Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Για 5η συνεχή μέρα καίγεται η Πρέσπα (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ- Φωτορεπορτάζ)

Για 5η συνεχή μέρα μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση στη θέση Μουτσιάρα του Αγ.Γερμανού Πρεσπών, μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή με υψόμετρο 2090 μέτρα. Παρά τη χθεσινή παρέμβαση τριών πυροσβεστικών αεροπλάνων η φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα σήμερα να 

Αποκαλυπτήρια Live!- Μην το χάσετε!

Στο «κόκκινο» η ρύπανση (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Αυξημένα είναι και σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, τα επίπεδα ρύπανσης, στο ενεργειακό λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις μετρήσεις Ποιότητας της Ατμόσφαιρας του Κέντρου Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Έφταιξαν οι φίλοι του...!!

Μετά από 23 χρόνια βουλευτικής θητείας ο Γ. Λιάνης κατάλαβε τι έφταιξε και η Φλώρινα δε συνδέεται με την Εγνατία.... και το "αποκάλυψε" κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνέντευξής του. Έφταιξαν λοιπόν

Η Γενοκτονία των Ζαρκαδιών


Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, ομάδα ''νηστικών, γενναίων και ευαίσθητων'' κυνηγών, σκότωσε επτά (7)!!! ζαρκάδια, στο ύψωμα Μπούτσι Κρυσταλλοπηγής του δήμου Πρεσπών. Δεν είναι βέβαια τα πρώτα θύματα αυτής της κυνηγητικής περιόδου, και μακάρι να 'ναι τα

Σύσκεψη φορέων για το τέλος ακινήτων


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή του για μια σειρά παράνομων και αντισυνταγματικών εισπρακτικών μέτρων. Η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, ως μέσου άσκησης ψυχολογικής βίας και εκβίασης του πολίτη προκειμένου να επιτευχθεί ο εξαναγκασμός του να καταβάλει το «Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών», δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Διερευνώντας...


Αν.Σμυρνιός
Δώδεκα καλλιτέχνες, δώδεκα αποσπάσματα  διαφορετικών προβληματισμών, δώδεκα απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, εκθέτουν για πρώτη φορά μετά την απόκτηση του πτυχίου τους, στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5».

Παπακωνσταντίνου: Σε "πακέτο" θα πουληθούν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ


Την πρόθεση πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε «πακέτο» σε μία λογική μικρής ΔΕΗ και όχι έναν έναν, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην "Ημερησία" ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Κι αυτό προκειμένου όπως ανέφερε να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη για την επιχείρηση και το Δημόσιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί και ο στόχος είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς αγώνες τζούντο στο Αμύνταιο


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διεθνείς αγώνες τζούντο που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, 19 και 20 Νοεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο Αμυνταίου.

Ο Δ.Καζάκης στη Φλώρινα


Η Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης και η Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας συνδιοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου εκδήλωση με θέμα: «Ευρώ ή Εθνικό Νόμισμα;» (οικονομική κατάσταση, Ε.Ε., προοπτικές). 

Χωρίς άδειες το 85% των κτηνοτροφικών μονάδων στη Δυτ. Μακεδονία


Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία στην περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφέρεται ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλης Χαρούμενος, σε επιστολή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας ότι μεγάλη μερίδα κτηνοτρόφων αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, καθώς και ότι το 85% των κτηνοτροφικών μονάδων της περιφέρειάς μας λειτουργούν χωρίς άδεια.