Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Νέα εγκύκλιος Ραγκούση βάζει «Φρένο» σε ΟΛΕΣ τις προσλήψεις




«Φρένο» σε όλες τις προσλήψεις επιτυχόντων από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, έβαλε με νέα εγκύκλιο που έστειλε την Παρασκευή σε όλους τους φορείς και στα υπουργεία,  ο  υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Όλοι οι φορείς του Δημοσίου καλούνται τώρα να «παγώσουν» τους διορισμούς και τις προσλήψεις, είτε πρόκειται για σύμβαση αορίστου χρόνου είτε για πρόσληψη μονίμων, μέχρι να εκδοθούν οι κοινές αποφάσεις των κ.κ. Ραγκούση και Παπακωνσταντίνου, για τον καθορισµό των θέσεων που θα εγκριθούν τελικώς ανά φορέα και υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος ορίζει πως οι φορείς οφείλουν «να µην προβούν στην έκδοση και δηµοσίευση αποφάσεων διορισµού/πρόσληψης προσωπικού (διοριστέων σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΆΣΕΠ µε οριστικά αποτελέσµατα) καθώς επίσης και οποιασδήποτε άλλης απόφασης διορισµού προσωπικού (µονίµου και αορίστου χρόνου) βάσει ειδικών διατάξεων, πριν εκδοθούν οι αποφάσεις του υπουργού εσωτερικών και του υπουργού οικονοµικών».

Σημειώνεται ότι η αναλογία ένας προς πέντε αφορά και στους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και το Λιμενικό Σώμα.

Επιστημονική Εκδήλωση του Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας



Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διαδασκόντων του 4/Θ Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων:

  1. Τσούκας Ευάγγελος, Νευρολόγος: «Επιληψία και άλλες Νευρολογικές Διαταραχές»
  2. Μουρτζούκου Σοφία, Ψυχολόγος ειδικευόμενη στην Ειδική Αγωγή: «Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές» 
  3. Τσουμπάρη Ιωάννα, Σχ. Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής: «Σύνδρομο Asperger - Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της Γενικής Αγωγής»

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 4/Θ Ειδικού Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας (δίπλα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας) Κοντοπούλου 12, Φλώρινα, την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ.. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ Δάσκαλοι και Καθηγητές,αύριο Τρίτη και την ερχόμενη Τετάρτη



Θα απέχουν από την εργασία τους αύριο Τρίτη και την ερχόμενη Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις στις αποδοχές τους και τις συγχωνεύσεις σχολείων. 

Κλειστά σήμερα τα cafe σε Φλώρινα και Αμύνταιο


Κλειστά σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής σε Φλώρινα και Αμύνταιο, λόγω της διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών τους για το μέτρο της εφαρμογής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ



Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011, στις  19:00  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης :

Ημερίδα στη Δροσοπηγή για τις Ορεινές περιοχές



ΗΜΕΡΙΔΑ
Το ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης 
σε συνεργασία με το Σύλλογο "Δροσογαία"
& τη Δ/νση Πρωτ. Εκπ/σης Ν.Φλώρινας 
διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:
Ορεινές περιοχές – Προοπτική και οικοανάπτυξη

Παρασκευή 25-2-2011
στις 5:30 μ.μ.
στη Δροσοπηγή 


Oμαδική έκθεση από τη Φωτογραφική Ομάδα «Ροές»




Η Φωτογραφική Ομάδα «Ροές» και η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας στα πλαίσια του «Φωτογραφικού Χειμώνα 2010-11» διοργανώνουν ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Χώρος-Χρόνος-Άνθρωπος».
Διάρκεια έκθεσης: 21 Φεβρουαρίου – 7 Μαρτίου 2011
Εγκαίνια: Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, 8.00 μ.μ.
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 10:00 - 23:00

Συμμετέχουν: Γιώργος Σαρνατζίδης, Κώστας Παπαϊωάννου, Κώστας Τικόπουλος, Μιράντα Κοσμίδου, Ζωή Χήτου, Αθηνά Γαρδάνη, Βασίλης Χρυσοχοΐδης, Λάζαρος Δούμτσης, Παντελής Μπέλλης, Ιορντάνκα Τένοβα

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθούν παρουσίαση της ομάδας και συνέντευξη τύπου.


Ημερίδα στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών



Ενημερωτική ημερίδα για την πρακτική άσκηση του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών, θα διεξαχθεί σήμερα (Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011) ώρα 11.00 στην αίθουσα ΝΚ1 του κτηρίου της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.