός
    δεν είναι σα να λες υπομόνεψε
    ή στα όπλα δεν έχει ελπίδα.
    Ξέπλυνε,τίναξε όταν γκρεμίζεις
    να θυμάσαι το σχέδιο όταν αποφασίζεις,να βλέπεις το πρόσωπο
    καλό ζύγισμα σε τόλμη και λήθη
    όλα δεν αρχίζουν τώρα ωστόσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακινητούμε τις κινήσεις μας
    κι είμαστε παλμοί μοναχοί.
    Μήπως πρέπει να κουρδίσουμε την πόλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μοιάζει η πορεία ευθύγραμμη μα δεν είναι' συχνά λοξοδρομεί και ανατρέπει. Ας πούμε, ελάχιστη κυριότητα ανήκει στ' όνομά μου. Η πλήρης κυριότητα, ανήκει στους νεκρούς, που εμπνεύσανε τα ποιήματά μου.
    Μάρκος Μέσκος στον ενοικό και πληθυντικό ψίθυρο. Εκδόσεις Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νικήτας Ζωτεχνίτης14 Απριλίου 2011 στις 7:41 μ.μ.

    ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΛΕ
    Στην κορυφή της χιονισμένης πλαγιάς
    εγώ και μιά μάγισσα
    ανακατεύουμε βοτάνια
    απ΄τους γκρεμούς
    κοιτάζοντας το απέραντο μπλε
    του Yves Klein

    Δάφνη Νικήτα-Ποιήματα από τις εκδόσεις POEMA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι ειλικρινής με τις σκέψεις σου? Είσαι ειλικρινής με τις πράξεις σου? Είσαι ειλικρινείς με τη ζωή σου? Είσαι ειλικρινής με την ΤΕΧΝΗ σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΤΕΧΝΗ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ,ΟΡΙΖΕΙ!!
    ΣΤΕΡΙΚΑΣ ΚΟΥΛΗΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H TEXNH ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.
    ΣΤΕΡΙΚΑΣ ΚΟΥΛΗΣ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΕ... ΨΕΥΤΕΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aς μην εθελοτυφλούμε... ας ψάξουμε για τον χαμένο σεβασμό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. φιλοκαλοτεχνίτης14 Απριλίου 2011 στις 9:08 μ.μ.

    φυγή προς τα μπρος.....με τόλμη, σχέδιο..και ανάσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στιμογμενος Νικος14 Απριλίου 2011 στις 10:23 μ.μ.

    Η οραση θα αρχιση ξανα! Τα ματια της πολησ ειναι οι καλλιτεχνες της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν τονε χτίζουμε το λόγο μας. Εκείνος μας χτίζει. Τα ακούς Μπεσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φυτό της καλών τεχνών14 Απριλίου 2011 στις 11:43 μ.μ.

    Ο ιχνηλάτης χάνεται πάντα πρώτος!αλλά οι ιχνηλάτες της καλών τεχνών Φλώρινας το τωρινό προεδρείο των φοιτητών δεν θα χαθούν εύκολα απέφυγαν τους μπα-μπεσσικούς δρόμους.Στέγη αστέγων φοιτητών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πνιγμένος στο Σακουλέβα15 Απριλίου 2011 στις 8:21 π.μ.

    Στήνουμε ενέδρα στον εαυτό μας ανεπήδεκτοιτης προεδρευούσας κοζάνης.Χάνεται η θηριώτητα μας.Πνιγομαστε με διαφορά ανάσας όλοι μαζί!Χασομεράτε συνέχεια ,καίγονται οι λέξεις του
    Βοσκόπουλου, του Αριστειδου με χαρτονομίσματα της ξεφτίλας ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αλλος ενας πνιγμενος15 Απριλίου 2011 στις 8:37 π.μ.

    Σε πιο σημείο του σακουλεβα πνίγηκες εσύ;Εγώ έχω χάσει τα ίχνη μου εδώ και 4 χρόνια πνιγμένος στο κατουρομάνι της μπεσσικής καλών τεχνών!Νομίζω οτι και εγώ κάπου στο σακουλέβα θα έχω ξεβραστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρέπει εμείς οι Φλωρινιώτες να ντρεπόμαστε γι΄αυτά που γίνονται με την σχολή καλών τεχνών γιατι αντί να τους βοηθήσουμε να βρούν στέγαση τους απομακρύνουμε με τη στάση μας...Είναι απάνθρωπο και μόνο που το σκέφτομαι γιατι υποτίθεται πώς είμαστε " Πόλη των καλλιτεχνών " που θα έπρεπε γι' αυτά τα πράγματα να είμαστε πρωτοπόροι και να διαφημίζουμε την πόλη μας για τα κάλλη της και να μην είναι με βάση τα συμφέροντα και με τις πεποιθήσεις ορισμένων να επωφελούνται απο αυτό το πράγμα...!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΧΑΜΟΣΠΙΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ. ΤΙ ΝΑ ΤΑΚΑΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ?
    ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΜΑΡΡΕΑ Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί αυτό το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο γίνεται αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ δύο πόλεων. Επιτέλους ας επικρατήσει η λογική. Σαφώς η Φλώρινα πλεονεκτεί σε Σχολές έναντι της Κοζάνης. Ας έχει λοιπόν τον πρώτο λόγο. Ας εκλείψουν τα μικροσυμφέροντα ή μεγαλοσυμφέροντα και ας επικρατήσει η ανάγκη για πνευματική τροφή. Επιτέλους μη μας τροφοδοτεί η μιζέρια. Μας ευτελίζει σαν λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Τέχνη αναζητά μόνιμη στέγη. Προς το παρόν συστεγάζεται με την αδιαφορία και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΧΩΡΟς ΣΑς ΜΑΡΑΝΕ ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ...
    ΚΑΘΗΣΤΕ ΜΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑς ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ΄΄ΚΙΤΡΙΝΕς ΚΟΥΚΙΔΕς''

    ΑπάντησηΔιαγραφή