Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σύλληψη για απείθεια, αντίσταση, παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων



Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (11-9-2011), στην επαρχιακή οδό Αμυνταίου - Ξινού Νερού Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου Φλώρινας, συνελήφθηκαν δύο ημεδαποί 33 και 32 ετών, για απείθεια, αντίσταση, παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Μήλο της έριδος το Φεστιβάλ Βεγορίτιδας


Η επικοινωνιακή διαχείριση και προβολή του 1ου Φεστιβάλ Βεγορίτιδας φαίνεται ότι υπήρξε σημείο τριβής μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδη και του Ανεξάρτητου βουλευτή Γ.Λιάνη. Εμφανής ήταν η προσπάθεια το τελευταίο χρονικό διάστημα από πλευράς Γ.Λιάνη, ώστε να φανεί ο ίδιος (και τα «Πρέσπεια») ως οι βασικοί οργανωτές του Φεστιβάλ Βεγορίτιδας. 

Τώρα το έμαθε ο Δήμαρχος??


Δύο μήνες μετά την επιλογή του Θ.Σουμπάση ως Προέδρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (15  Ιουλίου), ο Δήμαρχος Φλώρινας Ι.Βοσκόπουλος αποφάσισε να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του!!!

Μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου σε Φλώρινα και Αμύνταιο

Το Υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στην ηλεκτρονική του σελίδα τα στοιχεία έξι χιλιάδων νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 . Η Florine@ σήμερα παρουσιάζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Φλώρινα και Αμύνταιο.

Όταν το παιδί αρνείται να πάει στο σχολείο


Πολλά από τα παιδιά που πάνε πρώτη φορά σχολείο, μπορεί να αρνηθούν να πάνε σχολείο. Η άρνηση αυτή είναι τόσο έντονη που φέρνει σε απελπισία γονείς και δασκάλους, γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Απεργίες από σήμερα σε εφορίες, τελωνεία και ταξί


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν την Τετάρτη οι Ομοσπονδίες τους.
Την Τρίτη αναμένεται νέα συνεδρίαση, προκειμένου να καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Μείωση εγγραφών και διδάκτρων στο Ωδείο Φλώρινας


Σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, το Δ.Σ. του Ωδείου Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της έναρξης της νέας χρονιάς και λαμβάνοντας υπόψη και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, αποφάσισε:

Aπό ΣΗΜΕΡΑ οι εγγραφές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), των κατόχων απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄) που εισήχθησαν στα ΤΕΙ, και των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 θα γίνουν από σήμερα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2011.

4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε


Αξιόλογη εμφάνιση έκαναν οι αθλητές του ΑΣ Παγκράτιον στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καράτε που έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο των Μελισσίων Αττικής χθες Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Εγκύκλιος του Θεόκλητου για την έναρξη της σχολικής περιόδου


Ἀγαπητά μου παιδιά,
Πρώτη ἡμέρα τῆς νέας σχολικῆς χρονιᾶς ἡ σημερινή καί ὅπως τό θέλει ὁ Θεός καί ὁ ὀρθόδοξος λαός τῆς πατρίδος μας, τελέσαμε τόν ἁγιασμό γιά νά ἁγιασθεῖτε ἀπό τή Χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, νά λάβετε φώτιση καί δύναμη στόν πράγματι ἐπίπονο ἀγώνα τῆς μάθησης.

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο


Σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ. συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέματα: