Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοι εκλέγονται στην Π.Ε.Δ. και στην Κ.Ε.Δ.Ε.


Η παράταξη που πρόσκειται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας ήταν η νικήτρια των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη των 9 συμβούλων που, μαζί με τους 12 δημάρχους, θα αποτελέσουν το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ.Ασίας


Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Φλώρινας, με ευθύνη της Π.Ε. Φλώρινας.

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για την Π.Ε.Δ.- Προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Ξεκίνησε πριν από λίγο η γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας στο «Κοβεντάρειο», με σκοπό την εκλογή των 9 μελών που μαζί με τους 12 Δημάρχους θα απαρτίζουν το 21μελές Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. 

Οι κάτοικοι των Αναργύρων επισκέπτονται περιοχές για μετεγκατάσταση (video)

Μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ στη Φλώρινα


Οι ακτινογραφίες των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ παρουσιάστηκαν αναλυτικά στον επίτροπο περιφερειακής πολιτικής Γιοχάνες Χαν προκειμένου να υπάρχει μια σαφής εικόνα της κατάστασης αλλά και του τι πρέπει να γίνει για κάθε ένα από αυτά. Η κατάσταση, όπως είναι αποτυπωμένη σήμερα, καθώς και οι προβλέψεις για την ολοκλήρωση εντός της χρονικής περιόδου του ΕΣΠΑ έχει ως εξής:

Παραίτηση και αντικατάσταση μέλους της επιτροπής για τα λιγνιτωρυχεία Βεύης!



Με απόφαση στις 19/9/2011, του Υφυπουργού ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτη αφενός έγινε δεκτή η παραίτηση του Γρ. Πραστάκου από την επιτροπή για τα λιγνιτωρυχεία της Βεύης και αφετέρου ορίσθηκε αντικαταστάτης ο Σπ. Τζίμας υπάλληλος του ΥΠΕΚΑ.
Συγκεκριμένα η απόφαση αναγράφει:

Ονόματα αναπληρωτών Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη εξακοσίων τριάντα επτά (637) αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ14.04, ΠΕ18.02, ΠΕ18.04, ΠΕ18.09, ΠΕ18.12,ΠΕ18.13, ΠΕ18.15, ΠΕ18.16, ΠΕ18.17, ΠΕ18.20, ΠΕ18.30, ΠΕ18.35, ΠΕ18.36 και ΠΕ18.38 ΕΑΕ, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2011-2012.

Ονόματα αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την πρόσληψη 822 Δασκάλων ΕΑΕ και 187 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε δομές της Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2011-2012.

Ονόματα υποψηφίων για τις εκλογές ΣΗΜΕΡΑ στην Π.Ε.Δ. Δυτ.Μακεδονίας

Με μοναδικό θέμα την εκλογή των εννέα (9) μελών, από τα 21, του πρώτου διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιείται ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα η γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.

Η Α.Παπαρήγα στη Δυτική Μακεδονία


Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης της γενικής γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Δυτική Μακεδονία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Δυναμική εμφάνιση του Α.Ο.Φ. στο Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος Ορεινής Ποδηλασίας


Με την πολυπληθέστερη ομάδα από όλους τους υπόλοιπους Ποδηλατικούς ομίλους, έλαβε μέρος ο ΑΟΦ στο Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος Ορεινής Ποδηλασίας, που πραγματοποιήθηκε στις 17-9-2011 στο δάσος του ΣΕΙΧ-ΣΟΥ στη Θες/νίκη.

Πρακτική άσκηση φοιτητών του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών


Ανακοινώνεται ότι από 10η Σεπτεμβρίου 2011 ξεκινά εκ νέου η πρακτική άσκηση των τελειόφοιτων φοιτητών του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Εκμάθηση παραδοσιακών χορών από τo Σύλλογο Ηπειρωτών

Το  Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ανακοινώνει την έναρξη τμημάτων εκμάθησης (παιδικό, εφηβικό και ενηλίκων) ελληνικών παραδοσιακών χορών.