Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Συνεχίζεται και ΑΥΡΙΟ η Δίκη της "Κρουά"

Διεκόπη πριν από λίγο η συνεδρίαση του δικαστηρίου, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος

Αρχαία νομίσματα βυζαντινής και ρωμαϊκής εποχής, αρχαία αντικείμενα, φωτογραφίες με πιθανές τοποθεσίες αναζητήσεων αρχαίων αντικειμένων, κατείχε 48χρονος από τη Φλώρινα, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών στη Φλώρινα

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα 

Συνεχίζεται για 4η ημέρα η δίκη της εφ."Κρουά-Κρουά"

Συνεχίζεται από τις 9.30 σήμερα το πρωί και για 4η ημέρα, η δίκη της εφημερίδας «ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ». Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την εξέταση του μάρτυρα κατηγορίας,

Καθολικό "ΝΑΙ" του Βαρικού για ένταξη στο Δ.Εορδαίας


Πηγή: eordaia.org

Ο Δ.Μπέσσας πρόεδρος στην Καλών Τεχνών

Ο Φλωρινιώτης καθηγητής Δ.Μπέσσας

Συνάντηση Γ.Δακή με Ευρωβουλευτές


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, θα δεχθεί ΣΗΜΕΡΑ, Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011, στις 14:15, μετά το μεσημέρι, στο γραφείο του, τα μέλη της επίσημης αποστολής της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βρίσκεται στην Ελλάδα  από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή για επαφές με τις αρμόδιες Αρχές της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα.

Μεγάλες ελλείψεις στην πυροσβεστική της Δυτικής Μακεδονίας

Αναβάθμιση των Π.Υ., ίδρυση ΕΜΑΚ και βάση πυρόσβεσης από αέρος ζητά η Ένωση Πυροσβεστών
Με το προσωπικό να καλύπτει μόλις το 50% της αναγκαίας δύναμης, μπήκε φέτος στη δύσκολη αντιπυρική περίοδο η πυροσβεστική υπηρεσία της ακριτικής περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

1 εκατ.€ “χάνει” κάθε εβδομάδα η αγορά της Φλώρινας

Περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ “ζεστού” ελληνικού χρήματος διαρρέουν κάθε μήνα προς τις γειτονικές μας χώρες, Βουλγαρία και π.Γ.Δ.Μ, για την αγορά υπηρεσιών και προϊόντων, με τραγικές συνέπειες τόσο για την αγορά της Βόρειας Ελλάδας όσο και για τα έσοδα του κράτους.

Προετοιμάζεται ο Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ”

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία των αθλητών του Α.Σ “ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ” για τους προκριματικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος καράτε που θα γίνουν στο Κιλελέρ της Μαγνησίας στις 3 και 4/9/2011.

Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες 2011


Η Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες 2011 ολοκληρώθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011. Την διαδικασία διοργάνωσε το 1ο Εργαστήριο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. 

Τα πανεπιστήμια και τα κλειστά μοναρχικά συστήματα

Οι αλλαγές που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπήκαν εν μέσω θέρους δυναμικά στην επικαιρότητα. Οι καλοκαιρινές αλλαγές στην παιδεία προκαλούν βέβαια αντιδράσεις με καταγγελίες για αιφνιδιασμούς και έλλειψη διαλόγου. Υπάρχει όμως η βάσιμη πεποίθηση ότι αυτό που απουσιάζει στο συγκεκριμένο χώρο δεν είναι ο διάλογος αλλά η διάθεση να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν τα βασικά προβλήματα του χώρου.