Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Δικτυώνοντας την Τέχνη με την πόλη – 3η μέρα


Μπήκα στη διαδικασία να φτιάξω ένα δικό μου Δίκτυο, ανεξάρτητο και αυτόνομο, που καταπιάνεται με εννοιολογικές πολύπλευρες ιδέες. Η βασική του αρχή είναι να αναιρέσει το ρόλο της γέφυρας σαν πέρασμα-ένωση και να την καταστήσει ένα διαφανές, απροσπέλαστο σύνορο που ο θεατής καλείται να βρει τη νοητική του διέξοδο συμμετέχοντας στη διάδραση, να διαβεί το νοητό πλέγμα-δίκτυο, να το καταστρέψει και να βρει την ελευθερία του.
ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΣΗ

Μείωση ή αύξηση των εταιρικών φόρων;


Του Χρήστου Γραμπόβα*
Μετά την παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας του οικονομικού του προγράμματος έχει ανοίξει η συζήτηση σχετικά με την πρόταση για μεγάλη μείωση της φορολογίας των εταιρικών κερδών. Η κυβέρνηση είναι σύμφωνη με τη συγκεκριμένη πολιτική καθώς τα τελευταία δύο χρόνια την έχει εφαρμόσει,

Κοινή Δήλωση Λιάνη και Κωνσταντινίδη.


Φλώρινα 10/6/2011
Προς
Μ.Μ.Ε
Ν.Φλώρινας

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία της ενημέρωσης του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών καθώς και όλων των κομμάτων για τα μείζονα προβλήματα του τόπου μας. Είχαν προηγηθεί το περασμένο εξάμηνο οι ενημερώσεις από όλους τους φορείς του νομού μας των υπουργών οι οποίοι εμπλέκονταν στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την περιοχή μας.

Η Σχολή μου κι εγώ


Σκέφτομαι πολλές φορές τι έχω κερδίσει στα τέσσερα χρόνια, που σπουδάζω στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας. Έχω σίγουρα ''προσθέσει στην πλάτη μου'' πολλά χιλιόμετρα, τα οποία αδυνατώ να απαριθμήσω, καθώς χρειάστηκε και χρειάζεται να κάνω, έως ότου τελειώσω, πολλά χιλιόμετρα ακόμη, αφού ανεβοκατεβαίνω

"Λυγκηστίς" προς Αρ.Ζερβό:"Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε πειραματόζωα"


ΠΡΟΣ
Πρόεδρο και Διευθύνων Συμβούλου της ΔΕΗ ΑΕ
κ. Αρθούρο Ζερβό

Αξιότιμε  Πρόεδρε και  Διευθύνων της μεγάλης αυτής επιχείρησης που λέγεται ΔΕΗ. Παίρνοντας υπόψη όλα όσα  ακούγονται και όσα δρομολογούνται για το μέλλον της επιχείρησης, θέλουμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτηση, τόσο  σαν εργαζόμενοι όσο και σαν πολίτες της ακριτικής περιοχής. Αυτής της περιοχής που συνεισφέρει τόσα πολλά στην Εθνική οικονομία της χώρας καθώς επίσης και στην ενεργειακή της επάρκεια.

Ρεσιτάλ βιολιού του Φλωρινιώτη Κυριάκου Πέτρου


Το Ωδείο Φλώρινας σας προσκαλεί στο ρεσιτάλ βιολιού του μαθητή της ανωτέρας σχολής βιολιού Κυριάκου Πέτρου σε έργα BachBeethovenSarasate και Bruch που θα γίνει στην αίθουσα "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας

Οικονομική ενίσχυση στους δήμους για σχολικό τροχονόμο


Με το ποσό των 1.227.850,00 ευρώ, από τους ΚΑΠ, επιχορηγεί το υπουργείο Εσωτερικών 195 δήμους της χώρας αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση του προγράμματος για τον εθελοντή σχολικό τροχονόμο κατά το διάστημα από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο του 2011.

Οι προτάσεις του Δημάρχου Αμυνταίου για τη ΔΕΗ


ΘΕΜΑ 1ο: Οι θέσεις του Δήμου Αμυνταίου ενόψει ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ
Η ΔΕΗ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την περιοχή μας. Σαν Δήμος Αμυνταίου πιστεύουμε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ειδικά σε μια περίοδο που πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τα λεγόμενα «τιμαλφή» της πατρίδας μας δεν συμβαδίζει με το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον.