Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Υπό κατάληψη το ορυχείο Αμυνταίου


Σε κατάληψη του Ορυχείου Αμυνταίου προχώρησαν τα συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου «Σπάρτακος» φρενάροντας τις μετακινήσεις εργαζόμενων που ξεκίνησε η ΔΕΗ «κρύβοντας» τις εξελίξεις και την ταχύτητα των διαδικασιών 

Καταγγελία των Οικολόγων Πράσινων για το περιστατικό λαθροθηρίας στην Πρέσπα


Από τους Οικολόγους Πράσινους Δυτικής Μακεδονίας λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Λαθραίο κυνήγι ακόμα και στα εθνικά πάρκα. Φτάνει πια! 
Σοβαρό κρούσμα στις Πρέσπες με ενεχόμενο και το Δήμαρχο…

Συμβουλές- Οδηγίες από την αστυνομία


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας και των δυσμενών καιρικών φαινομένων, που  σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένεται να  εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες σήμερα (24-01-2012) στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, κρίνει ως απαραίτητη την παροχή των κατωτέρω συμβουλών και οδηγιών,  προς τους οδηγούς.

Ο λιγνίτης απειλεί τη Βεγορίτιδα


Σε γόρδιο δεσμό για τη ΔΕΗ και το υπουργείο Περιβάλλοντος εξελίσσονται οι αντιδράσεις για τις νέες εξορύξεις λιγνίτη στην περιοχή της Πτολεμαΐδας, μετά την αίτηση ακύρωσης των εργασιών που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την 

Προς πώληση τέσσερις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ


Στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με εταιρείες ενέργειας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης, στο πλαίσιο της πρόσβασης τρίτων στην εγχώρια αγορά λιγνίτη.

Οι δολοφόνοι με το αμάξι


Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στην πόλη της Φλώρινας, 2 νεαροί δολοφονούν με το αμάξι τους ότι ζώο βρεθεί στον δρόμο τους (!). Πριν από λίγο καιρό, στην περιοχή Φλάμπουρο μαρτυρίες λένε 

Ανεξέλεγκτη η λαθροθηρία στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών


Η ανεξέλεγκτη δράση των λαθροθήρων στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δεν πρόκειται πλέον για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για μόνιμη τακτική. Τελευταίο περιστατικό, στις 18 Ιανουαρίου, όπου Φύλακας του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού 

Αυθαιρεσίες


Γράφει ο Γκρινιάρης
Την ώρα που όλοι οι πολίτες αυτής της σκληρά δοκιμαζόμενης πόλης βιώνουμε (όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες) τις οδυνηρές συνέπειες των αυθαιρεσιών των κυβερνώντων σε αγαστή συνεργασία με την περίφημη

Οι καλαμιώνες «πνίγουν» τη λίμνη Πετρών (video)


Η λίμνη Πετρών ασφυκτιά εδώ και χρόνια από τον κλοιό που έχουν σχηματίσει οι καλαμιώνες. Μόνο 1100 μέτρα από τη συνολική ακτογραμμή της λίμνης, που ανέρχεται στα 16.500 μέτρα, είναι ακάλυπτα!!! Δείτε το σχετικό video από την ΑΜΚΕ «Πετριέων Γη»:

Κοινό υπόμνημα Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχων


Έκτακτη σύσκεψη είχαν στο Δημαρχείο Αμυνταίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, Δ.Ηλιάδης και οι Δήμαρχοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, Ι.Βοσκόπουλος, Ι.Ιωσηφίδης και Β.Τσέπας, με αντικείμενο την οργάνωση κοινού μετώπου για τη διεκδίκηση έκτακτων πόρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της βαρυχειμωνιάς, αλλά και την προώθηση πάγιων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας. Το υπόμνημα που συνυπέγραψαν είναι το ακόλουθο:

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας


Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας του παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση Νομού, έχει ως εξής:

Ανοιχτή συζήτηση ΑΥΡΙΟ από το Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας


Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας μέλος της ΟΓΕ σας καλεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. στο «Γιάζι» σε ανοιχτή Συζήτηση-Εκδήλωση με θέμα: 

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τα ενεργειακά φυτά από το ΚΠΕ Μελίτης


Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης Φλώρινας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για τη Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ενεργειακά φυτά: ηλίανθος, ελαιοκράμβη» στο κτήριο του ΚΠΕ στη Βεύη Φλώρινας.

Η βασιλόπιτα των Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας


Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012, ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Ο Άγιος Μηνάς» έκοψε την ετήσια βασιλόπιτα στο ΦΟΟΦ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας. Τυχερός αναδείχθηκε ο μικρός 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο


Σήμερα Τρίτη, 31 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) σε Ειδική Συνεδρίαση συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με μοναδικό θέμα: 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα  Τρίτη, 24 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: