Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Από τους Λόφους οι πρώτες αντιδράσεις για το κλείσιμο των σχολείων


Άμεση ήταν η αντίδραση των γονέων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λόφων μη στέλνοντας τα παιδιά τους για μάθημα σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγχώνευση του σχολείου τους, με το αντίστοιχο Δημοτικό Σχολείο της Βεύης.

Ο Μ.Ιωσηφίδης υπέρ της κατάληψης


Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κος Μάκης Ιωσηφίδης, τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των υπαλλήλων, καθώς τόνισε ότι «Οι χώροι στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου Αμυνταίου είναι απαράδεκτοι. Πραγματικά ο Δήμος δεν ήταν έτοιμος να υποδεχτεί τον «Καλλικράτη»!

Όταν οι γονείς χωρίζουν...


«Πίστευα πως όλα ήταν καλά στην οικογένειά μου, μέχρι που μια μέρα οι γονείς μου μου ανακοίνωσαν πως θα χωρίσουν... Ένιωσα σαν να γκρεμίστηκε ο κόσμος μου...». Τι γίνεται στον ψυχισμό του παιδιού, όταν οι γονείς χωρίζουν;

Τιμητική διάκριση του Φλωρινιώτη μαθητή Χ.Παπαδόπουλου



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φλώρινας συγχαίρει τον μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, Παπαδόπουλο Χρήστο του Κυριάκου, για την επιτυχία στα δύο πρώτα στάδια του Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και για την συμμετοχή του στην τρίτη 

Παρέμβαση της Περιφέρειας για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή στο οξύ περιβαλλοντικό επεισόδιο που δημιουργήθηκε λόγω υψηλών συγκεντρώσεων εσπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων (ΡΜ10) στην ατμόσφαιρα

Η "Νύμφη" ... και ο Ν.Μέρτζος


Η εκδότρια της ''ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ'' ρωτάει:

Κατάληψη στο Δημαρχείο Αμυνταίου

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμυνταίου αποφάσισαν να προβούν στην κατάληψη του Δημαρχείου Αμυνταίου, καθώς απαιτούν την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σήμερα στις 6 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας



Σήμερα, Δευτέρα, 14 Μαρτίου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με τα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμοί των σχολικών μονάδων στο Ν.Φλώρινας



Η εφαρμογή του «Καλλικράτη στην παιδεία» και οι περίφημες αναδιαρθρώσεις κατέληξαν στο απαράδεκτο σημείο να καταργούνται Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, ενώ άλλα συγχωνεύονται και υποβιβάζονται  χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει καμιά επί της ουσίας διαδικασία διαβούλευσης. Ιδού τα αποτελέσματα:  

Εκλογές στην Ε.ΚΑΤ.Ο Φλώρινας

Καλούνται τα μέλη της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης (Ε.ΚΑΤ.Ο.) Φλώρινας σε Τακτική Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.), την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 8.00 μμ στα γραφεία του Σωματείου (Ι. Καραβίτη 2 - Φλώρινα - Κτίριο «ΔΙΕΘΝΕΣ»).

Πόσο τυχερό είναι ένα αιχμάλωτο ζώο?...αναρωτιέται ο "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ"



Η απάντηση δίνεται στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένας τυχερός ελέφαντας» σε σκηνοθεσία της Λίσα Λίμαν, που θα προβληθεί στο πλαίσιο του 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Που καταλήγει ένας ελέφαντας μετά τη θητεία του στο τσίρκο; 16 χρόνια πέρασαν από τότε

Ο Σύλλογός Πληττομένων Βεύης παρών στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης



Μία νέα επιτροπή έφερε ο "Καλλικράτης" και αφορά την διαβούλευση  επί θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Φλώρινας και την υποβολή προτάσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο, την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.