Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Αποπομπή Οδυσσέα Χατζάρα μετά από πρόταση μομφής


Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΚΕ "Σπάρτακος" λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Εδώ και αρκετό καιρό σε καθημερινή βάση γινόμασταν αποδέκτες πολλών παραπόνων και αντιδράσεων για την λειτουργία του Προέδρου του σωματειακού παραρτήματος (ΣΩ.Π) του ορυχείου μας. Μια λειτουργία η οποία πλήγει ανεπανόρθωτα την εικόνα του σωματείου μας, και προσβάλει την εμπιστοσύνη που εργαζόμενοι και συνδικάτο του δείξαμε.
Η πλημμελής παρουσία του στον χώρο εργασίας, οι προσωπικές του διαδρομές και η ατομική λειτουργία του, απαξίωσαν τον ίδιο καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του σωματειακού παραρτήματος.
Παρά τις παρατηρήσεις και τις οχλήσεις μας κατά καιρούς, ο συνάδελφος πρόεδρος συνεχίζει την προσωπική συνδικαλιστική λειτουργία και νοοτροπία χωρίς να λογαριάζει κανέναν και τίποτα.
ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ !! Τέλειωσε κι η δική μας ανοχή.
Κατά την συνεδρίαση του σωματειακού παραρτήματος του ορυχείου Αμυνταίου της 6ης Οκτωβρίου και μετά από ενάμιση χρόνο περίπου που είχε να γίνει Δ.Σ. παρουσία έξι (6) μελών της κεντρικής διοίκησης του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, αναλογιζόμενοι την ιστορία και το μέλλον του συνδικάτου μας καταθέσαμε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου του Σω.Π. Οδυσσέα Χατζάρα, ζητώντας την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του προέδρου.
Η πρόταση έλαβε την στήριξη της πλειοψηφίας των παρόντων μελών του Δ.Σ. και στο επόμενο διάστημα το Σω.Π. θα πρέπει να εκλέξει νέο πρόεδρο.
Η χρονική στιγμή της κατάστασης της επιχείρησης και των εργαζόμενων, μας υποχρεώνουν να προχωρήσουμε μπροστά με ότι πιο υγειές, φρέσκο και χρησιμότερο υλικό υπάρχει. Δεν χωράν πλέον προσωπικές φιλίες και ατομικές φιλοδοξίες. Ούτε συμπορεύσεις και συνεργασίες για σκοπούς σαν τους παραπάνω. 
Υ.Γ. Ο νέος Γ.Γ του Σπάρτακου έχει υποχρέωση να τηρεί το καταστατικό του σωματείου (εάν το έχει διαβάσει) και όχι να το ερμηνεύει. Επίσης θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τα μέλη του Σωμ. Παραρτήματος και τους εργαζόμενους του Ορ. Αμυνταίου για την συνολική συμπεριφορά του κατά την διαδικασία του Δ.Σ. 

35 σχόλια:

  1. οφείλει να απαντήσει ο Χατζάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να πάει να κλάψει στην αγκαλιά του Κορτσάρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους μια δίκαιη πράξη έλαβε χώρα στόν χώρο του συνδικαλισμού .
    Το καλάμι είναι το πιο δύσκολο άλογο φίλοι συνδικαλιστές .... και αυτό ας το ακούσουν και οι άλλοι των άλλων σωματείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ''ΠΑΡΕΧΕΙ΄΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    (ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΩΩΩΩΩΩΧΧΧΧΧΧ ΚΑΗΜΕΝΕ ΧΑΤΖΑΡΑ ΤΙ ΣΟΥ ΜΕΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ. ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΦΟΡΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΤΣΑΡΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς κύριοι του Σπάρτακου όμως όσο ήταν βουλευτής ο Κορτσάρης δεν λέγατε κουβέντα για τον Οδυσσέα. Για να μην πω ότι τον γλείφατε από πάνω μέχρι κάτω! Τώρα που τον βρήκατε ορφανό τον βαράτε και από πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι άσχετος με το θέμα αλλά, αφού & ο ΔΕΗτζής συμφωνεί ότι κομματικά λειτουργούσε το Σωματείο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ένα ακόμα κομματικό ξεκαθάρισμα λαμβάνει χώρα & μάλιστα τον κυβερνών χώρο!
    Μ' εκνευρίσατε πάλι!
    Αφού λοιπόν διώξατε το κομματικό πρόβλημα, μένει να αποδείξετε την αξία σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφόσον δεν τους ξεσκεπάζετε όλους, μάλλον δεν θέλετε την κάθαρση,αλλά στη θέση του "δικό σας" παραταξιακό ή συνδικαλιστικό φίλο. Και για να μην παρεξηγούμαστε καλά κάνετε και τον καταγγέλετε, αφού έχετε τα στοιχεία. Θα ήταν πιο δίκαιο όμως, να κατηγορείτε όλους όσους είναι "άφαντοι" από τους χώρους δουλειάς και ακολουθούν προσωπικές συνδικαλιστικές και κοινωνικές διαδρομές.Όλους όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε πως το έπαθε αυτό ο Χατζάρας, αυτός από Δημάρχους, Αν/περιφερειάρχες είχε μαζί του μέχρι και τους Μηχανικούς του Ορυχείου του, τους είχε βολεμένους σε επιτροπές έμισθες...έλεγε σε εργαζόμενους της Φλώρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 12:30
    Προφανώς για τους άλλους δεν έχουμε στοιχεία, όποτε όμως είχαμε στοιχέία ποτέ δεν τα αποκρύψαμε, παράδειγμα συναδέλφου στην ΓΕΝΟΠ και ΤΑΥΤΕΚΩ. Ψαξε τις ανανκοινώσεις μας και θα τα βρείς, αν πάντως έχεις στοιχεία με χαρά μας, στείλτα να τα βγάλουμε.
    ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ νέο ξεκίνιμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχουν όμως κάποιοι ρουφιάνοι που δεν αφήνουν τους λίγους "σκληρά εργαζόμενους" να καλοπερνάνε. Θέλουν να τους κατεβάσουν στο ίδιο επίπεδο με τα 10.000.000 Ελλήνων (κορόϊδα) που δουλεύουν. Οδυσσέα δεν σε φοβάμαι, σίγουρα έχεις σχέδιο Β΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Giati den lete telika ti ekane o Xantzaras...!!!
    na milisete anoixta!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μήπως η κουδουνα αγγίζει το περιβάλλον τσέπα? ..ο κύριος της φωτογραφίας φιγουράριζε άν δέν κάνω λάθος πλάι στον σημερινό δήμαρχο πρεσπών πρίν 1 χρόνο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. kairos htan ''file''Xantzara na doylepseis opos oloi.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. TELIKA GIATI DEN LETE DHMOSIA, TI AKRIVWS EKANE O XANTZARAS KAI TON APOPEMPSATE...!!! ?
    EAN DEN PHTE DHMOSIA TI AKRIVWS EKANE, THA TO EKLAVOUME WS KSEKATHARISMA ESWTETIKWN ENDOKOMATIKWN LOGARIASMWN...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ ΦΙΓΟΥΡΑΡΙΖΕ ΠΡΙΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΠΑ.ΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΕΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικά ο Χατζάρας απάντησε ως διοικητκό συμβούλιο καλυπτώμενος από τη ΔΑΚΕ Σπάρτακος. Απ' ότι βλέπουμε τελικά δεν έχει αποπεμφθεί από κανέναν. Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Που είστε ρε συνάδελφοι εσείς που κατηγορείτε τον Χατζάρα για την μη δράση του ως συνδικαλιστή;Αυτός σε κάθε πορεία και απεργία και οτιδήποτε θήγει το εργασιακό συμφέρον είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Εσείς που τον κατηγορείτε ποιοι είστε και που είστε κρυμμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ολοι μας έχουμε θετικά κι αρνητικά. Φίλους κι εχθρούς.Ο Οδυσσέας Χαντζάρας είναι από τους πρωτεργάτες στο συνδικαλισμό της Φλώρινας και παλλικαρίσια εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πρεσπών. Ηδη σαν επικεφαλής της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πρεσπών διαπρέπει. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει και Αντιδήμαρχος Πρεσπών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ. ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΕΓΛΥΤΩΣΕ ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΤΟΥΡΑΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τζάμπα συνδικαλιστής κι η γιαγιά μου γινεται. Και βολεμένος.Να μη πάω στη δουλειά, να κυνηγάω γύρω-γυρω ...όλη μέρα, οτι κάτσει. Με τόσο χρόνο ελεύθερο κάνω κι εγώ το κόκκορα στους βιοπαλαιστές. από αυτά έφτασε η Ελλάδα εκεί που έφτασε. από τους δωρεάν γόηδες αναλφάβητους που το παίζουν τάχα, μόλις τους βολέψαν οι βουλευτάδες από το χωριό τους. φταίει όλη η ομήγυρη που τους βγάζει στο μεϊντάνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ.ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ...ΜΠΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ. ΑΛΛΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ,ΑΥΤΟΣ ΣΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ; ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ανθρωπος είναι στα.. δημοφιλή του μπλοκ.
    Τόσοι τον υπερασπίζονται.Για ένα λεπτό..
    ΤΟ ΧΑΤΖΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΡΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΝΕΙ. ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ.ΔΕΣΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. προς:19 Οκτωβρίου 2011 6:12 μ.μ.

    ακου παλικαρισια...χαχαχαχα γελασα βραδυατικα. μαλλον δεν τα ξερεις καλα τα του συνδιασμου του νυν δημαρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιατί; το στάθτσε , χάρη στο μπάπτσε έγινε...
    Και πόσους άλλους μόνο τους διορίζανε...
    σωτήρες( με ή χωρίς παπα) νόγκου βολεπτσήατα και το παίζουν γκόλεμ τσοΪτσε;
    Το άλλο μπάμπτσε , και το σώτο, φτιάξανε το σταύρε... γκύρισε και τους μούντζωσε...
    Τουλάχιστον ο χατζάρας μόνος κολοτρίβεται...
    Πήρε 2 από τον κορτσάρη και του δωσε 3..
    Εντάξει είναι λίγο ...ζωηρός.Ούτε αχάριστος,ούτε ...ιανός(διπρόσωπος) είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. το θεμα εληξε ,ο κυριος αυτος καταφερε να ¨κουκουλωσει ¨ την υποθεση .δεν αφηνονται ευκολα 5000 ευρω μισθος.
    ετσι ειναι αμα εχεις με το μερος σου την πολιτικη ηγεσια .αλοιμονο σε αυτους που δεν την εχουν .
    ελλας το μεγαλειο σου ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. το θέμα δεν εληξε καθόλου.ισα-ισα τώρα θ΄αρχίσει. οι εργαζόμενοι στο ορυχείο έχουν οργιστεί και θα βγάλουν και αλλα στην φόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το θέμα εληξε!!! Οι ''προστατες΄΄ τους άλλοι τους λένε ''νατβατσήδες'' ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ τους μάζεψαν και έδωσαν την λύση. Αυτήν που, αυτοί ήθελαν, όπως ακριβώς και στον ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ για να ικανοποιησουν τα αλισβερίσια κατήργησαν το Προεδρείο, έτσι και εδώ το έκρυψαν, όπως της ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες. Μετά την γέννηση του εξώγαμου το πετουσαν ή το εδιναν για υοθεσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ... ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΥΨΕΙΣ ΘΑ ΒΡΩΜΑΕΙ.ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΟΣ ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΣΤΟ ..ΛΑΡΗ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΄ΛΑΝΤ ΡΟΒΕΡ΄
    ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΝΑ ΄ΓΚΡΑΝΤ..ΡΟΒΕΡ΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ..ΡΟΒΕΡ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΙΣΩΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΑ..
    ΕΧΕΙ ΕΚΣΚΑΦΙΚΑ..ΜΕ ΠΙΟ ΦΑΡΔΙΕΣ ΡΟΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή