Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πλαστογραφίες και υπεξαίρεση στην Εργατική Εστία Φλώρινας



Σε κοινή Συνέντευξη Τύπου προχώρησαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Στέφανος Μπίρος και ο Πρόεδρος των Επαγγελματο-βιοτεχνών Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, για να εξηγήσουν τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες βδομάδες και οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο του

Η Τέχνη της ''ατιμωρησίας'' στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας



Με αφορμή τις αποκαλύψεις του vetonews.gr για τον πακτωλό χρημάτων του προγράμματος τεχνικής στήριξης του ΠΕΠ, που διακινήθηκε σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Κίρκος, είχε διατάξει ΕΔΕ της οποίας τα συμπεράσματα ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου το Ιούλιο του 2010.

Σε νομικές περιπέτειες η Βεύη



Σε νέες περιπέτειες μπαίνει, σύμφωνα με όλες στις ενδείξεις, η υπόθεση επιλογής αναδόχου για την παραχώρηση εκμετάλλευσης του λιγνιτικού κοιτάσματος της Βεύης, πριν ακόμα καταρτιστεί η short list των 5 επικρατέστερων επιχειρηματικών σχημάτων που θα διεκδικήσουν την εκμίσθωση του λιγνιτορυχείου.

Έρευνα για το θάνατο της 32χρονης εγκύου


Έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της 32χρονη έγκυος από τη Φλώρινα έχουν ξεκινήσει οι αρµόδιες αρχές. Η άτυχη γυναίκα, 34 εβδοµάδων έγκυος στο τρίτο της παιδί, µεταφέρθηκε από τον σύζυγό της το βράδυ της Μεγάλης παρασκευής στο "Μποδοσάκειο" Νοσοκοµείο Πτολεμαΐδας µε αιµορραγία και σπασµούς. Ωστόσο, το νοσοκοµείο δεν εφηµέρευε, οπότε

Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου



Σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 2 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Αμυνταίου με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Εφ. "ΗΧΩ"


Τη "Ζωοδόχο Πηγή" γιορτάζει η Σκοπιά Φλώρινας




Στη Σκοπιά Φλώρινας με αφορμή την αυριανή γιορτή της "Ζωοδόχου Πηγής", διοργανώνεται λαϊκό πανηγύρι.

Ανεβαίνει η στάθμη της Βεγορίτιδας



Δέκα πόντους την εβδομάδα ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα η στάθμη της λίμνης Βεγορίτιδας, που απλώνεται στους νομούς Πέλλας και Φλώρινας, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνουν και καταγράφουν οι υπεύθυνοι του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Άγρα. Συνολικά, η στάθμη

Οι αρκούδες παρακολουθούνται από τον "ΑΡΚΤΟΥΡΟ"



Συνεχίζονται οι προσπάθειες σύλληψης αρκούδων από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για τη ραδιοπαρακολούθησή τους, στο πλαίσιο της μελέτης των προτύπων κίνησης και συμπεριφοράς αρκούδων κατά μήκος του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή.

Ο Κ.Σκανδαλίδης στο Περιφερειακό Συμβούλιο



Στην Κοζάνη θα βρίσκεται την Παρασκευή 6 Μαΐου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης. 
O υπουργός ζήτησε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (18:00) με μοναδικό θέμα την «Αγροτική Ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» και κεντρικό εισηγητή τον ίδιο.

Ο Β.Χατζηπαναγής στο τουρνουά ποδοσφαίρου του «Απόλλωνα» Αμμοχωρίου


Η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Μ.Ε.Α.Σ. «Απόλλων» Αμμοχωρίου διοργανώνει το 1ο Τουρνουά ποδοσφαίρου Ακαδημιών Ν.Φλώρινας με τίτλο "Ο αθλητισμός διαμορφώνει χαρακτήρες", έχοντας ως προσκεκλημένο το θρύλο του Ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλη Χατζηπαναγή. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο Αμμοχωρίου το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 29 & 30 Απριλίου. Ώρα έναρξης 10:30 π.μ..

Χιλιάδες Αλβανοί επιστρέφουν μέσω Κρυσταλλοπηγής



Ομαλά πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων και των μεταναστών από και προς την Αλβανία στον Συνοριακό Σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας και του Συνοριακού Σταθμού, από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι το Μεγάλο Σάββατο εξήλθαν της χώρας προς την Αλβανία 39.228