Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

"Χρονοτριβώντας": Ένα κείμενο του Χ.Κοντοσφύρη για την ANADROMIKI του Γ.ΤσακίρηΤα «ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου ήταν ένα βιβλίο-θρύλος του 1918 που έφερνε στα αυτιά των εννιάχρονων αναγνωστών το θρόισμα πεύκων και ελάτων, το τραγούδι του νερού και τη χαρά μιας αλλιώτικης ζωής. Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου αφηγείται την ιστορία 

Ο Στ.Δρογώσης ΑΥΡΙΟ στο Αμύνταιο

ANADROMIKI του Γιώργου Τσακίρη


Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100χρονα της Φλώρινας εγκαινιάζουν την ANADROMIKI του Γιώργου Τσακίρη.

Εκδηλώσεις και δράσεις της Π.Ε. Φλώρινας για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας


Οι δράσεις που θα λάβουν χώρα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ύστερα από τα αιτήματα των ενδιαφερομένων φορέων, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους της ευρύτερης περιοχής και θα είναι πολυ - θεματικές (μουσικές, χορευτικές, εικαστικές, εκδοτικές, κλπ.). Κατά το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου προγραμματίζονται:

Η συμβολής της αιγοτροφίας στην αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας: προβλήματα και προοπτικές

Με αφορμή την απελευθέρωση της Φλώρινας από τους Ναζί (1/11/1944)


Στις 1 Νοέμβρη συμπληρώνονται 68 χρόνια από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τους ναζί κατακτητές. 
Να πως περιγράφει η εφημερίδα «ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ» – εφημερίδα της Επαρχιακής Επιτροπής Φλώρινας του ΕΑΜ – εκείνη τη μέρα:  

Αλλαγή του προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου Φλώρινας


Τροποποιήθηκε προσωρινά το πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Φλώρινας, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή αποκομιδή και να αποφευχθούν φαινόμενα συσσώρευσης απορριμμάτων και δημιουργίας προβλημάτων στην κυκλοφορία κατά τη διαδικασία αποκομιδής. 
Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα 

Γιατί άργησε ν' απελευθερωθεί η Κοζάνη;


Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου η ΑΜΚΕ “Κων/νος Σιαμπανόπουλος, ο Κοζανίτης” σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει εσπερίδα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων απελευθέρωσης της Κοζάνης από τον Τουρκικό ζυγό.
Στην εκδήλωσή μας φιλοδοξούμε να διευρύνουμε την οπτική εκείνης της περιόδου με τη βοήθεια έγκριτων εισηγητών.
Με τίτλο “Γιατί άργησε ν' απελευθερωθεί η Κοζάνη;” οι: 

Πρόγραμμα Ανταλλαγής από τον ΟΕΝΕΦ: «Beyond the Youth- Κάτι περισσότερο από τους Νέους»


Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας δράσεων που αναδεικνύουν τον τόπο μας και τον ανθρώπινο πλούτο,  διοργανώνει πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο