Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Ο Γ.Λιάνης για την τοποθέτηση Θ.Σουμπάση

Ολίγες σκέψεις περί  «συστημάτων»
Η πολιτική είναι μια σειρά εκπλήξεων. Σε γαλήνιους καιρούς με νηφάλιες εξελίξεις η τοποθέτηση του Θόδωρου Σουμπάση σαν πρόεδρου της ΔΕΘ θα ήταν ένα εξαιρετικό γεγονός. Όχι για τον ίδιο που ούτως ή άλλως είναι αλλά και για τη Φλώρινα. Αυτή η τοποθέτηση δεν παύει να είναι ένα καλό γεγονός για τη Φλώρινα αλλά η

Σκέψεις για τις ιδιαιτερότητες

Ανακαλύφθηκε προϊστορικός οικισμός στη Μεγάλη Πρέσπα


Μετά από τρία χρόνια ανασκαφών, μια κοινή αλβανο-ελληνική αρχαιολογική αποστολή ανακάλυψε έναν προϊστορικό νεκροταφείο εποχής του Χαλκού,  στο μικρό νησί της Μεγάλης Πρέσπας Μαλ Γκραντ (Μικρή Πόλη).

Βουτιά πωλήσεων έως 60% στα μαγαζιά της Φλώρινας


Σε κατακόρυφη πτώση βρίσκονται οι πωλήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων ένα δεκαπενθήμερο πριν από τη λήξη των θερινών εκπτώσεων. Οι ελπίδες για αύξηση των πωλήσεων και τόνωση της ρευστότητας στην αγορά δεν επαληθεύτηκαν και ήδη οι έμποροι βλέπουν τις πωλήσεις τους να έχουν μειωθεί κατά μέσο όρο 25% σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

Έκτακτα μέτρα τροχαίας


Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα τα έκτακτα μέτρα επιτήρησης του εθνικού και επαρχιακού δικτύου και της Δυτικής Μακεδονίας από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας  για την ασφαλή έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου και των αδειούχων του Αυγούστου.

Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Δυτική Μακεδονία


Στο πρωτοφανές ποσοστό του 24,9% εκτοξεύτηκε η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ της ελληνικής στατιστικής αρχής! Είναι χαρακτηριστικό πως πριν ένα χρόνο, τον Μάιο του 2010, το ποσοστό ήταν στο 13,3, δηλαδή είχαμε αύξηση 11,6% σε 12 μήνες!!

KKE: Να μη συγχωνευτεί το Γυμνάσιο Βαρικού


Την ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση του Γυμνασίου Βαρικού Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας αφορά η Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, και την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, Σοφία Καλαντίδου και Σπύρος Χαλβατζής. Στην Ερώτηση αναφέρεται: