Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Όταν ο δάσκαλος κρατούσε βέργα

Μικροί αγράμματοι Τσιγγάνοι διασκεδάζουν τους Γάλλους στρατιώτες

Γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης
Κάποτε στα σχολεία δεν υπήρχε σχολική βία, με την σημερινή έννοια. Βέβαια οι μαθητές τσακώνονταν μεταξύ τους, γρονθοκοπούσαν ο ένας τον άλλον, αλλά όλα τελείωναν με την παρουσία του δασκάλου.  Οι μαθητές τιμωρούνταν με κάθε τρόπο, καθώς ο δάσκαλος αποφάσιζε την τιμωρία

Τα Φυσικά Μεγέθη

Ο άνθρωπος παρατηρεί τα φυσικά φαινόμενα και δημιουργεί θεωρίες με τις οποίες τα κατανοεί σε αφηρημένο επίπεδο. Για παράδειγμα, η παρατήρηση της επιταχυνόμενης πτώσης αντικειμένων οδηγεί στην υπόθεση της βαρύτητας, η οποία

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος στην Παιδαγωγική Σχολή

Το ΠΜΣ «Δημιουργική γραφή και το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο «Βιβλιολογείον Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας τιμά έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους έλληνες συγγραφείς παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, για τα 20 χρόνια της συγγραφικής του δημιουργίας και τον υποδέχεται στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 
Η τιμητική λογοτεχνική εκδήλωση θα

Όταν ο Αριστοτέλης συνάντησε τον Αριστοφάνη...

Τα Παιδικά Δημιουργικά Εργαστήρια του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στη γιορτή λήξης των τμημάτων τους αποτίοντας φόρο τιμής στον αρχαίο Έλληνα Αθηναίο σατιρικό ποιητή Αριστοφάνη.

Ανοιχτό Σεμινάριο αφρικάνικων κρουστών - Όλα είναι ρυθμός

Το Ωδείο Φλώρινας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ζήσει την μαγεία του κόσμου των αφρικάνικων κρουστών.
Ένα διαδραστικό βιωματικό σεμινάριο, το οποίο προκάλεσε αθρόα συμμετοχή κόσμου όπου πραγματοποιήθηκε. 
Τραγουδώντας μαθαίνουμε αφρικάνικους ρυθμούς, γνωρίζουμε την πολυρυθμία τους, το νόημά τους και τη σχέση τους με τον υπόλοιπο κόσμο.
Μαθαίνουμε παίζοντας, χωρίς να είναι

Ο coach Αλεξανδρής προσκεκλημένος της Ακαδημίας SHOOTERS

Το Σάββατο 23 Μαιου 11:00 η Ακαδημία μπάσκετ SHOOTERS θα έχει την χαρά και την τιμή να υποδεχτεί μια σπουδαία φυσιογνωμία του Ελληνικού μπάσκετ.
Πρόκειται για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή,τον μοναδικό Έλληνα προπονητή με δυο ευρωπαικά κύπελλα  στη συλλογή του και αξιοζήλευτη καριέρα στο Ελληνικό μπάσκετ σε κορυφαίες ομάδες οπως ΠΑΟΚ,ΑΡΗΣ,ΑΕΚ και άλλες πολλές.

3η αγωνιστική 8ου τουρνουά ποδοσφαίρου αστυνομικών

Συνάντηση υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Με τον υφυπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Κουίκ στην περιοχή.
“Καλωσορίζω ένα φίλο που νοιάζεται για μας και βοηθάει σημαντικά το έργο μας, αναγνωρίζοντας τον ενεργειακό ρόλο της περιοχής” τόνισε ο Θ. Καρυπίδης, υποδεχόμενος τον υπουργό. 
Ο περιφερειάρχης έθεσε όλα τα σημαντικά

15η Χορωδιακή Συνάντηση του "Αμύντα"

Ο Ε.Σ. «ΑΜΥΝΤΑΣ» και το Διοικητικό Συμβούλιο σας  προσκαλούν στην 15η Χορωδιακή Συνάντηση του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου  2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου. 
Οι χορωδίες που θα συμμετέχουν είναι:

Απάντηση στην ανακοίνωση του Βουλευτή Πέλλας κ. Σηφάκη

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σηφάκης σχετικά με τη διαχείριση των νερών της λίμνης Βεγορίτιδας, μετά τη διαπεριφερειακή σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία των Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Δημάρχων των δήμων που εφάπτονται της λίμνης.

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τη Λίμνη Βεγορίτιδα

Προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και ΔιοικητικήςΑνασυγκρότησης

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων και των φορέων τους στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Βεγορίτιδας, που ανήκει διοικητικά

Η αλήθεια για την φορολόγηση των αγροτών απέναντι στα ψέματα των μνημονιακών κομμάτων

Το προηγούμενο διάστημα, η συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έστησε σχέδιο φορολογικής εξόντωσης του αγροτικού τομέα, αφού o Νόμος 4172/2013 περιελάμβανε την φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με 13% από το πρώτο κιόλας ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας επιπρόσθετα προκαταβολή φόρου 55%  και φορολόγηση με 13% την διαφορά μεταξύ τεκμαρτού και πραγματικού εισοδήματος.  

Σύλληψη 35χρονου στο Αμύνταιο γιατί διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα 11 μη νόμιμων μεταναστών

Την Τετάρτη (20-05-2015) το βράδυ στο Αμύνταιο Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, συνέλαβαν 35χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Συρίας για

Ποια η θέση της περιφερειακής αρχής για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων;

Κύριε Πρόεδρε. 
Το τεράστιας σημασίας θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων ήρθε πάλι πρόσφατα στην επικαιρότητα με αφορμή την τραγική κατάσταση που βιώνουν κάτοικοι της Πελοποννήσου. Η κατάσταση αυτή χρησιμοποιείται ήδη ως άλλοθι για να επισπευσθεί η