Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Παρωδία "Διαβούλευσης" με προειλημμένες αποφάσεις για τα κολωνάκια (video)

Με απογοήτευση και οργή αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Φλώρινας μετά την παρωδία "διαβούλευσης" με την οποία ο Ι.Βοσκόπουλος θέλησε να επαναβεβαιώσει την απόφασή του για τα κολωνάκια.

Σε τροχιά εκλογών ο Σάββας Σαπαλίδης


Συνάντηση με εμπόρους και βιοτέχνες είχε χθες το μεσημέρι ο Σάββας Σαπαλίδης. 

Διχάζουν τα κολωνάκια


Στα πλαίσια της προανάκρισης για την υπόθεση της τοποθέτησης των διαχωριστικών κώνων (κολωνάκια) στις οδούς Μ.Αλεξάνδρου και 25ης Μαρτίου στη Φλώρινα κατέθεσαν χθες το μεσημέρι οι μηνυτές της υπόθεσης. 

Aνησυχία για το μέλλον του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ Φλώρινας


To  Δ.Σ. του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ Φλώρινας θέλοντας να συνεισφέρει στο διάλογο που γίνεται με βάση το σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση του εθνικού συστήματος κοινωνικής αλληλεγγύης και παράλληλα να πάρει θέση με βάση την εμπειρία από την 10ετή λειτουργία αλλά και να εκφράσει την αγωνία των χρηστών των υπηρεσιών του Κέντρου και του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου, θα ήθελε να καταθέσει στην διαβούλευση που γίνεται τα ακόλουθα:

Νέος περιφερειάρχης της Ν.Δ. στη Δυτική Μακεδονία


Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Α.Λυκουρέντζου, ορίζεται περιφερειάρχης της κομματικής οργάνωσης της Δυτικής Μακεδονίας

Ημερίδα για τη Στάγδην Άρδευση στις Πρέσπες


Ο Δήμος Πρεσπών σε συνεργασία με τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ Πρεσπών), τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ο Πελεκάνος», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Οι Πρέσπες», την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο:

«Στάδγην Άρδευση – Η Τεχνολογία Σήμερα»

Εκδήλωση από την Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας


Η Ένωση Φιλολόγων Ν.Φλώρινας διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (πρώην Νομαρχία), εκδήλωση με τίτλο:
"Παράμετροι, Εφαρμογές και Ερωτήματα για τη Μέθοδο Project"

Τμήμα Βυζαντινής Μουσική από το Φ.Σ.Φ. "Αριστοτέλης"


Ο Φ.Σ.Φ. «Αριστοτέλης» ανακοινώνει ότι από 1 Οκτωβρίου ξεκινάν οι εγγραφές για το Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής.

Εκδρομή στη Ζάκυνθο από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Φλώρινας ανακοινώνει ότι την  Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου θα γίνεται διανομή των εισιτηρίων για την επταήμερη εκδρομή στη Ζάκυνθο η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6-12 Οκτωβρίου.

Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων σχεδιάζει η Περιφέρεια


Με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου πολιτιστικών συλλόγων στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, που θα επιχειρήσει την εξωστρέφεια και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Α.Κοσματόπουλος, συναντήθηκε την Τετάρτη με εκπροσώπους συλλόγων της Π.Ε. Φλώρινας.

Εφ. "ΕΘΝΟΣ"

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα


Για τις απολαβές των βουλευτών.
Αν και τα χρέη και το έλλειμμα οφείλονται στα προνόμια των μονοπωλίων και όχι στους μισθούς και στις συντάξεις των εργαζομένων, που πετσοκόβονται για την κερδοφορία του κεφαλαίου, ούτε στις απολαβές των βουλευτών (αυτά είναι τα ψιλά, τα κέρματα), το ΚΚΕ κατέθεσε, για πολλοστή φορά, εδώ και ενάμιση μήνα, πρόταση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, για τη δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών, και την κατάργηση των διαφόρων επιδομάτων, όσων συμμετέχουν στις επιτροπές της Βουλής. Την πρόταση ακόμα δεν την 

Επιθεωρητές Περιβάλλοντος προτείνει το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας


Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, με ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του, προτείνει τη δημιουργία ειδικού τομέα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) για τη Δυτική Μακεδονία με έδρα την Κοζάνη κατά αναλογία του άρθρου 22 και 23, 2 έως 4 [παρ. 1] του πρόσφατος ψηφισθέντος νόμου «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» για λόγους που είναι ευρύτερα γνωστοί και έχουν να κάνουν τόσο με την ύπαρξη του ενεργειακού λεκανοπεδίου [παρ. 2] όσο και με την ύπαρξη του 65% των επιφανειακών υδάτων της χώρας μας.