Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

"Οι τρεις λεύκες"


Του Χρίστου Αλεμπάκη

Ξεπούλημα ΔΕΗ: Όλοι χαμένοι- Μόνος κερδισμένος ο Καρυπίδης! Τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως πέτυχε το απόλυτο μηδέν!

Πανηγυρική δήλωση ή δήλωση για τα... πανηγύρια;  
"Δουλέψαμε και κερδίσαμε προς όφελος της περιοχής και των εργαζομένων στη ΔΕΗ",  δήλωσε μετά την ψήφιση του Νόμου που ξεπουλά τη ΔΕΗ και οδηγεί σε περιπέτειες την περιοχή μας ο κ. Καρυπίδης.
Για το πώς "δούλεψαν"  το  ξέρει ο ίδιος  κι οι συνεργάτες του. Το τι

Αριστεία: «Ρετσινιά» ή παλληκαριά;*

Αρχιμ. Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης,
Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Είναι κοινός τόπος η διαπίστωση ότι η Παιδεία μας νοσεί και προς θεραπεία υφίσταται τακτικά αλλαγές, κατά τη βούληση του εκάστοτε υπουργού, ο οποίος φιλοδοξεί να θέσει τη σφραγίδα του.

Βρέθηκε σώος!

Η περιπέτεια του κου Δημητρίου Γκερσάνη έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κος Γκερσάνης, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, ο 54χρονος χάθηκε την 30/04/2018, από το σπίτι του στο Ξινό Νερό Φλώρινας.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, μετά από αίτημα των

O παπάς μας

Στον τοίχο ενός γραφείου πρόσεξα ένα έντυπο-αφιέρωμα στον παπά χωρίς να υπογράφει ο δημιουργός του.
Ανώνυμο.
Με προβλημάτισε και με καλή πρόθεση το παραδίδω και στη δική σας κρίση.

Διήγημα: «Η εγκατάλειψη»

Του Τάσου Βακφάρη*
Τώρα στέκει εκεί άδειο και έρμαιο του χρόνου, χτυπημένο, γκρεμισμένο και χιλιοβασανισμένο. Μετρά τα βράδια που πέρασαν και αγκάλιαζε με θαλπωρή τους ανθρώπους της ζωής του. Aυτούς που γέλασαν, που πόνεσαν και έκλαψαν ανάμεσα στα ντουβάρια εκείνα.

"Η Κοκκινοσκουφίτσα & Ο Καλός Λύκος" στη Φλώρινα

Πιστό στο ραντεβού του το Μικρό Θέατρο Λάρισας έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι  παραστάσεις Τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά , Οι Μύθοι του Αισώπου, Η Πεντάμορφη & το Τερας & Ο Λυκος & τα 3 γουρουνάκια σε όλη την Ελλάδα,συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του, καθώς παρουσιάζει για 8η χρονιά στην πόλη μας το πασίγνωστο παραμύθι του διάσημου συγγραφέα  Charles Perrault Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ όπου γράφτηκε για

Ο Πέτρος Θεοτοκάτος στο “Bridge Music Bar”

Πέτρος Θεοτοκάτος – 20 Χρόνια, Πάντα Γιορτή!
Ο Πέτρος Θεοτοκάτος, συμπληρώνοντας 20 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία και πραγματοποιώντας συνεχώς σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα, συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα..

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Ανδρών – Γυναικών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας Ανδρών – Γυναικών 2018 σας προσκαλούν στους Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας


Πρόγραμμα Αγώνων

Εικαστική πορεία προς τις Πρέσπες 2018

Οι εγκύκλιοι για τον προγραμματισμό εξετάσεων στα Γυμνάσια και Λύκεια

Εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι εγκύκλιοι  για τον προγραμματισμό  εξετάσεων στα Γυμνάσια και Λύκεια

Εγγραφές και επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Φλώρινας

Οι εγγραφές και επανεγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του ΝΠΔΔ για τη σχολική χρονιά 2018-2019 θα γίνονται καθημερινά, από 10 Μαΐου2018, έως και 30 Μαΐου 2018, κατά τις ώρες

Ανακοίνωση κατάρτισης ονομαστικών καταλόγων Μητρώου Αρρένων έτους 2017

Ο Δήμαρχος Φλώρινας σύμφωνα με το Ν.2119/93 που αφορά στην κατάρτιση του ετήσιου Μητρώου Αρρένων καλεί τους γονείς των Αρρένων τέκνων που γεννήθηκαν κατά το έτος δύο χιλιάδες δέκα επτά (2017), να προσέλθουν στο Δήμο Φλώρινας που στεγάζεται επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 97, Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης & Ληξιαρχείου, στο ισόγειο,

Ευχαριστήριο του Νηπιαγωγείου Αρμενοχωρίου

Ένα όνειρο πολλών χρόνων επιτέλους   έγινε πραγματικότητα! Το Νηπιαγωγείο Αρμενοχωρίου απέκτησε αμμοδόχο, όπου τα παιδιά θα μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά τόσο κατά την ώρα του διαλείμματος  όσο και στις οργανωμένες δραστηριότητες.