Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η Πρέσπα στο δίκτυο RURENER


Στελέχη του Δήμου Πρεσπών συμμετείχαν ως μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην 6η και τελική συνάντηση των μελών και εταίρων του δικτύου RURENER, που πραγματοποιήθηκε στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2011 στο Nagypali της Ουγγαρίας, έναν οικισμό όπου η αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας είναι υποδειγματική. 

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 8 ευρωπαϊκές χώρες, ήταν η ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων του τριετούς προγράμματος που υλοποιήθηκε από το δίκτυο, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων, και η ίδρυση δικτύου με τη μορφή, πλέον, νομικού προσώπου (European Association).
Ο Δήμος Πρεσπών συμμετέχει στο δίκτυο RURENER (Network of small RURal communities for ENERgetic – neutrality) από τον Αύγουστο του 2011 σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 138/2011 απόφαση του Δημοτικού  Συμβουλίου. Η υποστήριξη του δικτύου στα μέλη του αφορά κυρίως στην άμεση εξεύρεση τεχνικής βοήθειας από άλλους εταίρους και μέλη αυτού, που έχουν σχετική τεχνογνωσία και έχουν ήδη εφαρμόσει πιλοτικά ή μεσαίας κλίμακας έργα που συμβάλλουν στην ενεργειακή ουδετερότητα μικρών αγροτικών κοινοτήτων και δήμων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου