Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Υπό κατάληψη το ορυχείο Αμυνταίου


Σε κατάληψη του Ορυχείου Αμυνταίου προχώρησαν τα συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου «Σπάρτακος» φρενάροντας τις μετακινήσεις εργαζόμενων που ξεκίνησε η ΔΕΗ «κρύβοντας» τις εξελίξεις και την ταχύτητα των διαδικασιών 

ξεπουλήματος των μονάδων, πίσω από το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας για το εν λόγω προσωπικό που επιτελεί έργο για λογαριασμό της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Ο «Σπάρτακος» από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει ότι δε θα διαπραγματευτεί, δε θα συνηγορήσει και δε θα επιτρέψει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ μετακίνηση εργαζόμενου προς άλλους χώρους.
Η κατάληψη, με τον κίνδυνο να τεθεί εκτός λειτουργίας και η μονάδα του ΑΗΣ Αμυνταίου, θα συνεχίζεται μέχρι να υπάρξει λύση που θα ικανοποιεί την θέση του συνδικάτου.
Η προστασία των εργαζόμενων  αποτελούσε και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του σωματείου και ως τέτοια θα την διατηρήσουμε. 
Γραφείο Τύπου «Σπάρτακος»

1 σχόλιο:

  1. Τεράστια ποσά που ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια χρωστάνε στην εφορία Αυτιάς και Χατζηνικολάου, όπως προκύπτει από την λίστα με τους 4151 οφειλέτες που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Αυτιάς χρωστάει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Χατζηνικολάου έχει χρέη πάνω από 2,2 εκατ. Ευρώ.


    Ασφαλώς και δεν πρόκειται για τους δύο γνωστούς παρουσιαστές.

    Πρόκειται για τους ΑΥΤΙΑ ΓΕΩΡΓ ΔΗΜ με χρέος 5,382,993.37 και ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛ ΠΥΘ με οφειλή 2,299,994.03.

    Από πλευράς "επωνύμων", στη λίστα με τους οφειλέτες του δημοσίου, μεταξύ άλλων, βρίσκονται οι: Γιώργος Μπατατούδης - πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ - με οφειλές 2,5 εκατ ευρώ, ο πρώην πρόεδρος του ομίλου Ασπίς, Παύλος Ψωμιάδης, με χρέη 1,15 εκατ ευρώ, όπως και ο ιδιοκτήτης της Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος, με χρέη 14,29 εκατ ευρώ. Περιλαμβάνονται ακόμη τα ονόματα των Γιωργου και Σταύρου Κοσκωτά με χρέη 2,4 εκατ ευρώ ο κάθε ένας. Επίσης, εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος για χρέη ύψους 515.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή