Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Αστυνομικά Νέα


Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών για παράνομη υλοτομία
Συνελήφθησαν χθες (31-8-2011) πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην Μικρολίμνη Φλώρινας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 24 και 16 ετών αντίστοιχα, για παράνομη υλοτομία.

Η δύναμη του χρήματος

«Φτωχός» συγγενής η Δυτική Μακεδονία


Τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο εκπροσώπησης των περιφερειακών συμβουλίων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, καθώς όπως τόνισε με το Προεδρικό Διάταγμα 74/2011 αυτός θα γίνεται βάσει πληθυσμού και όχι του μεγέθους των οργάνων.

Όσο για τη ρουτίνα...

Υπέρ της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας το Περιφερειακό Συμβούλιο


Την ομόφωνη στήριξη της αυτόνομης λειτουργίας της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, με τους δύο υφιστάμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κοζάνης και της Φλώρινας αποφάσισε το Περιφερειακό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Η εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ…


Β. Ουγκώ: «δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο στον κόσμο από μια ιδέα που έχει φτάσει η ώρα της»
Η ιδέα αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού μας συστήματος είχε εμπεδωθεί προ πολλού στην κοινωνία μας και εκφράστηκε με την ψήφιση του νόμου για την αναμόρφωση της ανώτατης εκπαίδευσης στο εθνικό κοινοβούλιο, από ~80% των μελών του.

Οι αντιπρόσωποι του Δ.Φλώρινας για την Π.Ε.Δ. Δυτ.Μακεδονίας


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.Φλώρινας εκλέχτηκαν για τη  Γενική Συνέλευση της Περιφεριακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Σύσκεψη για τη διαδικασία μεταφοράς των μαθητών


Η επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και η μεταφορά των μαθητών από τους τόπους διαμονής τους στα σχολεία ήταν αυτή τη φορά το αντικείμενο σύσκεψης(η δεύτερη μέσα στον Αύγουστο) που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Το Κ.Α.Φ.Κ.Α. Αμυνταίου μετονομάζεται σε Μονάδα Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης και εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας



Την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη δημιουργία Δικτύου Μονάδων Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στο ΕΣΥ αλλά και τη σύσταση ενιαίου Εθνικού Μητρώου δικαιούχων επιδομάτων, είναι τα τρία μείζονα θέματα που αποτελούν τον «πυρήνα» του νομοσχεδίου που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η μόρφωση είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά!


Με αφορμή τις βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΚΕ Φλώρινας προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου


Σήμερα Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αμυνταίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Το φετινό summer camp του Α.Ο.Φ


Φορτωμένοι με πρωτόγνωρες εμπειρίες επέστρεψαν οι 18 μικροί αθλητές του ΑΟΦ από το εβδομαδιαίο SUMMER CAMP του Ομίλου, που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 24 Αυγούστου στην παιδική κατασκήνωση «ΕΛΑΙΩΝΕΣ» στο Γομάτι Χαλκιδικής.