Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Υπέρ της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας το Περιφερειακό Συμβούλιο


Την ομόφωνη στήριξη της αυτόνομης λειτουργίας της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, με τους δύο υφιστάμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κοζάνης και της Φλώρινας αποφάσισε το Περιφερειακό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, που ήταν και εισηγητής του θέματος, αφού χαρακτήρισε «εχθρική» την απόφαση για τη συγχώνευση των ΕΡΑ Κοζάνης και Φλώρινας με αυτή των Ιωαννίνων, τόνισε ότι η περιφέρεια, λόγω και της γεωπολιτικής της θέσης θα παραμείνει χωρίς έδρα δημόσιου ραδιοφώνου, παρά το γεγονός ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ παρουσιάζουν υψηλές ακροαματικότητες και έσοδα διαφημίσεων.
«Αδιαπραγμάτευτη» χαρακτήρισε την «παρουσία της ΕΡΑ στη Δυτική Μακεδονία» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μανώλης Βογιατζής τόνισε ότι η Δυτική Μακεδονία θα πρέπει να έχει δημόσιο ραδιόφωνο, καθώς έχει την ιδιαιτερότητα να συνορεύει με δύο χώρες.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής Δράσης», Αντώνης Κύρινας, αφού χαρακτήρισε «σπουδαίο» το έργο της ΕΡΑ Κοζάνης και Φλώρινας επισήμανε ότι «αυτό δεν πρέπει να καταργηθεί»
Πηγή: ΕΡΑ Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου