Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

«Φτωχός» συγγενής η Δυτική Μακεδονία


Τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο εκπροσώπησης των περιφερειακών συμβουλίων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, καθώς όπως τόνισε με το Προεδρικό Διάταγμα 74/2011 αυτός θα γίνεται βάσει πληθυσμού και όχι του μεγέθους των οργάνων.

Όπως ανέφερε, στη διάρκεια του χθεσινού Περιφερειακού Συμβουλίου αυτό «ενισχύει το Αθηνοκεντρικό κράτος σε βάρος της περιφέρειας», κάτι που αποτελεί, όπως τόνισε «σκληρή παρέμβαση», ενώ επισήμανε ότι σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις θα ζητήσουν, μέσω προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την άρση του Προεδρικού Διατάγματος.
«Άδικο» χαρακτήρισε το Προεδρικό Διάταγμα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μανώλης Βογιατζής τόνισε ότι και αυτός ο τρόπος εκλογής εκπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος «ευνοεί το κεντρικό κράτος».
Τέλος ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής Δράσης», Αντώνης Κύρινας χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικό» το προεδρικό διάταγμα, καθώς όπως τόνισε δεν εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις.
Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος από το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, εκτός του περιφερειάρχη θα υπάρχουν 11 ακόμη εκπρόσωποι από τους 257 στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, εκ των οποίων οι επτά θα είναι οι αντιπεριφερειάρχες και οι τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι.
Πηγή: ΕΡΑ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου