Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Συλλήψεις για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, αρχαιοτήτων και όπλων στη Φλώρινα

Συνολικά κατασχέθηκαν 9 τμήματα λαβών αγγείων, 4 χείλη αγγείων και 2 υφαντικά βάρη 
Χθες (21-10-2013) το βράδυ στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο (2) ημεδαπούς, έναν 33χρονο για πώληση ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, καθώς

Συλλήψεις για κατοχή και χρήση ναρκωτικών στη Φλώρινα

Χθες (21-10-2013) τις βραδινές ώρες στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο (2) ημεδαπούς (31 και 36 χρονών),  για κατοχή και χρήση κάνναβης και έναν 29χρονο ημεδαπό για χρήση κάνναβης.
Συγκεκριμένα σε έρευνα που

Έκτακτη Γενική συνέλευση και συνέντευξη τύπου

Η Σύνοδος των Παιδαγωγικών Τμημάτων που συνήλθε στα Ιωάννινα στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 συζήτησε εκτενώς ορισμένα ζητήματα τα οποία απασχολούν τα Παιδαγωγικά Τμήματα, όπως το νέο τρόπο εισαγωγής σε αυτά μέσω του 5ου

Γ.Δακής: πάγιο αίτημα η μείωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Υπουργείων ΠΕΚΑ, Ανάπτυξης και των Αιρετών Περιφερειών, με θέμα την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κυρίως από τα αιωρούμενα σωματίδια ενόψει του επικείμενου Χειμώνα.
Στην σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης των κατοίκων για τους κινδύνους που προκαλεί στην υγεία τους η καύση μη επιτρεπόμενων θερμαντικών υλικών. Επίσης

Παιδικό Μπάσκετ: Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» - «ΑΡΗΣ» Ατραπού 143-27

Μετά την ήττα από  τον Ηρακλή Κοζάνης με σκορ 66 - 50 την Κυριακή 13-10 2013, το παιδικό Μπάσκετ του Φ.Σ.Φ. « Ο Αριστοτέλης» επέστρεψε σε νικηφόρο αποτέλεσμα επικρατώντας  εύκολα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας του «ΑΡΗ ΑΤΡΑΠΟΥ». 
Λόγω της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων δόθηκε η δυνατότητα  συμμετοχής σε

Χάντμπολ: Tο PROMOCION του Αμύντα Αμυνταίου

Οι παίκτριες και το τεχνικό τιμ  Αμύντα Αμυνταίου, με σύνθημα « γίνε ο πολυτιμότερος παίκτης μας, το ταξίδι τώρα ξεκινά» καλούν τον κόσμο της περιοχής να γίνει συνοδοιπόρος, στο μονοπάτια του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών.
Η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση για τον Αμύντα, είναι προγραμματισμένη για το

Τουρνουά μπάσκετ στην Αθήνα

Κατά το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου η Ακαδημία μπάσκετ SHOOTERS έλαβε μέρος σε  τουρνουά μπάσκετ στην ΑΘΗΝΑ,  με τα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ, του ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ και του ΕΣΠΕΡΟΥ. Η εικόνα που παρουσίασε η Ακαδημία μας ήταν εξαιρετική τόσο εντός όσο

Έναρξη για τις μελέτες τηλεθερμάνσεων στο Αμύνταιο

Υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις για την έναρξη των μελετών που απαιτούνται για τη διεκδίκηση της χρηματοδότησης και υλοποίηση του έργου τηλεθέρμανσης με βιομάζα στο Λέχοβο, μεταξύ του Δημάρχου Αμυνταίου και των μελετητών.
Οι μελετητές είναι όλοι νέοι

Διάκριση της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων στο διεθνή διαγωνισμό "Cambrian Patrol"

Το παράρτημα Φλώρινας της ΛΕΦΕΔ με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια συγχαίρει την ομάδα της Λέσχης που έλαβε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό “Cambrian Patrol”  για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
Ιδιαίτερα δε συγχαίρει τα μέλη του τοπικού παραρτήματος της Φλώρινας που συμμετείχαν στην αποστολή, και συνεισέφεραν τα μέγιστα για την

Ο εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στη Φλώρινα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ο επίσημος εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Φλώρινας, με σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη και ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα.
Αμέσως μετά, στο μνημείο της πλατείας Γ. Μόδη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ πραγματοποιήθηκε και η κεντρική ομιλία από την φιλόλογο κα Βασιλική Μούζα.
Ακολουθεί η ομιλία της κας Μούζα:

Shooting Down Stereotypes- Καταρρίπτοντας τα Στερεότυπα

Μαζί με 5 χώρες από την γειτονιά μας (Ιταλία, Σερβία, Μαυροβούνιο, FYROM, Κροατία) - Καταρρίπτουμε τα Στερεότυπα !!!
Από τις 25 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου- στην Φλώρινα - η πιο δυναμική έκφραση της νεολαίας!!!
Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων της

Ευχαριστήριο της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας

Η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας ευχαριστεί θερμά την

Δε θα πραγματοποιηθούν εσπερινές ομιλίες την προσεχή Κυριακή

Φέρομεν εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν ὅτι τὴν προσεχῆ Κυριακὴ 27ῃ Ὀκτωβρίου 2013, παραμονὴ τῆς ἑορτῆς τῆς Ἁγίας Σκέπης καὶ τῆς

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Σήμερα Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 22 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: