Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Φλώρινας εν δράσει


Συνεχίζονται οι δράσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Φλώρινα τόσο με την εκπαίδευση τους σε ορεινό και υγρό στοιχείο όσο και με τον καθαρισμό παραλιών στην περιοχή της Πρέσπας.

Το μήνα Σεπτέμβριο τα μέλη της Ε.Ο.Δ. Φλώρινας προχώρησαν στο καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή των Ψαράδων από όπου συγκέντρωσαν 20 σακούλες με σκουπίδια που υπήρχαν πεταμένα στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας.
Η δράση της ΕΟΔ όμως δε σταματάει εδώ, καθώς συνεχίζεται και η εκπαίδευση των μελών της ομάδας κυρίως σε υγρό στοιχείο σε άγρια νερά. Έτσι τα μέλη της ΕΟΔ στις 24-25 Σεπτεμβρίου κατέβηκαν με ράφτινγκ  τον Αώο απο το Μπουραζάνη έως Πρεβέντη Αλβανιας, έτσι ώστε τα μέλη της ομάδας να εκπαιδευτούν στο να διαβάζουν τα ρεύματα αλλά και να γνωριστούν με τις αντίστοιχες ομάδες της Ηπείρου και της Αλβανίας με σκοπό την μελλοντική συνεργασία εφόσον και αν χρειαστεί.






1 σχόλιο:

  1. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την οικολογική της ευαισθησία. Αλλά οι μόνιμοι κάτοικοι των Ψαράδων τι κάνουν; Δεν είχαν εντοπίσει τα σκουπίδια; Γιατί περίμεναν από άλλους να καθαρίσουν το χωριό τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή