Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Κόντρα Δακή-Αλτίνη με φόντο τον Α.Λεούδη



Ο "Βίος και η Πολιτεία" του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη, απασχόλησε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο. Θέλοντας να υπογραμμίσουμε ότι πρώτιστο καθήκον των δημοσίων  προσώπων θα πρέπει να είναι η προστασία της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και ΟΧΙ η ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας για την αποκάλυψη ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, παραθέτουμε μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από τη χθεσινή συνεδρίαση, ώστε ο κάθε αναγνώστης αβίαστα να δει και να κρίνει.


πηγή: kozanimedia

Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό



Η ημερομηνία 2 Απριλίου, έχει καθιερωθεί διεθνώς ως «Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό». Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και άρχισε να ισχύει από το 2008. Σκοπός της είναι η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει  να γίνουν για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο αυτισμός αποτελεί μια σύνθετη και διάχυτη νευροαναπτυξιακή διαταραχή που

Αφιέρωμα στον Αλ.Παπαδιαμάντη από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αμυνταίου


Βιβιλοπαρουσίαση από την "Αναγέννηση" Αμμοχωρίου

Επιμορφωτικά σεμινάρια για Α.μεΑ.


Τι προτείνουμε για το τρένο



Μια σημαντική σύσκεψη έγινε το Σάββατο 26 Μαρτίου, οργανωμένη από το Εργατικό κέντρο και το εμπορικό επιμελητήριο. Τέτοιες συσκέψεις, όταν γίνονται με επαρκή προετοιμασία μπορούν να προωθήσουν συναινετικούς δρόμους για την επίλυση προβλημάτων και τελικά τη δημιουργία σχεδίου για την πορεία της περιοχής στην περίοδο της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο, με δεδομένη την παρουσία του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήταν η

Συνεδριάζει σήμερα ΕΚΤΑΚΤΩΣ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα, Σάββατο 2 Απριλίου, στις 7μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Εκδήλωση για τις καταργήσεις σχολικών μονάδων



Το Μαθητικό Τμήμα της ΟΝΝΕΔ (Μ.Α.ΚΙ) πραγματοποιεί, τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 6 μ.μ. στη Φλώρινα, στην αίθουσα ΑΙΘΟΥΣΑ  Ε.Β.Ε. (Μεγαρόβου 19 , 2ος όροφος) εκδήλωση με θέμα:
                               
«Οι καταργήσεις σχολικών μονάδων και οι συνέπειες τους στις τοπικές κοινωνίες»


Ανυποχώρητα τα ΕΛ.ΤΑ. για το κατάστημα Βεύης

Αυτή είναι η αρνητική απαντητική επιστολή από τα ΕΛ.ΤΑ. προς το Σύλλογο Περιβάλλοντος Πολιτισμού & Ποιότητας Ζωής –Πληττομένων Βεύης:

"Απαντώντας στην 08/04-03-2011 επιστολή σας, σας πληροφορούμε τα εξής: